Dubai Expo 2022: Allt du behöver veta om Indiens 4-vånings paviljong

0
61

En vy över Indienpaviljongen på Expo 2020, i Dubai. (PTI_

Dans- och musikprogram, matfestivaler, onlineworkshops- det här är några av de många evenemang som Indien har hållit på sin Dubai Expo 2020-paviljong sedan den 1 oktober. Expon, som startade med en stjärna- dubbade invigningsceremoni , har deltagit i 190 länder.

Indiens paviljong är en massiv affär som sträcker sig över fyra våningar och över nästan en lakh kvadratfot. Byggnaden ligger i Dubais spretiga Opportunity -distrikt och är gjord av sandsten runt det breda temat ‘ Öppenhet, möjlighet och tillväxt &#8217 ;. Detta är ytterligare uppdelat i 11 huvudteman, inklusive klimat, stadsutveckling, inklusivitet, hälsa och välmående och livsmedelsjordbruk. Firandet av 75 år av Indiens självständighet är en nyckelfunktion som vävs genom hela upplevelsen.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Paviljongens ledande designer är Delhi-baserade CP Kukreja Architects. De arbetade med Muse, ett företag baserat i London, på skärmarna och interiörutställningarna. Paviljongen är öppen från 10 till 12 till 31 mars 2022. Biljettpriserna sträcker sig från 2 000 Rs för ett endagspass till 38 000 Rs för en premiumupplevelse.

Här är några viktiga funktioner i paviljong:

Fasaden

Den slående, lådliknande fasaden är gjord av 600 individuella block som använder kinetisk arkitektur för att hylla Indiens resa som en självständig nation. De roterande panelerna kommer att visa 75 berättelser om Indiens historia och kultur.

Fasad på indisk paviljong i Dubai Expo 2020. (Indien Expo 2020 officiella webbplats)

“ Under dagen kommer fasaden att skapa olika rörliga mönster för att fira 75 år av Indiens självständighet. Varje vecka kommer dessa mönster att ta formen av tre berättelser om de 25 undertema. På kvällarna kommer fasaden att förvandlas till en levande show med ljud, ljus och projektioner, ” förklarar ett uttalande på den officiella webbplatsen. Regeringskampanjer som Make in India, Digital India, Skill India och Start-Up India kommer att finnas i dessa prognoser.

Dikshu Kukreja från CP Kukreja Architects sa att utställningarna, varav många är i digitalt format, kommer att ersättas med några veckors mellanrum. ”Under dessa 26 veckor, på paviljongen, förutom ledande företag från Indien, varje stat kommer också att presentera sin historia, ” sa han.

Vad väntar inuti?

Efter ingången välkomnas besökarna till en tunnel som projekterar Indiens rymdprogram. Landets utveckling inom hälso- och sjukvårdssektorn, yoga, ayurveda och alternativt medicinskt system kan också nämnas. De tre översta våningarna fokuserar på att utforska den indiska kulturen, landets bilaterala relation med Förenade Arabemiraten och företagets Indien.

Insida Indisk paviljong i Dubai Expo 2020. (Indien Expo 2020 officiella webbplats)

Till skillnad från tidigare år är fokus i år inte begränsat till hantverk och arv. Virtual reality-pods, 3D-augmented reality-projicerade system, LED-surroundprojektion och walk-in-upplevelseskiosker kommer att användas för att projicera Indiens image som en snabbt växande, modern ekonomi.

Övrigt program

Varje dag arrangerar paviljongen en rad musik- och dansevenemang från olika delar av Indien. Detta inkluderar Carnatic-musikpass, Sikh-kirtaner, dandiya-program, yogapass och musikdansdramer.

Dessutom är det värd för matfestivaler med kök från olika delar av Indien. Seminarier om klimatförändringar och biologisk mångfald, filmvisningar, uppstartssessioner och paneldiskussioner om olika frågor har också planerats. Det uppdaterade schemat för evenemangen finns på https://indiaexpo2020.com/schedule.

Liksom i de tidigare utgåvorna har den indiska paviljongen väckt intresse för kändisar och ledare från hela världen. Tidigare president på Maldiverna Mohamed Nasheed och USA: s generalkommissarie Bob Clark var tidiga besökare på paviljongen.

När premiärministern Narendra Modi invigde paviljongen den 1 oktober hänvisade han till Indien som ett talangkraftverk. Han sa att paviljongen återspeglar Indiens mångsidiga natur. “ Indiens paviljong kommer att visa upp det bästa från Indien i dessa flera områden. Det kommer också att visa upp investeringsmöjligheter inom flera sektorer som hälsa, textilier, infrastruktur, tjänster och mer, säger PM.

Dubai Expo 2020 är ett av de största evenemangen som kommer att hållas i Mellanöstern och Sydasiatiska regionen efter coronaviruspandemin. PM Modi kommenterade också detta och sa: ”Jag vill också gratulera Förenade Arabemiraten för att ha organiserat Expo 2020 på ett fantastiskt sätt. Denna mässa är också ett vittnesbörd om mänsklighetens motståndskraft mot en gång i ett århundrade pandemi. ”

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste världsnyheterna, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd