Daglig briefing: Mishra -sønnen arrestert, politiet sier at han unnviker; Mange ansatte i Pandit, Sikh -regjeringen forlater Valley

0
60

En titt på de beste nyhetene i dag, 10. oktober 2021.

God morgen,

The Big Story

Union MoS for Home Ajay Mishras sønn, Ashish Mishra, ble arrestert sent i går kveld etter avhør som varte hele dagen. På grunn av drapsanklager over Lakhimpur-hendelsen, ble Mishra pågrepet på grunn av manglende samarbeid og unnvikende svar ”. Han blir forelagt for en lokal domstol i morgen for rettslig varetekt. I mellomtiden har gårdsledere krevd arrestasjon av MoS Mishra også og hans fratredelse fra regjeringen.

Pandorapapirene

I del 6 av Pandora Papers, vi ser på hvordan Unitech Group -promotoren Sanjay Chandras kone, Preeti Chandra, opprettet en offshore familie tillitsstruktur og endret nasjonalitet i 2015. Dette i en tid da desperate boligkjøpere henvendte seg til domstoler mot hennes Sanjay Chandra.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Rekorder viser også at tidligere Rajasthan-sjefsminister Vasundhara Rajes svigerdatter, Niharika Raje, er en < b> “virkelig eier” av en enhet i Belize , et skatteparadis i Mellom -Amerika. Rajes sønn Dushyant Singhs erklæring om hans og Niharikas eiendeler og forpliktelser, laget med sine nominasjonspapirer til Lok Sabha -valget i 2009, 2014 og 2019, nevnte ikke denne enheten.

Fra forsiden

Etter en rekke målrettede drap i Kashmir har flere statsansatte og lærere som tilhører Kashmiri Pandit og sikh -samfunn begynt å komme tilbake til Jammu , med noen som søker overføring, og mange holder seg borte fra jobben, på grunn av økende bekymringer for sikkerheten. En regjeringsmedarbeider som flyktet, sa at hans muslimske kolleger var hjelpsomme, men det er regjeringen å tenke på om minoritetssamfunnets ansatte kan føle seg trygge under slike omstendigheter.

En britisk diplomat som bevisst ble truffet bakfra av en motorsyklist har en melding til overfallsmannen : ” Jeg vil at du skal love at du skal utdanne barna dine til å oppføre seg bedre. Fortell sønnene dine at vold mot kvinner aldri er akseptabelt. Fortell dine døtre at deres liv har verdi; at de er lik menn. ”

Må lese

Hva er den felles koblingen mellom de høyprofilerte anklagene fra Rhea Chakraborty fra i fjor og saken om narkotika som fortsatt utspiller seg mot Shah Rukh Khans sønn Aryan? Det viser seg at det er IRS-offiser, Sameer Wankhede, som jobbet i NIA og Directorate of Revenue Intelligence (DRI), før de ble lånt ut til NCB som direktør i Mumbai Zone. Ikke kjent for kontroverser eller kjendiser, Wankhede har krysset stier med stjerner som Shah Rukh Khan, Anurag Kashyap, Vivek Oberoi og Mika Singh.

Med Lakhimpur Kheri -saken som blir til et politisk hot button -problem i forkant av UP -valget neste år, er søkelyset rettet mot Ajay Kumar Mishra, Union MoS hvis sønn nå står overfor en drapssak. Sunday Express sporer Mishras reise -fra 'Teni Maharaj' som avgjorde tvister i landsbyer, til parlamentsmedlemmet som fant en plass i Union Cabinet som det eneste brahminansiktet fra UP.

Hver monsun blir Chhattisgarh rammet av bølge etter bølge av malariautbrudd, en av statens største drapsmenn. Selv sikkerhetsstyrker som kjemper mot Naxals er sårbare for sykdommen. For mange, spesielt i de mer cutoff -parasittene (lokaliteter), er medisinsk inngrep fortsatt sparsomt. Det er på steder som der den første vaksinen mot malaria noensinne, nå en mulighet etter WHO-nikk, kan vise seg å være en spillveksler.

Det ser ut til at det stormer i BJP i Kerala. over nominasjon av embetsmenn til partiets statlige og nasjonale organisasjoner, et trekk som har vist slagkraften til partiets statlige enhetspresident K Surendran og fagforeningsminister V Muraleedharan i partiorganisasjonsspørsmål. Fra Sobha Surendran, til A K Nazir, BJPs mest synlige muslimske ansikt i staten – flere ledende partiledere har stilt spørsmål ved BJPs siste avgjørelser i staten.

Og til slutt

Med kontorer som nå forbereder seg på å hente tilbake ansatte, kan man ikke la være å lure på om arbeidsområder noen gang vil være de samme. En av de få fordelene med pandemien er at den har gitt arbeidsgivere muligheten til å omstrukturere arbeidsplasser. Bedrifter og oppstart eksperimenterer med kortere arbeidsuker for reduserte lønninger, og hybridarbeidsmodeller-en blanding av hjemmefra og jobb-fra-kontoret-får godt grep.

< strong> Inntil i morgen,

Leela Prasad G og Rahel Philipose

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste Live News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.