De 7 beste laptops voor vakantie 2021

0
208
ASUS/Lenovo/Apple

Als het erop aankomt om op zoek te gaan naar een nieuwe laptop, is dat op zijn zachtst gezegd intimiderend. Laptops variëren enorm in prijs, van een paar honderd dollar tot meer dan tweeduizend dollar. Dan hebben laptops hun specificaties in cijfers en acroniemen die voor sommigen onmogelijk te vertalen zijn, waardoor het moeilijk is om echt het verschil te zien tussen een betaalbaar model en een duur model.

Als u een beter begrip wilt van hoe u de specificaties van een laptop moet lezen, hebben wij u gedekt. Of, als je er gewoon meteen naartoe wilt springen en zien welke laptops op dit moment het beste van het beste zijn, lees dan verder!

Waar moet je op letten in een laptop

Het kopen van een nieuwe laptop is geen kleine investering. En met zoveel verschillende opties die er zijn, is het moeilijk om te weten welke het beste bij je behoeften past. Hier is alles waar u op moet letten bij het kiezen van uw laptop:

 • Gebruiksvoorbeeld:Waar ga je de laptop voor gebruiken? Scrollen op sociale media of online lessen volgen? Wil je je nieuwste gameprestaties op Twitch streamen? Foto's en video's bewerken? Een idee hebben van waar je de laptop voor gaat gebruiken, is van cruciaal belang om de juiste te kiezen. Als je het alleen voor eenvoudige taken gaat gebruiken (een e-mail schrijven, door Twitter scrollen, online winkelen), hoef je je geen zorgen te maken over krachtige high-end specificaties; evenzo, als je er regelmatig intensievere processen mee gaat uitvoeren (streamen, gamen, bewerken, enz.), heb je een laptop nodig met specificaties die je bij kunnen houden.
 • Besturingssysteem: er is geen juist antwoord bij het kiezen tussen besturingssystemen; het komt allemaal neer op persoonlijke voorkeur. Maar je moet je wel bewust zijn van je mogelijkheden. Alle laptops op deze lijst worden geleverd met macOS of Windows 10 OS, maar er zijn ook opties voor Linux en Chrome OS.
 • GERELATEERDWaar u op moet letten bij een laptopSpecs:Elke laptop die u kunt kopen, heeft dezelfde basisstructuur, bestaande uit een CPU, opslag, RAM, een geïntegreerde of speciale GPU, poorten en meer. Dat gezegd hebbende, niet alle laptops zijn gelijk gemaakt. Als we opslag als een eenvoudig voorbeeld gebruiken, worden sommige laptops geleverd met een model van 256 GB, een model van 512 GB of zelfs modellen met 1 TB opslagruimte of meer. Houd rekening met uw behoeften en onthoud dat hoe beter de specificaties zijn, hoe meer u voor uw laptop gaat betalen.
 • Schermgrootte:Bedenk hoe groot u uw laptopscherm wilt hebben. Een groter 17-inch scherm is geweldig om media duidelijk te bekijken en efficiënt werk te doen, maar de laptop zal niet zo draagbaar zijn als een laptop met een kleiner scherm. Kleinere schermen van ongeveer 13 of 14 inch werken goed voor degenen die veel reizen met hun laptop, maar u zult in een veel kleiner gebied werken. Dan zijn er de 15,6-inch schermen, die een soort gulden middenweg vormen tussen een kleine, draagbare laptop en een groot scherm om op te werken.
 • Unieke eigenschappen:Hoewel de meeste laptops qua werkende onderdelen allemaal hetzelfde zijn gebouwd, zijn er een paar speciale kenmerken die niet alle laptops hebben. Sommige laptops hebben een touchscreen-functie waarmee u een stylus of uw vinger kunt gebruiken om over het scherm te navigeren in plaats van uw trackpad of een muis. Dan zijn er ook laptops met 2-in-1 functionaliteit, wat inhoudt dat je het toestel normaal als laptop kunt gebruiken of het toetsenbord naar achteren kunt klappen om het toestel als tablet te gebruiken. Sommige hebben zelfs afneembare toetsenborden, maar we hebben ons in deze handleiding gericht op stabielere opties.
 • Prijs & Levensduur:Je moet ook rekening houden met je budget. Er zijn meer betaalbare laptops, maar ze betekenen meestal dat je moet beknibbelen op specificaties zoals extra opslagruimte of RAM. Evenzo, met goedkope opties, kan het zijn dat u over een paar jaar componenten zoals opslag moet upgraden of een geheel nieuwe laptop moet kopen. Als u wat meer uitgeeft, investeert u waarschijnlijk in een laptop die langer meegaat voordat hij moet worden vervangen; plus, je zult waarschijnlijk ook betere specificaties krijgen, zoals een indrukwekkendere CPU, meer opslagruimte en soms zelfs een speciale GPU.

Beste algemeen: HP Envy X360

HP

Pros

 • ✓ 2-in-1-mogelijkheid
 • ✓ Fatsoenlijke levensduur van de batterij
 • ✓ FHD-touchscreen van rand tot rand

Nadelen

 • ✗ Zou meer RAM kunnen hebben
 • ✗ 15,6-inch scherm is misschien te groot voor sommigen

HP's Envy X360 is een geweldige keuze uit het middensegment die perfect zal zijn voor de meeste mensen, of je nu een laptop nodig hebt voor school, werk of gewoon voor de lol. Het is een 2-in-1 laptop, wat betekent dat het van een gewone laptop naar een tablet kan gaan, afhankelijk van wat je nodig hebt. Het heeft ook een 15,6-inch touchscreen met een resolutie van 1920 x 1080; bovendien maximaliseert het scherm van rand tot rand het weergavegebied en ziet het er schoon uit.

Er is een 512 GB SSD voor opslag, 8 GB RAM voor multitasking en een AMD Ryzen 7 CPU. Er is geen speciale GPU, maar Radeon-graphics zijn geïntegreerd met de CPU. De batterij gaat tot 13 uur mee tussen oplaadbeurten en het duurt minder dan een uur om van 0% tot 50% batterijduur te gaan.

Beste algemeen

HP Envy X360

Voor de meeste mensen is HP's Envy X360 een geweldige keuze met goede specificaties en handige 2 -in-1 functionaliteit.

Nu winkelen

 

Beste budget: Lenovo Ideapad 3< /h2>

Lenovo

Pros

 • ✓ Super betaalbaar
 • ✓ Verrassend genoeg heeft 8 GB geheugen

Nadelen

 • ✗ Meh algemene specificaties
 • ✗ Slechte batterijduur

Voor een eenvoudige budgetlaptop die basisprogramma's kan uitvoeren die u niet veel kosten, is Lenovo's Ideapad 3 perfect. Hoewel je geen intensieve games kunt spelen of iets kunt doen dat superveel van de processor vraagt, is de Ideapad 3 perfect om op internet te surfen en programma's zoals Microsoft Office voor school of werk uit te voeren. U kunt zelfs comfortabel Netflix of andere video-inhoud streamen op het 15,6-inch LED-touchscreen, maar let op: deze heeft slechts een resolutie van 1366 x 768, dus u zult niet van veel HD-inhoud kunnen genieten.

< p>Binnenin zijn de specificaties even eenvoudig. Er is slechts 8 GB RAM, een 256 GB SSD en een 10e-generatie Intel Core i3 CPU met twee cores en geïntegreerde graphics. Met een dun, licht ontwerp dat het gemakkelijk mee te nemen is, is de Ideapad 3 een geweldige keuze voor studenten met een beperkt budget. Het heeft slechts een batterijduur van 7,5 uur, maar dit is genoeg sap voor een dag les. En je krijgt een volledig numeriek toetsenblok op het comfortabele toetsenbord, wat zeldzaam kan zijn op laptops.

Beste budget

Lenovo Ideapad 3

De Lenovo Ideapad 3 bespaart u geld en levert toch een degelijke laptop die in staat is om basisprogramma's uit te voeren.

Nu winkelen

 

Beste Premium: Dell XPS 15

Dell

Pros

 • ✓ Snel 16 GB RAM en 1 TB SSD
 • ✓ Indrukwekkende schermresolutie
 • ✓ Speciale NVIDIA grafische kaart

Nadelen

 • ✗ Prijzig
 • ✗ Het 15,6-inch scherm is misschien te groot voor sommige

Dell's XPS 15-laptop is een krachtige machine die, hoewel duur, jarenlang meegaat en games en andere veeleisende programma's met gemak. Met een 15,6-inch OLED-touchscreen met een resolutie van 3456 x 2160 zien video-inhoud en games er ook helder en kleurrijk uit.

Als je in de XPS 15 kijkt, zie je een SSD van 1 TB voor veel opslagruimte, 16 GB RAM voor geweldige multitasking en een 11e generatie Intel Core i7 CPU met 8 cores. Er is zelfs een speciale NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti GPU met 4 GB GDDR6 om games nog soepeler te laten verlopen. Deze specificaties maken het gemakkelijk om vrijwel alles op deze laptop te doen, van het uitvoeren van intensieve ontwerpprogramma's tot surfen op het web tot het spelen van een grafisch veeleisende game. Als u iets kleiners nodig heeft, overweeg dan de Dell XPS 13, die veel van dezelfde functies heeft in een compacter pakket.

Beste Premium

Dell XPS 15

Als u het geld om uit te geven aan een laptop die jaren meegaat, ga voor de Dell XPS 15.

Nu winkelen

 

Beste voor Apple-fans: 2020 Apple MacBook Air

Apple

Voordelen

 • ✓ Redelijk betaalbaar voor een MacBook
 • ✓ Heeft Apple's M1-chip
 • ✓ Lange batterijduur

Nadelen

 • ✗ Ik wou dat het meer RAM had voor de prijs
 • ✗ Heeft slechts twee USB-C-poorten

De nieuwste MacBook Air is de perfecte keuze voor fans van het kenmerkende slanke ontwerp en het intuïtieve besturingssysteem van Apple. Voor een laptop van Apple is hij relatief betaalbaar en heeft hij een dun, licht ontwerp waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen.

Qua specificaties is er 8GB RAM, een 512GB SSD en de aangepaste M1-chip van Apple. Deze M1-chip is speciaal ontworpen voor Mac-apparaten en integreert de CPU, GPU, Neural Engine, I/O en meer op de M1-chip van het bedrijf. Verder heeft de MacBook Air een 13,3-inch Retina-display met een resolutie van 2560 x 1600 dat levendige kleuren en scherpe zwarttinten weergeeft.

Ondanks deze krachtige specificaties heeft hij een lange batterijduur die tot 18 uur kan duren. En als u wat geld wilt besparen, is er een MacBook Air-model met slechts 256 GB opslagruimte.

Het beste voor Apple-fans

2020 Apple MacBook Air

De MacBook Air heeft indrukwekkende specificaties en een ontwerp zonder ventilator, waardoor dit een krachtige, maar stille laptop is voor Apple-fans.

Amazon

$ 1.099,99
$ 1.249,00 Bespaar 12%

Most Powerful Mac : Apple MacBook Pro 16-inch

Apple

Pros

 • ✓ Veel RAM en opslagruimte
 • ✓ Speciaal grafisch geheugen
 • ✓ Strak ontwerp

Nadelen

 • ✗ Super duur
 • ✗ 16-inch scherm kan voor sommigen te groot zijn (en te zwaar)

De 16-inch MacBook Pro van Apple kost nogal wat, maar je krijgt er een behoorlijk krachtige machine voor terug. Hoewel je natuurlijk het slanke, moderne ontwerp en de indrukwekkende bouwkwaliteit krijgt die Apple altijd levert, zijn de specificaties ook behoorlijk indrukwekkend.

Binnenin vind je een 1TB SSD en maar liefst 16GB RAM, wat eerlijk gezegd mag worden voor deze hoge prijs. Er zit geen eigen Apple M1-chip in, maar in plaats daarvan een 9e generatie Intel Core i9 CPU en een AMD Radeon Pro 5500M GPU. Tussen het opladen door kunnen al deze indrukwekkende specificaties samen tot 11 uur meegaan. Je laadt op via de USB-C-poorten, wat best handig is.

Met een 16-inch scherm en de kenmerkende aluminium behuizing van Apple, evenals eersteklas specificaties aan de binnenkant, is deze laptop behoorlijk zwaar. Als u op zoek bent naar een laptop om mee te nemen op reis, naar uw werk of naar school, kunt u overwegen een lichtere laptop aan te schaffen. Als je verliefd bent op de laptops van Apple, kijk dan eens naar de MacBook Air en je krijgt nog steeds een slanke laptop die iets minder krachtig is, maar een stuk lichter.

Krachtigste Mac

Apple MacBook Pro 16-inch

Als je een MacBook wilt die krachtigere software aankan, een speciaal gamegeheugen en veel opslagruimte heeft, ga dan voor de 16-inch MacBook Pro.

Nu winkelen

 

Betaalbare 2-in-1: Lenovo Flex 5

Lenovo

Pros

< ul>

 • ✓ Betaalbaar
 • ✓ 2-in-1-mogelijkheid
 • ✓ Veel geheugen
 • Nadelen

  • ✗ Weinig opslagruimte
  • ✗ Kleiner schermformaat

  Als je dol bent op het idee om 2-in-1-mogelijkheden in een laptop te hebben, maar er geen hoge prijs voor wilt betalen, is Lenovo's Flex 5 een fantastische optie. Omdat het ook als tablet kan functioneren, heeft het touchscreen-mogelijkheden en smalle randen, waardoor het 14-inch scherm niet zo klein aanvoelt. Draai je natuurlijk om en je komt bij het toetsenbord en touchpad voor een klassiek laptopgevoel. Bovendien heeft de Flex 5 een resolutie van 1920 x 1080, wat moeilijk te vinden is in een betaalbare laptop.

  Kijkend naar wat erin zit, is er 16 GB DDR4 RAM (wat indrukwekkend is voor deze prijs!), een 256 GB SSD, een AMD Ryzen 5 4500U CPU met geïntegreerde Radeon Graphics, en het draait Windows 10 OS. Op een enkele lading kan de Flex 5 ongeveer 10 uur meegaan en kan hij in slechts een uur snel tot 80% opladen. Het is ook dun en superlicht, waardoor het gemakkelijk door het huis of naar uw plaatselijke coffeeshop kan worden vervoerd.

  Betaalbare 2-in-1

  Lenovo Flex 5

  Lenovo's Flex 5-laptop biedt u handige 2-in-1-functionaliteit tegen een betaalbare prijs met enkele redelijk goede specificaties.

  Amazon

  $697.00

  Beste voor gaming: ASUS ROG Zephyrus G14

  ASUS

  Pluspunten

  • ✓ Speciale (en indrukwekkende) GPU
  • ✓ Gemakkelijk draagbaar 14-inch scherm
  • ✓ Veel RAM en opslag

  Nadelen

  • ✗ Vrij duur
  • ✗ Niet de meest aantrekkelijke laptop

  De ASUS ROG Zephyrus G14 kost iets meer dan je gemiddelde laptop, maar dat komt door betere specificaties binnenin waardoor games er geweldig uitzien en aanvoelen. Het heeft een 14-inch scherm met een sRGB-scherm, een resolutie van 1920 x 1080 en een verversingssnelheid van 144 Hz. Dit alles samen zorgt voor levendige, heldere kleuren.

  Je favoriete games zullen ook soepel draaien met een speciale NVIDIA GeForce RTX 3060 GPU met 6 GB GDDR6 RAM. Over het algemeen heeft de laptop 16 GB DDR4 RAM, een 1 TB SSD en een AMD Ryzen 9 CPU om alles zo snel mogelijk te laten werken. Bovendien is hij dun en licht, waardoor je gemakkelijk onderweg kunt gamen.

  Als je op zoek bent naar een gaming-laptop die iets groter is, ga dan voor de Alienware M17 R4. Het heeft een groter 17,3-inch scherm, een speciale NVIDIA GeForce RTX 3060 GPU en een maximale verversingssnelheid van 360 Hz.

  Beste voor gaming

  ASUS ROG Zephyrus G14

  Als je een gaming-machine nodig hebt die krachtig en draagbaar is, probeer dan de ROG Zephyrus G14 van ASUS .

  Nu winkelen