Amazons Astro: Var gick det fel?

0
72
Amazon

Amazons Astro kunde ha erbjudit oss en inblick i framtiden. Det kunde ha varit något som förändrar livet. I stället sätts dess uppenbara brister i rampljuset innan det ens har släppts. Detta beror förmodligen på två saker: Astro kom till världen alldeles för tidigt och alldeles för billigt.

När Amazon introducerade den dammsugarstora roboten i slutet av september var kritiker snabba med att märka den läskigt, skrämmande och potentiellt utsatt för självmord.

Varför är Astro meningslös när man tittar på de listade funktionerna? Hur kunde Amazon göra det bättre? Och är hela robotbutlersidén bara dömd till misslyckande? Låt oss ta reda på det.

Funktioner Astro verkligen har — Och varför de är dåliga

Amazon

En av de funktioner Astro kan skryta med är en “ avtagbar kopphållare ” som kan bära föremål runt “ som en Ziploc -behållare. ” Den mugghållaren och brickan den passar i är ett totalt slöseri med utrymme. Eftersom Astro saknar armar måste någon ladda kopphållaren med en dryck innan Astro kan leverera dem till en annan person i huset.

Eftersom trappor uppenbarligen är ett problem för Astro, är eventuella leveranser begränsade till en annan punkt på samma våning. Alternativt kan du gå till kylen själv och hoppa över att sätta din drink i Astros kopphållare för att spara lite tid eller bara be personen som laddar drycken i Astro att bara lämna den till dig istället. < /p>

Det finns ett gäng videor av hundar som har tränats för att hämta öl från ett slutet kylskåp, så kanske “ Astro ” är faktiskt ett bättre alternativ än “ Rosey ” här. På Amazons hemsida står det att Astro kan ge husdjursgodis om du byter ut kopphållaren mot en Furbo Dog -kamera. Så med bara ytterligare ett köp kan din nya robotvän muta ditt familjedjur till att göra sitt jobb för det.

En viktig försäljningsargument verkar vara “ patrullen ” funktion. Astro tar en förinställd rutt runt ditt hem vid bestämda tider. Nu är jag inte en inbrottstjuv, men om jag var en sådan person att tvinga mig in i ett hem skulle jag nog inte tänka två gånger på att krossa den ömtåliga, lätt märkbara “ roboten ” patrullerar korridoren. Detta kan väcka misstankar ” men att ta något offline är att ta något offline, så det är bara lika misstänkt som att programvaran förstör eller Wi-Fi har problem.

Jämför detta med något som en väggmonterad kamera som är tillgänglig ganska överkomligt, kan placeras på en svåråtkomlig och svåråtkomlig plats och ge dig en fullständig bild av rummet där den är. Du kan få ett system med kameror för en bråkdel av Astros pris och rigga upp alla rum i ditt hus om säkerheten är ett problem.

Om du verkligen vill ha något som patrullerar “ 8221; ditt hem har Ring meddelat en liten säkerhetsdrönare som varnar dig när den hör ett ljud och låter dig titta på när den undersöker. Den dyrare Astro kommer också att göra detta, och den här funktionen drivs också av Ring.

Andra funktioner, som den snart lanserade Alexa Together-prenumerationstjänsten och Astros förmåga att varna dig om samtal, meddelanden, tidtagare, larm eller påminnelser, ” är saker som ett Amazon Echo kan göra perfekt bra på egen hand. Precis som säkerhetskameror kan du plocka upp en Echo Dot för nästan ingenting och pryda varje rum i ditt hus med en för mycket mindre än Astro kommer att sätta dig tillbaka. Jag hör ett larm från Echo Dot från ett par rum bort, så jag behöver inte en soptunna på hjul som rullar in för att påminna mig om att tvätten behöver bytas. Du kan till och med ha Alexa på din handled för mindre än $ 40, så en version av den som följer dig runt huset i två timmars utbrott innan du behöver ladda upp löser ett problem som ingen har. Och det löser inte ens det obefintliga problemet väl.

Funktioner Astro har inte ’ har inte — och varför de spelar roll

Amazon

Bristen på en robotarm eller två är en stor fråga. Det minskar potentiellt funktionalitet massivt — en Astro med lemmar kan kanske hämta dig som dricker eller ladda din diskmaskin. Det skulle faktiskt vara användbart!

Det viktigaste här är att tekniken inte är där. Vi har naturligtvis saker som industrirobotar, som bara är stora armar, och modern protes visar att vi kan göra en liten, funktionell, mekanisk mänsklig hand. Det finns två stora problem när det gäller att ge Astro lemmar. Den första är kostnaden — de bioniska armarna kan sätta tillbaka tiotusentals dollar. Det andra är att AI inte är på den punkt där du kan slå några bilagor på något som Astro och förvänta sig att de fungerar felfritt i slumpmässiga hem. AI fungerar perfekt på en industrirobot eftersom den gör samma uppgift med samma parametrar gång på gång. Gränserna för Astros AI verkar vara hemmakartläggning och se till att det inte stöter på saker. Även detta är inte ett område Astro har bemästrat, därav chansen att det ramlar nerför trappan.

Går vidare, trots att det såg ut som ett vakuum med en surfplatta fastspänd på det, vann Astro ’ t städa ditt hus. Vilket faktiskt skulle vara användbart eftersom det är avsett att patrullera runt på platsen ändå. Att limma en batteridriven Echo Dot och en webbkamera till en Roomba resulterar i en potentiellt mer funktionell version av Astro för ungefär halva priset.

Bärkapacitet är ett annat område där Astro kunde ha gjort sig användbar. Bortsett från att de påverkar de flesta människors vardag mindre kan tekniken göra en enorm skillnad i liv för äldre och funktionshindrade. Om Astro kunde följa någon till en stormarknad, kanske till och med en Amazon Go för ökad funktionalitet, bli laddad med sin shopping, följ dem sedan hem, det skulle vara användbart. Istället får du två kopphållare och en batterilivslängd på två timmar.

Varför är det för billigt ”?

Amazon

Pris för 999,99 dollar för personer som är inbjudna att köpa en “ dag 1 ” upplagan, och 1 499 dollar för människor som lämnar att hämta en efteråt, är själva Astro själv inte billig. Det är massivt överpris när du överväger vad det erbjuder. En verklig, funktionell robotbutiker kommer dock mer än sannolikt att kosta en förmögenhet. Och om Astro är ett exempel på en “ billig ” robot, att betala en premie på en funktionell kan faktiskt inte vara en dålig sak.

Argumentet här är inte att $ 1499 är billigt för en grupp människor eller dyrt för en annan. Frågan är egentligen mer i stil med “ är 1 499 rätt pris för den typ av produkt Astro borde vara. ” 1 499 dollar handlar om kostnaden för ett genomsnittligt kylskåp — en enhet som tjänar en enda, visserligen användbar funktion och har funnits sedan 1950 -talet.

En robotassistent kan faktiskt ha stor inverkan på människors liv. Om en faktiskt fungerade som du skulle förvänta dig att den inte nödvändigtvis skulle vara Jetsons -nivå men klarade av vardagliga hushållsuppgifter, skulle folk köpa den och betala en betydande summa pengar för att göra det. Till exempel köper folk nya bilar, trots det höga priset, eftersom fordon är otroligt användbara.

Att försöka sätta ut en teknik där ute till ett lågt pris för att öka försäljningen och öka adoption är inte nytt. Spekulationer har spritts i flera år om huruvida Amazon gör vinst på sina Echo -enheter (som ofta är mycket rabatterade under försäljning) eller helt enkelt lägger ut dem så billigt som möjligt för att öka adoption och underskatta konkurrenter.

Facebook har gjort en liknande sak med Oculus Quest och Quest 2, prissatt vad som utan tvekan är en av de bättre huvudmonterade skärmarna på marknaden till $ 400 respektive $ 300. Detta har både ökat VR -användarbasen avsevärt och cementerat Oculus ’ plats som huvudplattform. Skillnaden mellan Echo, Quest och Astro är — Echo och Quest är båda fantastiska enheter i sig, den tillgängliga prispunkten är bara en bonus.

Tillgängliga priser är bra, men nyckelpunkten med en robotbutler är funktionalitet. Astro har tagit detta till ytterligheter och har nästan ingen praktisk användning som följd. Det är inte ens en avskalad, billigare version av en solid produkt. Det är det enda alternativet och det är totalt skit.

Kommer det någonsin att bli bra?

Amazon

Även om det kan vara så långt bort som hans drömmar om en Mars -koloni, sparar Elon Musks Tesla Bot faktiskt många saker du kan förvänta dig av en robotbutler. Om den lever upp till Elon Musks påståenden kommer boten att kunna: bära en rimlig vikt, utföra ärenden och påstås vara utformad för att utföra alla “ vardagliga uppgifter ” människor är för närvarande fast.

Uppenbarligen kommer Tesla Bot och liknande saker inte att slå ut på marknaden snart, tekniken är bara inte där. Som sagt, mest innovation kommer från viljan att lösa problem och effektivisera det dagliga livet. En diskmaskin finns eftersom diskplattor kan vara en smärta.

En Roomba finns, eftersom dammsugning varje dag är 20 minuter de flesta människor vill hellre spendera på att göra absolut ingenting. En teknisk teknik som följer med för att ta bort det mänskliga elementet som fortfarande är involverat i dessa enheter är inte för långt borta. Det är nästa logiska steg om något.

En sak är dock säker, Astro är inte det, och det är inte heller i närheten av vad du kan förvänta dig av en första generationens hushållsrobot. I en brådska att få något på marknaden och in i så många hushåll som möjligt har Amazon helt missat pricken. Det är alldeles för billigt och alldeles för tidigt.