Statsvetaren om Bolund: ”Det här blev jättedåligt”

0
41

Förlorare i både Expressens och Aftonbladets tittarundersökningar efter SVT:s partiledardebatt blev Miljöpartiets Per Bolund. Detta efter att Jimmie Åkesson (SD) blivit märkbart irriterad efter att Bolund kallade högerpartierna för ”det blåbruna regeringsalternativet”. – Det här blev jättedåligt för Bolund. Jag tror att hans stab kommer fundera mycket på det här utbytet med Jimmie Åkesson, säger statsvetaren Jenny Madestam till Expressen TV. Socialdemokraternas Stefan Löfven gjorde inte lika bra ifrån sig i debatten som Moderatledaren Ulf Kristersson, enligt undersökningarna. Det är som det brukar se ut, enligt Madestam. – Löfven är inte bra i debatter. Det kommer bli intressant att se vad som händer när Magdalena Andersson tar över. Jag tror att Kristersson kan vara lite nervös inför det, säger hon.