FN oppfordrer nasjoner til å bruke mer på artsbeskyttelse når nye paktforhandlinger begynner

0
100

En luftfoto viser en avskoget tomt av Amazonas regnskog i Rondonia delstat, Brasil. (Reuters)

Det globale samfunnet må investere mye mer og øke omfanget og hastigheten på sine løfter for å beskytte naturen og forhindre tap av arter, sa en høytstående FN -tjenestemann søndag på tampen til en ny runde med globale biologiske mangfoldssamtaler. < /p>

Den første delen av den to ganger utsatte “ COP15 ” biologiske mangfoldsforhandlinger begynner i den sørvestlige kinesiske byen Kunming på mandag, med sikte på å skape fart for en ambisiøs avtale etter 2020 for å reversere tiår med ødeleggelse av habitater forårsaket av menneskelig inngrep og klimaendringer.

David Cooper, visesekretær for FNs konvensjon om biologisk mangfold, fortalte en orientering at ministre som deltok på virtuelle møter denne uken måtte vise mer ambisjoner og gi “ klar politisk retning ” til forhandlere, som vil slå ut en siste avtale i Kunming i mai neste år.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

[oovvuu-embed id = &#8221 ; 276f1f37-ae61-4821-a233-54a405b33d1d ”]

Miljøgrupper sier at det ikke er tid å tape når det gjelder å beskytte naturtyper og bremse utryddelsesrater, spesielt etter at regjeringene ikke klarte å fullføre noen av målene for biologisk mangfold i 2020 i Aichi, Japan et tiår tidligere. Cooper sa imidlertid at hastighetsnivået fremdeles ikke var nok.

“ For tiden bruker de fleste land størrelsesordener mer midler til subsidiering av aktiviteter som ødelegger biologisk mangfold enn vi bruker på å bevare det. ; dette må endres, ” sa han.

FN vil at landene skal forplikte seg til å beskytte 30% av landene sine innen 2030, et løfte som allerede er godtatt av USA og andre. Kina har ennå ikke forpliktet seg, til tross for at de har implementert en “ økologisk beskyttelse rød linje ” system som allerede setter 25% av territoriet utenfor rekkevidde for utviklere.

Cooper sa til journalister at det var viktig at alle land beskyttet flere av sine økosystemer, men det ville ikke være nok i seg selv for å fikse tap av biologisk mangfold og sa at det var nødvendig med flere forpliktelser for å administrere de andre 70%.

Han sa at den globale pandemien hadde gitt ny hastighet til beskyttelse av biologisk mangfold, men advarte om at dette ennå ikke gjenspeiles i “ business-as-usual ” stimuleringstiltak etter COVID-19.

“ Vi må sørge for at … (stimulansen) styrker det biologiske mangfoldet og øker ikke problemet, ” han sa. “ Globalt sett, hvis du ser deg rundt, gjør stimuluspakkene det verre enn bedre. ”

📣 Indian Express er nå på Telegram . Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.