De beste wifi-routers voor vakantie 2021

0
112
ASUS

Inhoudsopgave

Een router kopen in 2021
Beste wifi-router: Asus AX6000 (RT -AX88U)
Beste budgetrouter: TP-Link Archer AX3000 (AX50)
Beste gamingrouter: Asus ROG Rapture GT-AX11000
Beste mesh-router: Asus ZenWiFi AX6600 (XT8)
Beste budget mesh-router: Google Nest Wifi
Beste modemroutercombinatie: NETGEAR Nighthawk CAX80
Beste VPN-router: Linksys WRT3200ACM
Beste goedkope router onder $ 100: TP-Link Archer AC1750 (A7)
Beste reisrouter: TP-Link AC750
Beste wifi 6E-router: Asus ROG Rapture GT-AXE11000

Fijne feestdagen! Dit artikel maakt deel uit van onze Cadeaugids voor de feestdagen 2021, waar je de beste aanbevelingen van How-To Geek, LifeSavvy en Review Geek kunt vinden om je te helpen het perfecte cadeau te kiezen voor iedereen op je lijst!

Update, 21-9-21:We hebben onze aanbevelingen bekeken en zijn ervan overtuigd dat dit nog steeds de beste routers zijn die je kunt kopen.

Hoe koop je een router in 2021

h2>

Wij vinden Wi-Fi 6 uiterst belangrijk bij het kiezen van een Wi-Fi-router voor 2021. Als je een nieuwe router koopt, wil je dat deze een paar jaar toekomstbestendig is, en je kan zeer redelijk geprijsde Wi-Fi 6-routers krijgen. Gigabit-internet wordt ook steeds gebruikelijker—en als je de beste router voor gigabit-internet wilt, wil je Wi-Fi 6.

We hebben echter ook een paar routermodellen toegevoegd die geen Wi-Fi 6 hebben, maar die aantrekkelijke functies bieden, zoals een zeer betaalbare prijs of de beste VPN-configuratie in zijn klasse.

We denken niet dat er een beste router is voor Xfinity, Spectrum, Verizon FIOS of een andere internetprovider. We raden u aan de router te kiezen die bij uw behoeften past. Het enige dat ISP-specifiek is, is uw modem, dus dit is alleen van belang als u een gecombineerde router-modemeenheid kiest. Voor de meeste mensen raden we een aparte router en modem aan, waardoor je meer keuze hebt.

Daarnaast komt het allemaal neer op hoeveel geld je wilt uitgeven, welke functies je zoekt waarvoor en hoeveel geavanceerde technologie u in uw draadloze router wilt.

Beste wifi-router: Asus AX6000 (RT-AX88U)

Beste wifi-router: Asus AX6000 (RT-AX88U)

ASUS

Pros

 • ✓ Wi-Fi 6 en toekomstbestendige hardware
 • ✓ Boordevol functies
 • ✓ 6000 Mbps snelheden

Nadelen

 • ✗ Geen Tri-Band
 • ✗ Niet de snelste Wi-Fi 6-router
 • ✗ Niet de goedkoopste Wi-Fi 6-router

Ben je op zoek naar de beste wifi-router voor in huis, kijk dan eens naar de Asus AX6000. Het is niet de duurste Wi-Fi 6-router die je nergens in de buurt kunt kopen, maar het is ook niet de goedkoopste.

Deze router wordt geleverd met toekomstbestendige Wi-Fi 6 (802.11ax), WPA3-beveiliging, 6000 Mbps maximale snelheid, dual-band technologie, ingebouwde VPN-ondersteuning, QoS (Quality of Service) voor het prioriteren van bepaalde soorten netwerkverkeer, gratis ingebouwd ouderlijk toezicht en beveiligingsfuncties voor het blokkeren van malware. Het heeft bijvoorbeeld ingebouwde VPN-clientondersteuning voor de OpenVPN-, PPTP- en L2TP-protocollen, waardoor de router verbinding kan maken met een VPN en al uw internetverkeer via die VPN kan routeren.

Wi-Fi 6 gaat niet alleen om snelheid. Dankzij OFDMA-technologie is deze dual-band router uitstekend geschikt voor het behouden van een sterk signaal op grotere afstanden met Wi-Fi 6-services in vergelijking met de vorige 802.11ac-technologie, ook wel bekend als Wi-Fi 5.

Aan de achterkant van de router vind je maar liefst acht gigabit Ethernet-poorten voor het aansluiten van bekabelde apparaten. Het is ook compatibel met Asus AiMesh, waarmee je een mesh-netwerk kunt opzetten door extra Asus-routers toe te voegen, hoewel we een speciaal mesh-systeem aanbevelen als je aan een mesh-netwerk denkt.

Realistisch gezien is elke solide router, inclusief deze, een goede optie voor het streamen van services zoals Netflix, Hulu en YouTube. Zolang je streaming-apparaten een sterk wifi-signaal hebben op een krachtige wifi 6-router, zit je goed. (Voor dekking over een groter gebied, overweeg een mesh wifi-systeem.)

Onze beste keuze

Asus AX6000 (RT-AX88U)

Onze favoriete Wi-Fi 6-router biedt snelheden van 6000 Mbps en zit boordevol functies. Het is een goede middenweg tussen een budgetrouter en een duurder model boordevol geavanceerde technologieën.

Amazon

$ 280,89
$ 349,99 Bespaar 20%

Best Budget Router : TP-Link Archer AX3000 (AX50)

TP-Link

Pros

 • ✓ Wi-Fi 6 met een beperkt budget
 • ✓ Solide en betrouwbaar

Nadelen

 • ✗ Slechts 3000 Mbps snelheden
 • ✗ Geen WPA3-beveiliging
 • ✗ Minder functies

Niet iedereen heeft een dure router nodig. Of je nu maar een klein gebied hoeft te bestrijken met een paar apparaten of wat geld wilt besparen, wij raden de TP-Link Archer AX3000 aan, ook wel de Archer AX50 genoemd. Deze moderne router wordt geleverd met Wi-Fi 6 en is aanzienlijk goedkoper dan onze keuze voor de beste Wi-Fi-router.

Als je niet wilt uitgeven voor onze topkeuze, kun je moeilijk fout gaan met de TP-Link Archer AX50.

TP-Link's AX3000 moet een aantal technologische hoeken doorbreken , natuurlijk. Terwijl het Asus-model dat we aanbevelen een doorvoer van 6000 Mbps haalt, haalt dit TP-Link-model een maximum van 3000 Mbps. TP-Link heeft bij deze router geen WPA3-beveiliging meegeleverd. Het beschikt ook over slechts vier gigabit LAN-poorten voor bekabelde Ethernet-apparaten in plaats van acht.

Zonder een functie als AiMesh kun je geen extra routers toevoegen om later een naadloos mesh-netwerk te creëren. Het heeft een ingebouwde VPN-server die u kunt gebruiken om op afstand verbinding te maken met uw thuisnetwerk vanaf internet, maar het kan niet functioneren als een VPN-client die al uw internetverkeer door een VPN leidt.

Als je dat allemaal goed in de oren klinkt, zou je verbaasd zijn hoeveel hoogwaardige functies je kunt krijgen voor deze lagere prijs. Natuurlijk beschikt de router over Wi-Fi 6 met OFDMA om het bereik te vergroten bij het verbinden met Wi-Fi 6-apparaten. Je krijgt ook dual-band technologie en gratis ingebouwd ouderlijk toezicht.

We raden niet aan om minder dan dit aan een router uit te geven als je het kunt helpen. Met Wi-Fi 6-hardware die zo betaalbaar is, is dit een uitstekende gelegenheid om uw netwerk toekomstbestendig te maken. Als u minder uitgeeft, krijgt u ofwel een solide Wi-Fi 5-router of een bijzonder trage Wi-Fi 6-router.

Wi-Fi 6 met een beperkt budget

TP-Link Archer AX3000 (AX50)

Een ijzersterke Wi-Fi 6-router voor een zeer redelijke prijs, maar hij is langzamer en mist enkele functies.

Amazon

$ 114.95
$ 149,99 Bespaar 23%

Beste gaming-router: Asus ROG Rapture GT-AX11000

ASUS

Pros

 • ✓ snelheden van 11000 Mbps
 • ✓ Tri-band wifi
 • ✓ Boordevol geavanceerde functies

Nadelen

 • ✗ Het is prijzig

Gaming-routers zijn niet alleen voor gaming. High-end routers met de nieuwste functies zijn over het algemeen “gaming routers.” Als je ultramoderne technologie wilt, kijk dan eens naar gaming-routers, zelfs als je nooit games speelt.

Gaming-routers zijn een categorie op zich, veelbelovende indrukwekkende hardware boordevol de nieuwste functies. Onze beste routerkeuze is ook een gaming-router, maar als je op zoek bent naar de beste gaming-router met de meeste functies, wil je wat meer uitgeven.

De Asus ROG Rapture GT-AX11000 is een absoluut monster van een router met de nieuwste cutting-edge technologie. Het is een upgrade ten opzichte van Asus's RT-AX88U met alle functies van die router, zoals tri-band ondersteuning met een maximale snelheid van 11000 Mbps. Deze Asus-route heeft een serieus supersnelle wifi.

Die tri-band-ondersteuning betekent dat je je gaming-apparaten kunt isoleren: pc, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch of iets anders. ;op hun eigen wifi-band, zodat andere apparaten in uw huis niet concurreren om draadloos verkeer op uw gaming-Wi-Fi-netwerk.

Hoewel de router een agressieve gamerstijl heeft, gaat het niet alleen om hoe de hardware eruitziet. Deze router heeft het thema Asus ROG (Republic of Gamers) tot en met eenvoudige controle over de functies van de router in de ROG Gaming Center-interface van Asus.

Deze router beschikt ook over een innovatieve functie genaamd VPN Fusion, waarmee je handmatig specifieke apparaten kunt toewijzen om verschillende verbindingen op routerniveau te doorlopen. Als u de interface van de router gebruikt, kunt u uw laptop een werk-VPN laten gebruiken, uw pc een andere VPN voor privacy en uw gameconsole rechtstreeks verbinding maken met internet en de VPN omzeilen.

Het beste Gaming-router

Asus GT-AX11000 Tri-Band-router

Een monster van een router voor gamers en iedereen die de hoogste snelheid en meer geavanceerde functies wil.

Amazon

$ 428,88
$ 449.99 Bespaar 5%

Best Mesh Router : Asus ZenWiFi AX6600 (XT8)

ASUS

Pros

 • ✓ Wifi 6
 • ✓ 5500 vierkante voet dekking
 • ✓ QoS voor verkeersprioritering

Nadelen

 • ✗ Duurder dan mesh-systemen zonder wifi 6
 • ✗ Niet zo eenvoudig te configureren als Google Nest Wifi

Een mesh wifi-systeem combineert een router met een of meer extenders. U plaatst deze units in een gebied, bijvoorbeeld in verschillende kamers in uw huis, en krijgt een sterker signaal in een veel groter gebied dan een enkele routereenheid zou kunnen dekken. Ze zijn een uitstekende oplossing voor dekking in grote huizen, om uw signaal de tuin in te sturen of om de dekking te vergroten overal waar u een zwak signaal of dode zones heeft.

Vergeleken met een traditionele draadloze range extender is een mesh-netwerksysteem veel naadlooser. Range-extenders creëren over het algemeen hun eigen afzonderlijke netwerk met een eigen naam, waardoor uw apparaat wordt gedwongen verbinding te maken met de hoofdrouter of het uitgebreide netwerk. Een mesh-netwerksysteem heeft één wifi-netwerknaam en alle apparaten kennen elkaar en kunnen intelligent en naadloos samenwerken. Het is ook eenvoudiger in te stellen dan het configureren van een traditionele range extender.

We houden van de Asus ZenWiFi AX6600 (XT8) omdat het, in tegenstelling tot veel andere mesh-wifi-systemen, wifi 6 ondersteunt. Het wordt geleverd met twee eenheden en belooft dekking voor een totale oppervlakte van maximaal 5500 vierkante voet. Dit is de beste Wi-Fi 6 mesh-router, dankzij functies zoals QoS-ondersteuning (Quality of Service) voor het prioriteren van verkeer en optionele antimalware- en ouderlijk toezichtfuncties.

Netgear's Orbi 6 is dat wel. ook een sterke concurrent, maar het is zelfs duurder dan de Asus ZenWiFi-hardware die we aanbevelen, en het mist enkele van de ZenWifi-functies.

Wil je meer dekking? U kunt extra satellieten apart kopen en deze toevoegen aan uw AiMesh-netwerk. De beste router voor een groot huis is een mesh-systeem met het aantal satellieten dat je nodig hebt.

Als je op zoek bent naar de beste langeafstandsrouter, kies dan een mesh wifi-systeem. Het geeft u een robuuste en consistente dekking door uw hele huis (of bedrijf). Als je je wifi-netwerk wilt uitbreiden tot in de tuin, overweeg dan om een ​​van de satellieten aan de rand van je huis te plaatsen.

Beste mesh-wifi

ASUS ZenWiFi AX6600 (XT8) (2-pack)

Een krachtig mesh wifi-systeem met wifi 6 en Quality of Service (QoS) verkeersprioriteit.

Amazon

$ 441,83

Beste budget mesh-router: Google Nest Wifi

Google

Pros

 • ✓ Mesh-wifi met een beperkt budget
 • ✓ Eenvoudige configuratie

Nadelen

 • ✗ Geen wifi 6

Google's Nest Wifi is een gebruiksvriendelijk mesh-wifi-systeem dat overal op internet uitstekende recensies heeft gekregen. Het is niet alleen een budget mesh-systeem: het is de beste keuze voor veel mensen voor een eenvoudig, gemakkelijk in te stellen wifi-netwerk met een stijlvol ontwerp.

< p>Waar andere routers een gecompliceerde webinterface bieden, biedt Google eenvoudige configuratie via de Google Home-app. Je kunt je draadloze netwerk ook bedienen door met de Google Assistent te praten. Je kunt hem bijvoorbeeld vertellen om je router opnieuw op te starten of de wifi van specifieke apparaten uit te schakelen. Nest Wifi-punten hebben zelfs ingebouwde slimme speakers met Google Assistent.

We kunnen Nest Wifi om één belangrijke reden niet als onze beste keuze aanbevelen: Google biedt nog geen Wi-Fi 6-ondersteuning, en dat is een te belangrijke functie bij het upgraden van je router in 2021. #8217;krijgt 802.11ac, ook bekend als Wi-Fi 5.

Dat gezegd hebbende, als Wi-Fi 6 niet nodig is voor jou of als je wat geld wilt besparen op een solide mesh-systeem, is het moeilijk om fout te gaan met Google Nest Wifi. Een two-pack is goedkoper dan de Asus ZenWiFi AX (XT8) en Google belooft een dekking van 4400 vierkante meter. Of kies een set van drie voor maximaal 6600 vierkante voet.

Je kunt zelfs een enkel Nest Wifi-apparaat kopen als het gemak van de software van Google je aanspreekt, als 2200 vierkante voet is goed genoeg, en je hoeft geen groot gebied te bestrijken.

Mesh on a Budget

Google Nest Wifi (2-pack)

Een goedkoop mesh-wifi-systeem met een eenvoudig installatieproces.

Amazon

$ 294,00

Beste modemroutercombinatie: NETGEAR Nighthawk CAX80

NETGEAR

Pros

 • ✓ Wifi 6
 • ✓ Gigabit-geschikt DOCSIS 3.1-modem

Nadelen

 • ✗ Minder functies
 • ✗ Een combo-eenheid is een slechtere waarde

Laten we duidelijk zijn: je hebt geen gecombineerde modem/router combo-eenheid nodig. Je kunt hier een van de routers kopen en deze aansluiten op de modem van je ISP, of je kunt je eigen modem kopen (zoals de Motorola MB8600, die klaar is voor gigabit-internet) en een van de routers in deze lijst verbinden met Dat. Je hebt veel meer opties als je een router en modem apart kiest.

Maar sommige mensen willen die combo-eenheid. Het is tenslotte maar één apparaat in plaats van twee, daar zit een strakke eenvoud in. (Als dat niet belangrijk voor je klinkt, is een modemroutercombo vrijwel zeker niets voor jou!)

Als je op zoek bent naar een modemroutercombo die werkt met Cox, Spectrum , Xfinity, we houden hier van de NETGEAR Nighthawk CAX80. Het is een van de weinige modemroutercombinatie-eenheden die Wi-Fi 6 ondersteunt. Het beschikt ook over een ingebouwde DOCSIS 3.1-modem, wat betekent dat het kan werken met gigabit-internetverbindingen.

Naast de modem heb je een solide high-end Netgear Nighthawk dual-band Wi-Fi 6-router met 6000 Mbps maximale snelheden en OFDMA voor lange-afstand Wi-Fi 6-verbindingen.

Helaas kan het 8217; komt niet overeen met alle functies van onze topkeuzes: deze router ondersteunt geen WPA3-beveiliging. Er is geen QoS-ondersteuning (Quality of Service) voor het prioriteren van verkeer. Je kunt de router niet configureren als een VPN-client om al je internetverkeer via de VPN te routeren, zoals je kunt doen met onze beste algemene router en beste gaming-routerkeuzes van Asus.

Terwijl Asus en TP-Link gratis levenslange abonnementen op de beveiligingsdiensten van hun router aanbieden, biedt NETGEAR alleen een gratis proefperiode van 30 dagen, waarna je voor extra tijd moet betalen als je het wilt gebruiken.

Over het algemeen denken we dat het logisch is om zowel een router als een modem afzonderlijk te krijgen. Maar als u een enkele eenheid wilt, moet u deze kopen.

Beste modemroutercombinatie < h3>NETGEAR Nighthawk CAX80

Een combo-eenheid met een Wi-Fi 6-router en een gigabit-compatibele DOCSIS 3.1-modem.

Amazon

$ 421,46

Best VPN Router: Linksys WRT3200ACM

Linksys

Pluspunten

 • ✓ Gebruik een VPN voor uw hele netwerk
 • ✓ Aangepaste routerfirmware van ExpressVPN voor eenvoudige configuratie

Nadelen

 • ✗ Geen wifi 6
 • ✗ 2600 Mbps snelheden

Sommige routers worden geleverd met ingebouwde VPN-ondersteuning. De router verbindt uw VPN en alle apparaten op het netwerk die via de router verbinding maken, maken automatisch verbinding met de VPN. Dit is handig als u verbinding moet maken met een zakelijk netwerk of als u al uw online verkeer voor privacy via een VPN wilt routeren.

Als u op zoek bent naar een router met een VPN-client, overweeg om te kijken naar de Asus AX6000 (RT-AX88U), onze beste routerkeuze in het algemeen. Het bevat ingebouwde ondersteuning voor verbinding met VPN's en moderne Wi-Fi 6-technologie. U kunt OpenVPN-configuratiebestanden downloaden en uploaden naar de interface van de router om de VPN-client te configureren.

Voor nog meer controle, kijk eens naar de Asus GT-AX11000, onze keuze voor de beste gaming-router, die een "VPN Fusion" heeft; functie waarmee u uw netwerk kunt configureren om alleen verkeer van specifieke apparaten via de VPN te verzenden.

Typische routers bieden echter niet de meest gebruiksvriendelijke methode om verbinding te maken met een VPN, vooral als u instellingen wilt wijzigen. Onze keuze voor de beste VPN-router werkt heel goed met ExpressVPN, onze favoriete VPN. ExpressVPN biedt een aangepaste routerfirmware die u op deze router kunt installeren, waardoor u een gebruiksvriendelijke interface krijgt om verbinding te maken met ExpressVPN en om de VPN-instellingen op uw router aan te passen.

Er is slechts één nadeel : U kunt nog geen router krijgen die de aangepaste routerfirmware van ExpressVPN (of firmware zoals OpenWrt en DD-WRT) en Wi-Fi 6 ondersteunt. Maar we denken dat als VPN-ondersteuning uw grootste zorg is, het kan de moeite waard zijn om voorlopig Wi-Fi 6 uit te stellen.

We raden de Linksys WRT3200ACM open-source router aan, wat de aanbeveling van ExpressVPN is voor de krachtigste router die de software van het bedrijf ondersteunt. Ja, het is gewoon een 802.11ac (Wi-Fi 5) router, maar hij ondersteunt snelheden tot 2600 Mbps, en zijn MU-MIMO-technologie zal betere prestaties leveren met meerdere apparaten dan de alternatieve modellen die door ExpressVPN worden ondersteund. Voor een goedkoper model dat ExpressVPN ook ondersteunt, probeer de Netgear R6700, die snelheden tot 1750 Mbps biedt.

Na aanschaf van de router kunt u deze snel en eenvoudig upgraden met aangepaste firmware. U kunt de router ook op elk moment terugzetten naar de originele firmware.

Aangepaste VPN-firmware

Linksys WRT3200ACM

Met een aangepaste routerfirmware gemaakt door ExpressVPN, kunt u eenvoudig een VPN configureren voor uw hele netwerk.

Amazon

$ 199.99
$ 249,99 Bespaar 20%

Beste Goedkope Router Minder dan $ 100: TP-Link Archer AC1750 (A7)

TP-Link

Pros

 • ✓ Een solide router voor een lage prijs

Nadelen

 • ✗ Geen wifi 6
 • ✗ 1750 Mbps snelheden

Als je op zoek bent naar een nog goedkopere thuisrouter dan onze beste budgetkeuze, probeer dan de TP-Link Archer AC1750, ook wel bekend als de Archer A7. Het is ouder en heeft geen Wi-Fi 6 alleen Wi-Fi 5. We raden u aan om het op te voeren en een Wi-Fi 6-router te kopen als u het zich kunt veroorloven. Als u een router zonder Wi-Fi 6 kiest, voelt u zich misschien genoodzaakt om zeer binnenkort opnieuw te upgraden.

Maar als u een klein gebied moet bestrijken en niet te veel apparaten heeft, kunt u& #8217;zal waarschijnlijk best tevreden zijn met deze hardware.

Deze router levert snelheden tot 1750 Mbps, vergeleken met 3000 Mbps voor onze beste budgetkeuze en 6000 Mbps voor onze algehele toprouter. U kunt nog steeds Wi-Fi 6-apparaten aansluiten, maar ze werken met lagere Wi-Fi 5-snelheden. Draadloze prestaties zullen eronder lijden op langere afstanden en met meer apparaten. Maar voor een klein huis of appartement met slechts een paar apparaten, zou u tevreden kunnen zijn met deze hardware.

We raden niet aan om minder dan dit uit te geven voor een router of zelfs maar te proberen Wi-Fi 6 in deze prijsklasse te krijgen. Zo biedt TP-Link zelf een vergelijkbaar geprijsde router met wifi 6, de TP-Link AX1500. Ondanks die Wi-Fi 6-belofte, is de router langzamer dan deze Wi-Fi 5-router, met een topsnelheid van 1500 Mbps. Voor nu, als dit je prijsklasse is, raden we je aan om een ​​betrouwbare Wi-Fi 5-router te gebruiken.

Uitstekende waarde

TP-Link Archer AC1750 (A7)

Een ijzersterke router voor een lage prijs. Het is echter langzamer en je krijgt geen wifi 6.

Amazon

$ 59,49
$ 79.99 Korting 26%

Best Travel Router : TP-Link AC750

TP-Link

Pros

 • ✓ Verander elke Ethernet-poort in een Wi-Fi-hotspot
 • ✓ Beter dan wifi in het hotel
 • ✓ Goedkoop

Nadelen

 • ✗ Langzamer dan thuisrouters (maar sneller dan wifi in hotels)

Een reisrouter is een must-have voor iedereen die het zat is met wifi in hotels. Meer dan dat, het is een must-have voor het opzetten van je eigen solide kleine wifi-netwerk overal waar je toegang hebt tot een bekabelde Ethernet-verbinding.

Hotel wifi is ruw. De snelheden zijn vaak erg laag en je kunt misschien maar een paar apparaten aansluiten. U moet handmatig verbinding maken met het netwerk en een wachtwoord typen op elk apparaat dat u gebruikt. Maar over het algemeen is er een Ethernet-poort in uw kamer.

Een reisrouter is een klein, draagbaar apparaat dat u op dergelijke Ethernet-poorten kunt aansluiten. Het zal snel uw eigen persoonlijke Wi-Fi-bubbel maken met behulp van dat bekabelde netwerk. Je kunt al je apparaten verbinden zonder een nieuw wachtwoord te hoeven typen: ze onthouden de inloggegevens van je reisnetwerk en je bent niet afhankelijk van de trage wifi van het hotel. p>

De TP-Link AC750 is een uitstekende reisrouter. Het heeft geen wifi 6, maar laten we eerlijk zijn: de meeste wifi-netwerken van hotels hebben dat ook niet. Het is een draadloze AC-router (Wi-Fi 5) die snelheden tot 733 Mbps kan leveren, een stuk sneller dan wat de typische wifi van een hotel biedt, en het is erg goedkoop en compact.

Dit apparaat is ook gemaakt door TP-Link, een vertrouwde fabrikant met een uitstekende reputatie die onze beste budget- en goedkope routerkeuzes maakt.

Better Than Hotel Wi-Fi

TP-Link AC750

Een goedkope manier om betere wifi te krijgen in hotels (en elders) tijdens het reizen .

Amazon

$ 39.99

Best Wi-Fi 6E Router: Asus ROG Rapture GT -AXE11000

ASUS

Voordelen

 • ✓ Baanbrekende wifi 6E
 • ✓ Onze beste gaming-router, geüpgraded

Nadelen

 • ✗ Er zijn maar weinig apparaten met Wi-Fi 6E
 • ✗ Het is prijzig

Nu Wi-Fi 6 standaard is op nieuwe apparaten, is de industrie al overgestapt op het opvoeren van Wi-Fi 6E. Wi-Fi 6E is Wi-Fi 6, maar het kan ook werken op de 6GHz-band in plaats van alleen de 2,4GHz- en 5GHz-banden die Wi-Fi 6 en eerdere versies van Wi-Fi gebruiken. Het kan draadloze congestie verminderen en dingen versnellen in gebieden waar veel apparaten draadloos communiceren.

Wi-Fi 6E is het populaire nieuwe ding dat routerbedrijven pushen, maar je hebt het niet helemaal nodig. Er zijn maar weinig apparaten die het goed ondersteunen. Samsung bracht in januari 2021 's werelds eerste smartphone met Wi-Fi 6E uit, de Samsung Galaxy S21 Ultra.

Toch, als je een van die zeldzame Wi-Fi 6E hebt apparaten of als u toekomstbestendig wilt zijn met de krachtigste technologie die mogelijk is, wilt u misschien een router aanschaffen die Wi-FI 6E ondersteunt. Dit is een nieuwe, geavanceerde technologie, dus routers die dit ondersteunen zullen zelfs duurder zijn dan onze andere topkeuzes.

Als Wi-FI 6E belangrijk voor je is, bekijk dan de Asus ROG Rapture GT-AXE11000. Dit is dezelfde router als onze beste keuze voor gaming-routers met een bijgewerkt ontwerp en Wi-Fi 6E-ondersteuning. Je krijgt alle krachtige, geavanceerde functies plus Wi-Fi 6E.

Beschouw het als een stap voorwaarts voor diegenen die de beste, meest toekomstbestendige hardware willen die ze kunnen krijgen .

Beste wifi 6E-router

Asus ROG Rapture GT-AXE11000

< p class="product-features">Alle krachtige functies van onze beste keuze voor gaming-routers, plus Wi-Fi 6E.

Nu winkelen

 

LEES VOLGENDE

 • › Hoe u uw Facebook-bericht deelbaar kunt maken
 • › Wat betekent platformonafhankelijk voor gaming en andere apps?
 • › Een handgeschreven handtekening invoegen in Google Documenten
 • › Steam downloaden en installeren op Linux
 • › Spotify-codes maken en scannen