De 7 bästa bärbara datorerna för semester 2021

0
69
ASUS/Lenovo/Apple

När det gäller att starta en sökning efter en ny bärbar dator är det minst sagt skrämmande. Bärbara datorer varierar enormt i pris, från några hundra dollar till över två tusen dollar. Bärbara datorer har sina specifikationer i antal och akronymer som är omöjliga att översätta för vissa, vilket gör det svårt att verkligen se skillnaden mellan en prisvärd modell och en dyr modell.

Om du vill ha en klarare förståelse för hur du läser specifikationer för bärbara datorer har vi täckt dig. Eller, om du bara vill hoppa direkt till det och se vilka bärbara datorer som är de bästa av de bästa just nu, fortsätt läsa!

Vad du ska leta efter i en bärbar dator

Att köpa en ny bärbar dator är ingen liten investering. Och med så många olika alternativ där ute är det svårt att veta vilket som passar dina behov mest. Här är allt du bör tänka på när du väljer din bärbara dator:

 • Användningsfall: Vad ska du använda den bärbara datorn till? Vill du bläddra i sociala medier eller gå online -lektioner? Vill du strömma dina senaste spelprestationer på Twitch? För att redigera foton och videor? Att ha en uppfattning om vad du ska använda den bärbara datorn till är avgörande för att välja rätt. Om du bara kommer att använda den för enkla uppgifter (att skriva ett e-postmeddelande, rulla Twitter, handla online) behöver du inte oroa dig för att ha kraftfulla avancerade specifikationer; på samma sätt, om du regelbundet kommer att utföra mer intensiva processer med det (streaming, spel, redigering, etc.), behöver du en bärbar dator med specifikationer som kan hänga med dig.
 • Operativsystem: Det finns inget rätt svar när du väljer mellan operativsystem; allt beror på personliga preferenser. Men du måste vara medveten om dina alternativ. Alla bärbara datorer på den här listan har antingen macOS eller Windows 10 OS, men det finns också alternativ för Linux och Chrome OS.
 • RELATERAD Vad du ska leta efter i en bärbar dator: Varje bärbar dator du kan köpa kommer att ha samma grundläggande struktur, som består av en CPU, lagring, RAM, en integrerad eller dedikerad GPU, portar och mer. Som sagt, inte alla bärbara datorer är skapade lika. Med hjälp av lagring som ett enkelt exempel kommer vissa bärbara datorer med en 256 GB -modell, en 512 GB -modell eller till och med modeller med 1 TB lagringsutrymme eller högre. Tänk på dina behov och tänk på att ju bättre specifikationerna är, desto mer kommer du att betala för din bärbara dator.
 • Skärmstorlek: Tänk på hur stor du vill att din bärbara datorskärm ska vara. En större 17-tums skärm är utmärkt för att tydligt titta på media och få arbete gjort effektivt, men den bärbara datorn kommer inte att vara lika bärbar som en med en mindre skärm. Mindre skärmar på 13- eller 14-tum fungerar bra för dem som reser mycket med sin bärbara dator, men du kommer att arbeta i ett mycket mindre område. Sedan finns det 15,6-tums skärmar, som är ett sådant glatt medium mellan en liten bärbar bärbar dator och en stor skärm att arbeta med.
 • Unika funktioner: Även om de flesta bärbara datorer alla är desamma när det gäller arbetsdelar, finns det några specialfunktioner som inte alla bärbara datorer har. Vissa bärbara datorer har pekskärm som gör att du kan använda en penna eller fingret för att navigera på skärmen istället för din styrplatta eller en mus. Sedan finns det också bärbara datorer som har 2-i-1-funktioner, vilket innebär att du kan använda enheten normalt som en bärbar dator eller vända tangentbordet bakåt för att använda enheten som en surfplatta. Vissa har till och med löstagbara tangentbord, men vi fokuserade på mer stabila alternativ för den här guiden.
 • Price & amp; Livslängd: Du måste också ta med i din budget. Det finns billigare bärbara datorer där ute, men de betyder vanligtvis att snåla med specifikationer som extra lagring eller RAM. På samma sätt, med billiga alternativ, kan du behöva uppgradera komponenter som lagring i linje eller behöva köpa en helt ny bärbar dator om några år. Om du spenderar lite mer i förskott, kommer du sannolikt att investera i en bärbar dator som håller längre innan den behöver bytas ut. plus att du sannolikt också får bättre specifikationer som en mer imponerande CPU, mer lagringsutrymme och ibland även en dedikerad GPU.

Bästa övergripande: HP Envy X360

HP

Fördelar

 • ✓ 2-i-1-funktion
 • ✓ Anständig batteritid
 • ✓ FHD kant-till-kant pekskärm

Nackdelar

 • ✗ Kan ha mer RAM
 • ✗ 15,6-tums skärm kan vara för stor för vissa

HP's Envy X360 är ett utmärkt val i mellanklassen som är perfekt för de flesta, oavsett om du behöver en bärbar dator för skolan, jobbet eller bara för skojs skull. Det är en 2-i-1 bärbar dator, vilket betyder att den kan gå från att vara en vanlig bärbar dator till en surfplatta, beroende på vad du behöver. Den har också en 15,6-tums pekskärm med upplösning 1920 x 1080; Dessutom maximerar dess kant-till-kant-skärm visningsområdet och ser rent ut.

Det finns en 512 GB SSD för lagring, 8 GB RAM för multitasking och en AMD Ryzen 7 CPU. Det finns ingen dedikerad GPU, men Radeon -grafik är integrerad med processorn. Batteriet kan hålla upp till 13 timmar mellan laddningarna och tar mindre än en timme att gå från 0% till 50% batteritid.

Bästa totalt

HP Envy X360

För de flesta är HP: s Envy X360 ett fantastiskt val med bra specifikationer och praktiska 2 -in-1-funktion.

Handla nu

& nbsp;

Bästa budget: Lenovo Ideapad 3 < /h2>

Lenovo

Fördelar

 • ✓ Superpris
 • ✓ Överraskande har 8 GB minne

Nackdelar

 • ✗ Meh övergripande specifikationer
 • ✗ Dålig batteritid

För en enkel budget -bärbar dator som kan köra grundläggande program som inte kommer att kosta dig mycket, är Lenovos Ideapad 3 perfekt. Även om du inte kommer att kunna spela intensiva spel eller göra något som är superkrävande för sin processor, är Ideapad 3 perfekt för att surfa på nätet och köra program som Microsoft Office för skolan eller jobbet. Du kan till och med bekvämt strömma Netflix eller annat videoinnehåll på den 15,6-tums LED-pekskärmen, men se till att den bara har en upplösning på 1366 x 768, så du kommer inte att kunna njuta av mycket HD-innehåll.

< p>Inuti är specifikationerna lika grundläggande. Det finns bara 8 GB RAM, 256 GB SSD och en tionde generationens Intel Core i3-processor med två kärnor och integrerad grafik. Med en tunn, lätt design som gör det enkelt att bära med sig, är Ideapad 3 ett utmärkt val för studenter på en budget. Den har bara en 7,5-timmars batteritid, men det här är gott om juice för en dag med lektioner. Och du får en full numpad ansluten till det bekväma tangentbordet, vilket kan vara sällsynt på bärbara datorer.

Bästa budgeten

Lenovo Ideapad 3

Lenovo Ideapad 3 sparar pengar och levererar fortfarande en anständig bärbar dator som kan köra grundläggande program.

Handla nu

& nbsp;

Bästa premium: Dell XPS 15

Dell

Fördelar

 • ✓ Snabb 16 GB RAM och 1 TB SSD
 • ✓ Imponerande skärmupplösning
 • ✓ Dedikerat NVIDIA -grafikkort

Nackdelar

 • ✗ Dyr
 • ✗ 15,6-tums skärm kan vara för stor för vissa

Dell XPS 15-bärbara datorer är en kraftfull maskin som, även om den är dyr, kommer att hålla dig i många år framöver och köra spel och andra krävande program med lätthet. Med en 15,6-tums OLED-pekskärm som har en upplösning på 3456 x 2160 kommer videoinnehåll och spel också att se fräscha och färgglada ut.

Tittar du inuti XPS 15 finns det en 1 TB SSD för gott om lagringsutrymme, 16 GB RAM för bra multitasking och en elfte generationens Intel Core i7-processor med 8 kärnor. Det finns till och med en dedikerad NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti GPU med 4 GB GDDR6 för att hjälpa spel att fungera ännu smidigare. Dessa specifikationer gör det enkelt att göra i stort sett vad som helst på den här bärbara datorn, från att köra intensiva designprogram till att surfa på nätet till att spela ett grafiskt krävande spel. Om du behöver något lite mindre, överväg Dell XPS 13, som har många av samma funktioner i ett mer kompakt paket.

Bästa Premium

Dell XPS 15

Om du har pengarna att slänga på en bärbar dator som kommer att hålla dig i flera år, gå till Dell XPS 15.

Handla nu

& nbsp;

Bäst för Apple-fans: Apple MacBook Air 2020

Apple

Fördelar

 • ✓ Ganska överkomligt för en MacBook
 • ✓ Har Apples M1 -chip
 • ✓ Lång batteritid

Nackdelar

 • ✗ Önskar att den hade mer RAM för priset
 • ✗ Har bara två USB-C-portar

Den senaste MacBook Air är det perfekta valet för fans av Apples signatur eleganta design och intuitiva operativsystem. För en bärbar dator från Apple är den relativt prisvärd och har en tunn, lätt design som gör det enkelt att köra runt med dig.

När det gäller specifikationer finns det 8 GB RAM, 512 GB SSD och Apples anpassade M1 -chip. Detta M1 -chip är speciellt utformat för Mac -enheter och integrerar CPU, GPU, Neural Engine, I/O och mer på företagets M1 -chip. Sedan har MacBook Air en 13,3-tums Retina-skärm med 2560 x 1600 upplösning som visar levande färger och skarpa svarta.

Trots dessa kraftfulla specifikationer har den en lång batteritid som kan ta upp till 18 timmar. Och om du vill spara lite pengar finns det en MacBook Air -modell med bara 256 GB lagringsutrymme.

Bäst för Apple -fans

Apple MacBook Air 2020

MacBook Air har imponerande specifikationer och en fläktlös design för att göra detta till en kraftfull men ändå tyst bärbar dator för Apples fans.

Amazon

$ 1099,99
$ 1249,00 Spara 12%

Starkaste Mac : Apple MacBook Pro 16-tums

Apple

Fördelar

 • ✓ Gott om RAM och lagring
 • ✓ Dedikerat grafikminne
 • ✓ Snygg design

Nackdelar

 • ✗ Superdyrt
 • ✗ 16-tums skärm kan vara för stor för vissa (och för tunga)

16-tums MacBook Pro från Apple kostar ganska mycket, men du får en ganska kraftfull maskin i utbyte. Medan du naturligtvis får den eleganta, moderna designen och imponerande byggkvaliteten som Apple alltid levererar, är specifikationerna också ganska imponerande.

Inuti hittar du en 1 TB SSD och enorma 16 GB RAM, vilket ärligt talat förväntas vid denna höga prispunkt. Det finns inte ett proprietärt Apple M1-chip inuti, utan istället en 9: e generationens Intel Core i9-processor och en AMD Radeon Pro 5500M GPU. Mellan laddningarna kan alla dessa imponerande specifikationer som fungerar tillsammans vara upp till 11 timmar. Du kommer att ladda med USB-C-portarna, vilket är ganska praktiskt.

Med en 16-tums skärm och Apples signaturaluminiumhölje, samt förstklassiga specifikationer inuti, är den här bärbara datorn ganska tung. Om du letar efter en bärbar dator att ta med dig på resa eller till jobbet eller skolan kan du överväga att skaffa en lättare bärbar dator. Om du är kär i Apples bärbara datorer, kolla in MacBook Air så får du fortfarande en snygg bärbar dator som är lite mindre kraftfull, men mycket lättare.

Mest kraftfulla Mac

Apple MacBook Pro 16-tums

Om du vill ha en MacBook som kan hantera mer kraftfull programvara, har dedikerat spelminne och gott om lagringsutrymme, gå till 16-tums MacBook Pro.

Handla nu

& nbsp;

Prisvärd 2-i-1: Lenovo Flex 5

Lenovo

Fördelar

< ul>

 • ✓ Prisvärd
 • ✓ 2-i-1-funktion
 • ✓ Gott om minne
 • Nackdelar

  • ✗ Låg lagring
  • ✗ Mindre skärmstorlek

  Om du älskar tanken på att ha 2-i-1-funktion i en bärbar dator, men du inte vill betala ett rejält pris för det, är Lenovos Flex 5 ett fantastiskt alternativ. Eftersom den kan fungera som en surfplatta också har den pekskärm och smala ramar, vilket gör att 14-tumsskärmen inte känns lika liten. Vänd dig själv så kommer du till tangentbordet och pekplattan för en klassisk bärbar känsla. Dessutom har Flex 5 upplösningen 1920 x 1080, vilket är svårt att hitta i en bärbar dator.

  Tittar på vad som finns inuti, det finns 16 GB DDR4 -RAM (vilket är imponerande för denna prispunkt!), En 256 GB SSD, en AMD Ryzen 5 4500U CPU med integrerad Radeon -grafik, och den kör Windows 10 OS. På en enda laddning kan Flex 5 räcka i cirka 10 timmar och kan ladda upp till 80% på bara en timme. Det är också tunt och superlätt, vilket gör det enkelt att köra runt i huset eller till ditt lokala kafé.

  Prisvärd 2-i-1

  Lenovo Flex 5

  Lenovos Flex 5-bärbara dator ger dig praktisk 2-i-1-funktion till ett överkomligt pris med vissa ganska bra specifikationer.

  Amazon

  $ 696,00

  Bäst för spel: ASUS ROG Zephyrus G14

  ASUS

  Fördelar

  • ✓ Dedikerad (och imponerande) GPU
  • ✓ Lätt bärbar 14-tums skärm
  • ✓ Gott om RAM och lagring

  Nackdelar

  • ✗ Ganska dyrt
  • ✗ Inte den mest attraktiva bärbara datorn

  ASUS ROG Zephyrus G14 kostar lite mer än din vanliga bärbara dator, men det beror på bättre specifikationer inuti som får spel att se ut och kännas bra. Den har en 14-tums skärm med en sRGB-skärm, upplösning 1920 x 1080 och en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. Allt detta tillsammans ger några levande, klara färger.

  Dina favoritspel kommer också att fungera smidigt med en dedikerad NVIDIA GeForce RTX 3060 GPU som har 6 GB GDDR6 -RAM. Sammantaget har den bärbara datorn 16 GB DDR4 RAM, en 1 TB SSD och en AMD Ryzen 9 CPU för att hålla allt igång så snabbt som möjligt. Dessutom är den tunn och lätt, vilket gör det enkelt att spela när du är på språng.

  Om du letar efter en spelbar dator som är lite större, gå till Alienware M17 R4. Den har en större 17,3-tums skärm, en dedikerad NVIDIA GeForce RTX 3060 GPU och en maxfrekvens på 360 Hz.

  Bäst för spel

  ASUS ROG Zephyrus G14

  Om du behöver en spelmaskin som är kraftfull och bärbar, prova ROG Zephyrus G14 från ASUS .

  Handla nu

  & nbsp;