Bekräftat: Baudin föreslås som S nya partisekreterare

0
60

Kommunals ordförande Tobias Baudin föreslås till ny partisekreterare för Socialdemokraterna. Det bekräftar Elvy Söderström, ordförande för valberedningen. – Det är så hedrande och häftigt att bli nominerad. Att känna det breda stödet som jag har i ryggen, säger Baudin vid en pressträffen och berättar samtidigt att han har tackat ja till uppdraget. Tobias Baudin säger att han många gånger sett prov på orättvisor i sitt arbete i Kommunal, inte minst bland kvinnor. – Om förtroendet finns för mig lovar jag att jag ska ge varenda timme, varenda minut, för ökad rättvisa och mer framtidstro i vårt parti men framför allt för Sverige, säger han. Nuvarande partisekreteraren Lena Rådström Baastad meddelade den 1 september att hon kommer att avgå vid S-kongressen i november.