Myndighet vill stoppa Activisions förlikning

0
121

Activision Blizzards förlikning med den amerikanska myndigheten US Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) kan stoppas. Det rapporterar sajten Kotaku. Det är en annan myndighet, California Department of Fair Employment and Housing (DFEH), som nu har ansökt om att få förlikningen stoppad. Både EEOC och DFEH har stämt Activision Blizzard i kölvattnet av anklagelser om könsbaserad diskriminering och trakasserier, och DFEH menar att den förlikning som kommit till stånd mellan Activision Blizzard och EEOC kan sätta käppar i hjulet för deras stämning. Detta då förlikningen bland annat innehåller en klausul som innebär att alla anklagelser om sexuella trakasserier får plockas bort från dokumenten som använts som bevis mot Activison Blizzard.