Vad betyder “SO” och hur använder jag det?

0
65
Nomad_Soul/Shutterstock.com

Har du sett tweets med människor som pratar om deras “ SO? ” Det är nog inte ordet “ så ” av misstag skrivit in all-caps. Det är en helt annan term.

Significant Other

SO står för “ significant other. &#8221 ; Människor på internet använder det för att hänvisa till sin make eller partner. Till exempel kan någon säga, “ Jag frågade min SO om hon ville äta lunch. ”

Det används ofta för att ge ett mycket neutralt sätt att hänvisa till en partner utan att avslöja eller antyda några specifika detaljer om dem. Genom att använda SO avslöjar du inte deras namn, kön eller stadiet i relationen du befinner dig för närvarande. Din SO kan vara en pojkvän eller flickvän, eller så kan de vara någon du har varit gift med i flera år.

SO skrivs alltid med stora bokstäver för att skilja det från ordet “ so. ” Ibland innehåller det perioder mellan bokstäverna, till exempel “ S.O., ” för att klargöra att det är en förkortning. Det talas också i verkliga sammanhang ibland, så du kan höra några säga: “ Jag träffar min S.O. ” när du frågar dem vart de är på väg.

SOI: s ursprung

Frasen “ betydande andra & #8221; har funnits väldigt länge. Dess första användning går tillbaka till en artikel av amerikanska psykiatern Harry Stack Sullivan, som undersökte dynamiken i mellanmänskliga relationer.

Annonsering

Det började senare användas online på tidiga internet -anslagstavlor och snabbmeddelanden. Den första definitionen på Urban Dictionary går ända tillbaka till november 2001 och läser “förkortning för betydande andra.” WhatsApp och sociala medier, särskilt Twitter. På grund av Twitters karaktärsgränser är “ SO ” blev ett vanligt sätt att hänvisa till någons partner. Med bara två tecken är det mycket kortare än ord som “ make ” eller “ make ” och fortsätter att vara allmänt igenkännlig.

Vad är “ Betydande? ”

De flesta använder SO som en sammanfattande, neutral term för alla du &# 8217; är i en relation med. Till exempel, när du bjuder in dina vänner till en spelkväll över Zoom, kan du inkludera i inbjudan, “ Bring your SO! ” Det betyder att du är okej med att de tar med någon de är sambo med, oavsett om de dejtar, samarbetar eller är gifta.

När någon använder SO för att hänvisa till sin egen partner, hänvisar de normalt till någon de är i ett långsiktigt förhållande med. Detta är sant även om förkortningen avsiktligt döljer den typen av detaljer. Det är därför du med största sannolikhet kommer att se att den används av personer i gifta, förlovade eller mycket engagerade relationer istället för personer i kortsiktiga relationer. I slutändan, vad som räknas som “ betydande ” kan variera betydligt beroende på vilken relation två personer har.

En alternativ användning av SO är i formella sammanhang, till exempel att fylla i ett nödkontaktformulär. Dessa formulär kan använda “ betydande andra ” som en catch-all, istället för att be om en make/makas namn, som ett sätt att inkludera andra typer av långsiktiga relationer.

Liknande slangtermer < /h2>

G-Stock Studio /Shutterstock.com

Tillsammans med “ SO, ” det finns andra slangbegrepp som används av människor för att hänvisa till en partner eller någon du för närvarande har ett engagerat förhållande med.

Significant Other har vissa likheter med ett mindre vanligt slangord på internet, “ DH ” eller “ kära make. ” DH steg till popularitet i mitten av 2000-talet i internetstyrelser där kvinnor pratade om äktenskap, moderskap och familjeliv. Den kan antingen användas på ett sarkastiskt sätt eller för att mildra slaget av berättelser där de skulle klaga på sin man. Det åtföljdes ofta av slangtermerna “ DD ” och “ DS, ” som stod för “ kära dotter ” och “ kära son, ” respektive.

Andra förkortningar som används av personer i långvariga relationer inkluderar “ FH ” och “ FW, ” som står för “ blivande make ” och “ blivande fru, ” respektive. De används av människor när de pratar om personen de är förlovade med att gifta sig med. En annan är “ FI, ” som är en förkortad form av fästmö. Dessa slangbegrepp ses oftast i anslagstavlor, sociala mediegrupper och forum relaterade till bröllopsplanering.

Hur man använder SO

< p>Om du vill använda SO, byt ut det när du diskuterar någon du är i ett förhållande med. Till exempel, om du inte vill att folk ska känna att du är förlovad, där du kan säga “ min fästman, ” du kan säga “ min SO. ” Se till att den finns i all-caps också. Annars kommer folk att tycka att det är så. ”

Här är några exempel på SO in action:

  • &#8220 ; Min SO skaffade en hund igår! ”
  • “ Jag ska flyga ut i morgon bitti och träffa min SO i Indianapolis. ”
  • “ Vilken typ av födelsedagspresent ska jag ge min SO om han är baseball? ”

Vi hoppas att du lärde dig en enkel, kort väg att hänvisa till din partner! Om du vill lära dig några andra internetakronymer, kolla in våra artiklar om OTOH, FWIW och DW.

RELATED: Vad betyder “FWIW” och hur Använder du det?

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Hur du gör ditt Facebook -inlägg delbart
  • & rsaquo; Vad betyder plattformsoberoende för spel och andra appar?
  • & rsaquo; Så här infogar du en handskriven signatur i Google Dokument
  • & rsaquo; Hur man laddar ner och installerar Steam på Linux
  • & rsaquo; Hur man gör och skannar Spotify -koder