Med Gehlot på “back end”, hadde Raghu Sharma i oppgave å gjøre undersøkelser fra Gujarat

0
63

Helseminister Raghu Sharma (PTI/File)

Fire år siden Ashok Gehlot ga safranpartiet en skrekk i Gujarat som ansvarlig parti for staten, hans helseminister < strong> Raghu Sharma har nå blitt overlevert den samme oppgaven av partiet da Gujarat leder til meningsmålinger i 2022.

Flere faktorer spilte inn for at Sharma skulle bli valgt til stillingen. For det første, i motsetning til i 2017, er Gehlot nå sjefsminister. Da brakte han partiet nærmest en seier i Gujarat på flere tiår.

Som Rajasthan CM kan han ikke spille den samme rollen i Gujarat, men hans ekspertise om staten er uunnværlig. Partikilder sa at Gehlot vil spille en viktig rolle fra “back end” gjennom Sharma, som ikke er helt kjent for sin politiske skarpsindighet. Så, Gehlot vil følge med på utviklingen i Gujarat når Sharma gjør beinarbeidet.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

For det andre deler Sharma en god ligning med Gehlot, og de to har utmerket koordinering. Det beste eksemplet er Rajasthans håndtering av Covid, der staten gikk relativt bedre enn noen av naboene. Mens Gehlot ledet fra fronten, kompletterte Sharma som helseminister godt med å følge opp tiltakene for å kontrollere sykdommen.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Lørdag, på en pressekonferanse, sa Sharma at han ikke har snakket lenge med Gehlot på Gujarat ennå, men berømmet ham for “fantastiske resultater” og sa at “hvis det er nødvendig”, vil han ta læringene av erfaringene sine.

For det tredje er Sharma Brahmin, og med safranpartiet som spiller identitetspolitikk, antar dette betydning siden kongressen trenger å få optikken riktig. Etter at han ankom Gujarat på lørdag for sitt foreslåtte tredagers besøk i staten, var det første Sharma gjorde, var å be og bede i Bhadrakali-tempelet i Ahmedabad.

For det fjerde var det spekulasjoner om at Pilot kan bli overlevert ansvaret av partiets overkommando. Med at Sharma i stedet blir overlatt ansvaret, forsterker det Gehlots statur og hjelper ham med å konsolidere partienheten i Rajasthan. Det sender også en subtil melding om at i motsetning til i Punjab, er den øverste kommandoen til partiet med CM. Deretter, gjennom Sharma, og tidligere gjennom Harish Chaudhary som partiobservatør for Punjab, håper kongressen også å heve ledere i Rajasthan annet enn Pilot, som for tiden er ved siden av Gehlot i staten.

For det femte har Sharma vært aktiv i politikken siden ungdommen, og er kjent for å være selvsikker når det trengs. “Dette vil hjelpe ham til å få kontakt med ungdomsledere i staten som Hardik Patel og Jignesh Mevani, og han burde heller ikke ha et problem med å ikke bli tatt på alvor av den eldre delen,” sa en partileder. På lørdag sa Sharma: “Når noen blir satt i fengsel i en alder av 17 eller 18 år i studentpolitikken, er ikke personen bekymret for ED, IT, fengsel og heller ikke for domstolene.”

Sist, Sharma er ikke helt ny i Gujarats politikk, og ved valgene i forsamlingen i 2002 jobbet han i fire distrikter i nærheten av Rajasthan -grensen – Mehsana, Banaskantha, Sabarkantha og Patan – som jobbet for partiet i over to dusin forsamlingskretser. Lørdag sa han at han også fulgte Sunil Dutt i Dandi Yatra fra 2005 da Dutt var yatra -formann.

Sharma ble først MLA mellom 2008 og 2013, og deretter parlamentsmedlem fra Ajmer i 2018 gjennom en bypoll. Han trakk seg som MP i desember 2018 etter å ha blitt valgt som MLA fra Kekri i Ajmer. Da Sharma fikk ansvaret i statsstaten og innenriksministerens hjemland, sa Sharma at “utfordringen burde være tøff. Og hvis du finner en vei gjennom den utfordringen, er det med ditt harde arbeid. ” Under sitt tre dager lange besøk, sa Sharma, vil han holde en-til-en-møter “med ledere og frontale organisasjoner”, så vel som alle partimedlemmer og distriktspresidenter.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.