De beste VR-headsets voor vakantie 2021: een nieuwe gaminggrens

0
54
nikkimeel/Shutterstock.com

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een VR-headset in 2021
Algemeen de beste VR-headset : Oculus Quest 2 256 GB
Beste budget-VR-headset: Oculus Quest 2 128 GB
Beste VR-headset voor pc: Valve Index
Beste VR-headset voor consolegaming: Sony PlayStation VR
Beste zelfstandige VR-headset: Oculus Quest 2

Fijne feestdagen! Dit artikel maakt deel uit van onze Cadeaugids voor de feestdagen 2021, waar je de beste aanbevelingen van How-To Geek, LifeSavvy en Review Geek kunt vinden om je te helpen het perfecte cadeau te kiezen voor iedereen op je lijst!

Waar moet je op letten in een VR-headset in 2021

De technische specificaties voor VR-headsets kunnen behoorlijk verwarrend zijn, maar je hoeft je maar op een paar belangrijke gebieden te concentreren om het tot de goede te beperken.

Ten eerste, is de headset een vastgebonden of op zichzelf staande eenheid? Een gekoppelde VR-headset heeft een apparaat zoals een gaming-pc of console nodig om alle verwerkingskracht voor VR-toepassingen te leveren. U moet er dus voor zorgen dat uw pc de juiste componenten heeft om games uit te voeren en tegelijkertijd de VR-headset te ondersteunen. Een zelfstandige VR-headset bevat alle benodigde hardware om de VR-apps uit te voeren, waardoor een deel van de technische arbeid van de pc of console wordt weggenomen.

De positionele bewegingsvolgmethode van een VR-headset is een belangrijke overweging. De moderne trend is in de richting van inside-out tracking, waarbij camera's op de headset je omgeving scannen en vervolgens je beweging berekenen ten opzichte van die vaste referentiepunten. Het alternatief, externe trackers, is meestal nauwkeuriger, maar inside-out trackers zijn draagbaarder, eleganter en minder kabels nodig.

GERELATEERDVR is geen modegril meer, het is echt de toekomst

Vervolgens helpen displaypanelen met hoge resolutie in de headset het beeld door de daadwerkelijke foto's kleiner te maken. Dit verkleint de kans dat je het pixelraster ziet tijdens het gebruik van de headset en maakt de ervaring nog meeslepender. De verversingssnelheid speelt ook in op de immersiefactor en 90 Hz is een goed werkend minimum voor een headset.

Ten slotte is er één aspect waar u mogelijk nog geen rekening mee hebt gehouden met betrekking tot VR-headsets: uw oogafstand (IPD). Veel VR-headsets (inclusief onze beste keuze) hebben een instelbare lensafstand. Onze beste algemene keuze zou voor 95% van de mensen goed moeten werken. Als u echter aan een van beide uiteinden van het IPD-bereik valt, kunt u een wazig beeld krijgen. U kunt uw IPD controleren met een app of, voor de meest nauwkeurige meting, laten meten door een optometrist.

Dit is nog maar het begin van waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een VR-headset. Maar maak je geen zorgen, we hebben al het onderzoek gedaan en hieronder de beste VR-headsets voor je uitgezocht.

GERELATEERD: De beste VR-games voor Oculus Quest, pc en PSVR

Algemeen beste VR-headset: Oculus Quest 2 256 GB

Oculus

Pros

 • ✓ Betaalbaar
 • ✓ Veelzijdig
 • ✓ Sterke ondersteuning voor ontwikkelaars

Nadelen

 • ✗ Facebook-account vereist
 • ✗ Kan comfortabeler zijn, mogelijk moet u comfortmods kopen
 • ✗ IPD-aanpassingsbereik kan sommige gebruikers uitsluiten

De Oculus Quest 2 is niet de meest premium VR-ervaring, maar het is nog steeds waarschijnlijk de enige VR-headset die u zult moet kopen. Deze headset biedt een niveau van pure flexibiliteit dat geen enkel ander VR-systeem kan evenaren.

Dit is een op batterijen werkende stand-alone headset die de beste VR-beelden en prestaties biedt die momenteel mogelijk zijn met behulp van mobiele computertechnologie. Je kunt PC VR-titels spelen met de Quest 2 via een USB-C-verbinding en wifi.

GERELATEERDHoe je Steam VR-games draadloos kunt spelen op je Oculus Quest

De Quest 2 heeft ook een omvangrijke bibliotheek met games en ervaringen die expliciet zijn ontwikkeld of geporteerd vanuit andere VR-platforms. Het is net zo gebruiksvriendelijk als elke moderne gameconsole, maar laat degenen die graag aan hun technologie sleutelen, applicaties sideloaden.

Oculus's nieuwste Quest-headset is niet perfect, maar de totaalpakket is iets meer dan de som der delen. Echt, het grootste probleem met Quest 2 heeft niets te maken met het product zelf.

Facebook is het moederbedrijf van Oculus en heeft als eis ingevoerd dat elke Quest 2-gebruiker ook een Facebook-account moet hebben. Als je er nog geen hebt en er geen wilt, kun je er zeker van zijn dat we geen probleem hadden met het opzetten van een eenvoudig wegwerpaccount voor de Oculus.

We raden je aan de 256 GB-versie van de Quest 2 omdat je de opslag van het apparaat niet kunt upgraden, dus het is beter om met het grotere model te gaan voor het geval je de ruimte nodig hebt. Er is echter een 128 GB-model als u wat geld wilt besparen.

Beste VR-headset in het algemeen

Oculus Quest 2 256 GB

De Oculus Quest 2 doet het allemaal, ongeacht wat voor soort VR je wilt ervaren, voor een prijs die op de beste manier verrassend is.

Amazon

$ 399.00

Best Budget VR Headset: Oculus Quest 2 128GB

Oculus

Voordelen

 • ✓ Basismodel is de bodemprijs voor premium VR
 • ✓ Toegang tot goedkope VR-games voor pc

Nadelen

 • ✗ Native Quest stand-alone games kunnen voor sommigen duur zijn

De Oculus Quest 2 is naar onze mening ook de beste budget-VR-headset die je kunt kopen. Het basismodel van 128 GB is te koop voor slechts $ 299. Dat is een ongelooflijke vraagprijs, aangezien de Quest 2 zowel een stand-alone VR-headset als een pc-VR-headset is.

Als zodanig hoef je geen geld meer uit te geven aan hardware buiten de Quest 2 als je dat niet wilt. Met de mogelijkheden van de Quest 2 krijgt u in feite twee headsets voor de prijs van één, wat de hoogwaardige referenties van het apparaat verder versterkt.

GERELATEERD13 games en apps die je op je Oculus Quest moet sideloaden

De kosten van native Quest 2-applicaties zijn voor sommigen misschien wat hoog, maar Oculus heeft de headset niet opgesloten in één gamewinkel en je kunt applicaties van externe bronnen sideloaden als je dat wilt. Als je al een pc met VR hebt, profiteer je van goedkopere VR-titels voor pc's.

In sommige gevallen worden de Quest- en Rift-versies van een game zoals Star Trek Bridge Crew verkocht als een enkele cross-buy aankoop. Als het toevallig in één winkel te koop is, kun je wat geld besparen en het toch op Quest 2 spelen!

Er is geen VR-headset voor deze prijs, of zelfs het dubbele van deze prijs, die dezelfde waarde per dollar biedt, dus het is gemakkelijk om de Quest 2 aan te bevelen aan iedereen die wil meedoen de wereld van VR met een beperkt budget.

Zoals vermeld in onze algemene categorie, is het enige probleem van mijn Oculus-product de vereiste van een Facebook-account. Maar dat is een relatief kleine hapering als je ervoor kiest om een ​​wegwerpaccount te maken, of al op Facebook zit.

Beste budget VR-headset

Oculus Quest 2 128 GB

Het Oculus Quest 2 128 GB-model biedt meer dan genoeg ruimte voor de meeste gebruikers en verkoopt u de beste algehele headset tegen een zeer portemonneevriendelijke prijs.

Amazon

$ 299.00

Beste VR-headset voor pc: klepindex

Klep

Pros

 • ✓ Geavanceerde headset
 • ✓ De beste SteamVR-ervaring die je kunt kopen
 • ✓ Modulaire aankoopkeuzes

Nadelen

 • ✗ Hoeveel?!
 • ✗ Geen inside-out tracking

Hoewel er headsets zijn, zoals de HTC Vive Cosmos Elite, die de Valve Index op een aantal specifieke manieren overtreffen, is de Index de beste pc-headset als geheel.

Valve's VR-headset is behoorlijk duur, maar dat wordt een beetje gecompenseerd dankzij de modulaire aanpak van Valve. Je kunt elk onderdeel van de kit kopen zoals je wilt, wanneer je maar wilt.

Dus als u bijvoorbeeld al de oudere Index-controllers bezit, kunt u upgraden naar de nieuwe headset, maar de vorige bewegingscontrollers behouden om geld te besparen. Dat is geweldig nieuws voor eigenaren van eerdere Valve-headsets, maar de totale prijs voor de kit die nieuwkomers moeten kopen is hoog.

GERELATEERDDe beste VR-games voor Oculus Quest, pc en PSVR

Het andere belangrijke punt in het voordeel van de Index is dat je niet iets zult vinden dat beter werkt met SteamVR. Dit is tenslotte de hardware waarvoor SteamVR is ontworpen. Half-Life Alyx, misschien wel de beste VR-game, is ontworpen voor de Index. Je kunt het prima spelen op andere SteamVR-compatibele headsets, maar de Index is de definitieve ervaring voor deze titel en verschillende andere.

Het is ook belangrijk op te merken dat de Valve Index een positionele tracking virtual reality-headset. Hoewel de algemene trend in VR lijkt af te stevenen naar inside-out tracking als de standaard, vertrouwt de Index op basisstations om deze nauwkeurige tracking op kamerschaal te bieden.

Positionele tracking is beter en nauwkeuriger dan inside-out tracking, maar het heeft enkele nadelen. Je moet een permanente VR-ruimte opzetten met behulp van de basisstations en die opnieuw instellen wanneer je ergens anders heen wilt.

Vergeleken met de pc VR-ervaring van de Oculus Quest 2, waar je overal uw computer, sluit de Quest 2 aan en u kunt binnen enkele seconden aan de slag, en u begrijpt waarom inside-out tracking misschien populairder is, ook al is het minder nauwkeurig.

Beste VR-headset voor pc

Valve Index

De Valve Index is de gouden SteamVR-standaard en biedt een VR-ervaring die bijna net zo goed is als op pc.

Nu winkelen

 

Beste VR-headset voor consolegaming: Sony PlayStation VR

Iren Key/Shutterstock.com

Pros

 • ✓ Het is momenteel de enige VR-optie voor consoles
 • ✓ PSVR heeft veel geweldige exclusieve games

Nadelen

 • ✗ Serieus achterhaald mijn moderne VR-normen
 • ✗ Vereist een speciale camera-adapter voor PS5
 • ✗ PSVR 2 komt binnenkort uit

Er is dus op dit moment maar één console VR-optie, en dat is de Sony PlayStation VR. Deze add-on voor de PlayStation 4 is lange tijd de meest betaalbare manier geweest om toegang te krijgen tot premium AAA VR-ervaringen die vergelijkbaar zijn met die op pc. Sony heeft dit bereikt door zijn Move-controllers en PS4-camera-accessoires te combineren met een kosteneffectieve headset.

Lange tijd was het kopen van een PS4 en een PSVR goedkoper dan een aangebonden PC VR-headset op zich, om nog maar te zwijgen van de krachtige pc die je ook moest hebben. Als je vandaag een PS4 bezit en in VR wilt stappen, kunnen we de PSVR van harte aanbevelen, vooral gezien het feit dat er veel geweldige exclusieve VR-games zijn. Je kunt de PSVR ook gebruiken met een PS5, maar dan heb je de speciale (gratis) adapter van Sony nodig.

De grootste reden om te wachten met de PSVR is de op handen zijnde release van de PSVR2 die alleen PSVR2 is. . Het is een headset die belooft console-VR naar het snijvlak te brengen en misschien een beetje verder.

Echter, aangezien zo weinig mensen een PS5 in handen kunnen krijgen en er geen release is datum voor de headset in zicht, de PSVR blijft de beste (en enige) console VR-optie.

Beste VR-headset voor consolegaming

Sony PlayStation VR

Ondanks zijn leeftijd is de PSVR nog steeds de enige game in de stad voor console-VR. Laat je niet misleiden door zijn leeftijd, enkele van de beste exclusieve VR-games zijn nog steeds alleen hier te vinden.

Amazon

$ 525.00

Best Standalone VR Headset: Oculus Quest 2

Oculus

< p>Voordelen

 • ✓ Krachtige, VR-specifieke SoC aan boord
 • ✓ Een sterke bibliotheek met Quest-spellen, inclusief exclusieve titels
 • ✓ Op zichzelf staande VR-functies zoals Guardian zijn ongeëvenaard
 • ✓ Biedt directe hand-tracking

Nadelen

 • ✗ Vereist Facebook-account
 • ✗ Kan oncomfortabel zijn zonder aftermarket-mods

Ja, we zijn terug bij de Oculus Quest 2, maar dit is de categorie waarvoor de headset is ontworpen. Het is niet alleen dat de Quest 2 solide stand-alone hardware biedt; het is ook dat het een robuuste app store heeft. Het is het beste om de Quest te zien als het VR-equivalent van een gameconsole, voor zover er speciale versies van VR-applicaties voor zijn gemaakt.

De Quest 2 is een belangrijke stap vooruit in verschillende opzichten vergeleken met de originele Quest, en exclusieve titels van Quest 2 die afhankelijk zijn van zijn toegenomen pk's zijn in het verschiet. Het handvolgsysteem en de uitstekende Guardian-technologie van de Quest 2 maken het een van de beste VR-apparaten die je vandaag de dag kunt bezitten.

Hoewel er de afgelopen jaren andere op zichzelf staande VR-headsets zijn geweest, zijn ze min of meer buiten de boot gevallen omdat geen enkele de langdurige steun en steun heeft gekregen van mensen als Facebook. Hoewel het niet ideaal is om een ​​Facebook-account te hebben om een ​​Oculus-product te gebruiken, valt niet te ontkennen wat de steun van de sociale-mediagigant heeft gedaan voor deze reeks VR-headsets.

Als het Facebook-account geen probleem voor je is, dan is de Quest 2 de beste stand-alone VR-headset op de markt.

Beste zelfstandige VR-headset

Oculus Quest 2

De Quest heeft het concept van standalone VR praktisch uitgevonden en geperfectioneerd. De Quest 2 verbetert het op de meeste manieren en is een duidelijk teken van hoe de toekomst van VR eruit zal zien.

Amazon

$ 399.00

Read next

 • & rsaquo; Meldingen voor Android-apps aanpassen
 • › Een verloren iPhone terugvinden
 • › Hoe u uw tijdzone kunt wijzigen op Windows 11
 • › URL's van alle geopende tabbladen in Safari kopiëren
 • › Het wachtwoord van uw Amazon-account wijzigen