Bosnien bygger ett roterande hus så att hans fru har en varierad syn

0
106

Vojin Kusic house ses medan det roterar av elmotorer och hjul från en militär transportör i Srbac, Bosnien och Hercegovina, 9 oktober, 2021. (>) snälla hans fru som hade önskat en mer diversifierad utsikt från deras familjehus, en bosnisk självlärd innovatör har byggt ett roterande hus, så att hon kan se en stigande sol på ett ögonblick och förbipasserande i nästa.

“ Jag har tröttnat på hennes klagomål och ofta renoverat vårt familjehus och jag sa: Jag kommer att bygga ett roterande hus så att du kan snurra det som du vill, ” Vojin Kusic, 72, berättade för Reuters och stod framför sitt nya hus som lockar besökarnas uppmärksamhet.

Beläget på en bördig slätt i norra Bosnien nära staden Srbac snurrar huset runt en 7-meters axel designad av Kusic, med utsikt över majsfält och jordbruksmark som byter till skog och flod i önskad hastighet.

https : //images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png < img src = "https://images.indianexpress.com/2021/10/2021-10-09T162143Z_2127193702_RC2B6Q9FZE2J_RTRMADP_3_BOSNIA-ODDLY.jpg?resize=600,400"/> Vojin Kusic poserar för ett foto framför sitt hus, Bosna och Hercegovina 9 oktober 2021. (Reuters)

“ Huset kan göra en hel cirkel i 24 timmar när det är med den lägsta hastigheten, medan det vid den snabbaste snurrningen kan göra en hel cirkel på 22 sekunder, ” Kusic sa.

Hans fru ville inte kommentera det nya huset.

Kusic sa att han var inspirerad av serbisk-amerikanska uppfinnare Nikola Tesla och Mihajlo Pupin, och det kom från en fattig familj utan möjlighet till bra utbildning hade tvingat honom att leta efter sätt att göra saker själv.

Mekanismen för Vojin Kusic ’ s , Bosnien och Hercegovina, 9 oktober 2021. (Reuters)

“ Det här är ingen innovation, det kräver bara vilja och kunskap, och jag hade tillräckligt med tid och kunskap, ” sa han och tillade att han hade byggt huset helt själv.

Projektet tog sex år att slutföra, förutom ledighet för en sjukhusvistelse på grund av ett hjärtsjukdom. Huset är mer motståndskraftigt mot jordbävningsskador än stillastående hus, sa han.

“ Jag bad läkare att försöka förlänga (mitt liv) i minst ett år eftersom jag har det här projektet i huvudet , och … ingen kommer att veta hur man slutför det. ”

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express -appen för alla de senaste världsnyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.