FN uppmanar nationer att spendera mer på artskydd när nya paktsamtal börjar

0
56

En flygvy visar en avskogad tomt av Amazonas regnskog i delstaten Rondonia, Brasilien. (Reuters)

Det globala samhället måste investera mycket mer och höja omfattningen och hastigheten på sina löften för att skydda naturen och förhindra artförlust, sade en hög FN -tjänsteman på söndagen inför en ny omgång av globala biologiska mångfaldssamtal. < /p>

Den första delen av det två gånger uppskjutna “ COP15 ” biologiska mångfaldsförhandlingar inleds i den sydvästra kinesiska staden Kunming på måndag, i syfte att skapa fart för ett ambitiöst avtal efter 2020 för att vända decennier av förstörelse av livsmiljöer orsakade av mänskligt intrång och klimatförändringar.

David Cooper, vice verkställande sekreterare för FN: s konvention om biologisk mångfald, berättade för en briefing att ministrar som deltog i virtuella möten i veckan behövde visa mer ambition och ge “ tydlig politisk riktning ” till förhandlare, som kommer att sluta ett slutligt avtal i Kunming i maj nästa år.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

[oovvuu-embed id = &#8221 ; 276f1f37-ae61-4821-a233-54a405b33d1d ”]

Miljögrupper säger att det inte finns någon tid att förlora när det gäller att skydda livsmiljöer och bromsa utrotningshastigheter, särskilt efter att regeringarna misslyckats med att nå några av målen för biologisk mångfald 2020 som överenskommits i Aichi, Japan ett decennium tidigare. Cooper sa dock att brådskan fortfarande inte var tillräcklig.

“ För närvarande spenderar de flesta länder storleksordningar mer medel för att subventionera aktiviteter som förstör biologisk mångfald än vi spenderar för att bevara den &#8211 ; detta måste ändras, ” sa han.

FN vill att länder ska förbinda sig att skydda 30% av sin mark år 2030, ett löfte som redan har godkänts av USA och andra. Kina har ännu inte åtagit sig, trots att man har genomfört en “ ekologiskt skydd röd linje ” system som redan sätter 25% av sitt territorium utom räckhåll för utvecklare.

Cooper sa till reportrar att det var viktigt att alla länder skyddade mer av sina ekosystem, men det skulle inte vara tillräckligt i sig för att åtgärda biologisk mångfald. säger att det krävs fler åtaganden för att hantera de andra 70%.

Han sa att den globala pandemin hade infört ny angelägenhet i skyddet av biologisk mångfald, men varnade för att detta ännu inte återspeglades i “ business-as-usual ” stimulansåtgärder efter covid-19.

“ Vi måste se till att … (stimulansen) stärker den biologiska mångfalden och ökar inte problemet, ” han sa. “ Globalt sett, om du ser dig omkring, gör stimulanspaketen det värre snarare än bättre. ”

📣 Indian Express är nu på Telegram . Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express -appen för alla de senaste världsnyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.