Så här aktiverar du konversationshöjning på AirPods Pro

0
122
Mohd Syis Zulkipli/Shutterstock.com

Brusreducerande hörlurar som AirPods Pro håller samtal och andra ljud ute, men vad sägs om när du vill höra dem bättre? Det är precis vad Conversation Boost -funktionen är till för. Så här sätter du på den.

Innehållsförteckning

Vad är Konversationsförstärkning?
Krav för att använda konversationsförstärkning
Hur man aktiverar konversationsförstärkning
Hur man snabbt aktiverar eller inaktiverar transparensläge

Vad är konversationshöjning?

Apple förklarar inte exakt hur Conversation Boost fungerar, men alternativet för funktionen förklarar att funktionen fokuserar på personen som pratar framför dig, vilket innebär att den sannolikt använder head tracking.

RELATERAD Apples AirPods Pro kan nu fungera som en hörapparat

Bortsett från detta fungerar Conversation Boost sannolikt på samma sätt som en receptbelagd hörapparat. Detta ökar nivån på inkommande ljud i specifika frekvensområden (främst den mänskliga röstens frekvenser). Denna behandling hindrar den totala volymen från att gå över en specifik nivå, så du behöver inte oroa dig för att höga ljud blir öronbedövande.

Receptionshörapparater är skräddarsydda för en persons specifika hörsel behöver, så Conversation Boost kommer inte att vara lika effektivt. Ändå, om du behöver en hand som hör människor prata, kommer det verkligen inte att skada.

Krav för att använda konversationsförstärkning

Observera först att den här funktionen bara är tillgänglig på AirPods Pro, inte de ursprungliga AirPods.

Premium AirPods

Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro erbjuder enkel användning av de ursprungliga AirPods tillsammans med ljudförbättringar som brusreducering och transparensläge.

Amazon

$ 179,00
$ 249.00 Spara 28%

Annons

Dessutom är Konversation Boost endast tillgängligt i iOS och iPadOS 15 och senare. Om du inte är säker på vilken version du kör, kolla vår guide för uppdatering till den senaste versionen av iOS.

Du behöver också firmwareversion 4A400 eller senare. För att kontrollera vilken firmwareversion du använder, anslut din AirPods Pro till din iPhone eller iPad och öppna sedan Inställningar.

I Inställningar väljer du Allmänt och sedan Om. I det här avsnittet rullar du ner tills du ser “ AirPods Pro ” och tryck på namnet för att se din firmwareversion. Du kan inte uppdatera firmware manuellt, men så länge du håller din AirPods Pro ansluten till din iPhone eller iPad bör de uppdateras automatiskt innan för länge.

Så här aktiverar du konversationsförstärkning

Konversationshöjning är inte en fristående funktion. Istället är det en anpassad inställning för Transparency Mode, en användbar förbättring som möjliggjorts av AirPods Pro. Det betyder att för att slå på den kommer vi att behöva gå till inställningarna.

Öppna Inställningar, rulla sedan ner och välj Tillgänglighet. Här, rulla ner och välj “ Ljud/bild ” under avsnittet Hörsel.

Annons

Klicka nu på “ Hörlurslägenheter ” och rulla ner till botten och tryck på “ Öppenhetsläge ” för att redigera dess inställningar.

Här, rulla nedåt mot längst ned på skärmen, där du hittar “ Conversation Boost ” alternativ. Tryck på reglaget för att slå på det och du är klar.

Hur man snabbt vänder genomskinlighetsläge På eller Av

Du kan inte aktivera eller inaktivera konversationsförstärkning utan att gå till Inställningar. Som sagt, Conversation Boost är en anpassad inställning för Transparency Mode, som du snabbt kan slå på och av.

På din iPhone eller iPad drar du ner från skärmens övre högra hörn för att komma åt kontrollcentret. Här trycker du länge på volymkontrollen för att komma åt anpassade inställningar för din AirPods Pro.

Under volymreglaget ska du se “ Noise Control ” till vänster och “ Spatialize Stereo ” till höger. Tryck på Bullerkontroll för att växla mellan brusreducering, av och genomskinlighetsläge. Detta låter dig snabbt växla och stänga av konversationsförstärkning.

Om du undrar vad det där med “Spatialize Stereo” ” är, ta en titt på vår översikt över vad Apples Spatial Audio är och hur det fungerar.

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Hur du gör ditt Facebook -inlägg delbart
  • & rsaquo; Vad betyder plattformsoberoende för spel och andra appar?
  • & rsaquo; Så här infogar du en handskriven signatur i Google Dokument
  • & rsaquo; Hur man laddar ner och installerar Steam på Linux
  • & rsaquo; Hur man gör och skannar Spotify -koder