De bästa Wi-Fi-routrarna för semester 2021

0
88
ASUS

Innehållsförteckning

Så här köper du en router 2021
Bästa Wi-Fi-router: Asus AX6000 (RT -AX88U)
Bästa budgetrouter: TP-Link Archer AX3000 (AX50)
Bästa spelrouter: Asus ROG Rapture GT-AX11000
Bästa nätrouter: Asus ZenWiFi AX6600 (XT8)
Bästa budgetnätrouter: Google Nest Wifi
Bästa modemrouterkombination: NETGEAR Nighthawk CAX80
Bästa VPN -router: Linksys WRT3200ACM
Bästa billiga routern under $ 100: TP-Link Archer AC1750 (A7)
Bästa reserouter: TP-Link AC750
Bästa Wi-Fi 6E-router: Asus ROG Rapture GT-AXE11000

Trevlig helg! Denna artikel är en del av vår presentguide Holiday 2021 där du kan hitta de bästa av de bästa rekommendationerna från How-To Geek, LifeSavvy och Review Geek för att hjälpa dig att välja den perfekta presenten till alla på din lista!

Uppdatering, 21/9/21: Vi har granskat våra rekommendationer och är övertygade om att det fortfarande är de bästa routrarna du kan köpa.

Hur man handlar efter en router 2021

Vi tycker att Wi-Fi 6 är extremt viktigt när du väljer en Wi-Fi-router för 2021. Om du köper en ny router vill du att den ska vara framtidssäker i några år, och du kan få mycket prisvärda Wi-Fi 6-routrar. Gigabit internet blir också vanligare — och om du vill ha den bästa routern för gigabit internet vill du ha Wi-Fi 6.

Men vi har också inkluderat några routermodeller som inte har Wi-Fi 6, men de erbjuder övertygande funktioner som ett mycket överkomligt pris eller den bästa VPN-konfigurationen i klassen.

Vi tror inte att det finns en bästa router för Xfinity, Spectrum, Verizon FIOS eller någon annan internetleverantör. Vi rekommenderar att du väljer vilken router som passar dina behov. Det enda som är ISP-specifikt är ditt modem, så det här spelar bara roll om du väljer en kombinerad router-modem. För de flesta rekommenderar vi en separat router och ett modem, vilket ger dig fler valmöjligheter.

Utöver det beror allt på hur mycket pengar du vill spendera, vilket du har letat efter. för och hur mycket avancerad teknik du vill ha i din trådlösa router.

Bästa Wi-Fi-router: Asus AX6000 (RT-AX88U)

ASUS

Fördelar

 • ✓ Wi-Fi 6 och framtidssäker maskinvara
 • ✓ Fullpackad med funktioner
 • ✓ 6000 Mbps hastigheter

Nackdelar

 • ✗ Inget Tri-Band
 • ✗ Inte den snabbaste Wi-Fi 6-routern
 • ✗ Inte den billigaste Wi-Fi 6-routern

Om du letar efter den bästa Wi-Fi-routern för ett hem, ta en titt på Asus AX6000. Det är inte den dyraste Wi-Fi 6-routern du kan köpa — inte i närheten av det — men det är inte heller den billigaste.

Denna router levereras med framtidssäker Wi-Fi 6 (802.11ax), WPA3-säkerhet, 6000 Mbps maxhastighet, dubbelbandsteknik, inbyggt VPN-stöd, QoS (kvalitet) för prioritering av vissa typer av nätverkstrafik, gratis inbyggd föräldrakontroll och säkerhetsfunktioner för att blockera skadlig kod. Till exempel har den inbyggt VPN-klientstöd för OpenVPN-, PPTP- och L2TP-protokollen, vilket gör att routern kan ansluta till en VPN och dirigera all din internettrafik genom den VPN-enheten.

Wi-Fi 6 handlar inte bara om hastighet. Tack vare OFDMA-tekniken är denna dubbelbandsrouter utmärkt för att hålla en stark signal på längre avstånd med Wi-Fi 6-tjänster jämfört med den tidigare 802.11ac-tekniken, även känd som Wi-Fi 5.

På baksidan av routern hittar du åtta gigabyte Ethernet -portar för anslutning av trådbundna enheter. Det är också kompatibelt med Asus AiMesh, som hjälper dig att skapa ett nätverk genom att lägga till extra Asus -routrar, även om vi rekommenderar ett dedikerat masksystem om du tänker på ett nätverk.

Realistiskt är alla fasta routrar, inklusive den här, ett bra alternativ för streaming från tjänster som Netflix, Hulu och YouTube. Så länge dina strömmande enheter har en stark Wi-Fi-signal på en kraftfull Wi-Fi 6-router är du i affärer. (För täckning över ett större område, överväg ett trådlöst Wi-Fi-system.)

Vår toppval

Asus AX6000 (RT-AX88U)

Vår favorit Wi-Fi 6-router erbjuder 6000 Mbps-hastigheter och är full av funktioner. Det är en bra mellanväg mellan en budgetrouter och en dyrare modell full av avancerade tekniker.

Amazon

$ 280,89
$ 349,99 spara 20%

Best Budget Router : TP-Link Archer AX3000 (AX50)

TP-Link

Fördelar

 • ✓ Wi-Fi 6 på en budget
 • ✓ Solid och pålitlig

Nackdelar

 • ✗ Endast 3000 Mbps hastigheter
 • ✗ Ingen WPA3 -säkerhet
 • ✗ Färre funktioner

Alla behöver inte en dyr router. Oavsett om du bara behöver täcka ett litet område med några enheter eller om du vill spara lite pengar, rekommenderar vi TP-Link Archer AX3000, även kallad Archer AX50. Den här moderna routern levereras med Wi-Fi 6, och den är betydligt billigare än vad vi väljer för den bästa Wi-Fi-routern.

Om du inte vill splurge för vårt toppval, är det svårt att gå fel med TP-Link Archer AX50.

TP-Link ’ s AX3000 måste skära några tekniska hörn , självklart. Medan Asus-modellen vi rekommenderar toppar vid 6000 Mbps genomströmning, maximerar denna TP-Link-modell 3000 Mbps. TP-Link har inte inkluderat WPA3-säkerhet med denna router. Den har också bara fyra gigabit LAN -portar för trådbundna Ethernet -enheter istället för åtta.

Utan en funktion som AiMesh kan du inte lägga till extra routrar för att skapa ett sömlöst nätverk senare. Den har en inbyggd VPN-server som du kan använda för att fjärransluta till ditt hemnätverk från internet, men den kan inte fungera som en VPN-klient som dirigerar all din internettrafik genom en VPN.

Om allt låter bra för dig, kommer du inte bli förvånad över hur många avancerade funktioner du kan få till denna lägre prispunkt. Självklart har routern Wi-Fi 6 med OFDMA för att öka räckvidden när du ansluter till Wi-Fi 6-enheter. Du får också dubbelbandsteknik och gratis inbyggd föräldrakontroll.

Vi rekommenderar inte att spendera mindre än detta på en router om du kan hjälpa det. Med Wi-Fi 6-hårdvara så prisvärd är det ett utmärkt tillfälle att framtidssäkra ditt nätverk. Om du spenderar mindre får du antingen en solid Wi-Fi 5-router eller en särskilt långsam Wi-Fi 6-router.

Wi-Fi 6 på en budget

TP-Link Archer AX3000 (AX50)

En stensäker Wi-Fi 6-router till ett mycket rimligt pris, men den är långsammare och utelämnar vissa funktioner.

Amazon

$ 114,95
$ 149,99 Spara 23%

Bästa spelrouter: Asus ROG Rapture GT-AX11000

ASUS

Fördelar

 • ✓ 11000 Mbps hastigheter
 • ✓ Tri-band Wi-Fi
 • ✓ Fullspäckad med avancerade funktioner

Nackdelar

 • ✗ Det är dyrt

Spelrouter är inte bara för spel. High-end-routrar med de senaste funktionerna är i allmänhet märkta “ spelrouter. ” Om du vill ha avancerad teknik, ta en titt på spelrouter — även om du aldrig spelar spel.

Spelrouter är en egen kategori, lovande imponerande hårdvara fylld med alla de senaste funktionerna. Vårt bästa routerval är också en spelrouter, men om du letar efter den bästa spelroutern med de flesta funktionerna vill du spendera lite mer.

Asus ROG Rapture GT-AX11000 är ett absolut monster av en router med den senaste banbrytande tekniken. Det är en uppgradering över Asus RT-AX88U med alla routerns funktioner, till exempel tri-bandstöd med 11000 Mbps maximal hastighet. Den här Asus-rutten har några seriöst höghastighets-Wi-Fi.

Det tri-band-stödet innebär att du kan isolera dina spelenheter — -PC, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch eller något annat &#8212 ; på sitt eget band med Wi-Fi, vilket säkerställer att andra enheter i ditt hem inte konkurrerar om trådlös trafik på ditt spelande Wi-Fi-nätverk.

Även om routern har aggressiv gamer -styling handlar det inte bara om hur hårdvaran ser ut. Denna router Asus ROG (Republic of Gamers) -tema ända ner till enkel kontroll över routerns funktioner i Asus ROG Gaming Center-gränssnitt.

Denna router har också en innovativ funktion som kallas VPN Fusion, som låter dig manuellt tilldela specifika enheter för att gå igenom olika anslutningar på routernivå. Med routerns gränssnitt kan du få din bärbara dator att gå igenom en VPN -tjänst, din dator går igenom en annan VPN för sekretess och din spelkonsol ansluter direkt till internet och kringgår VPN.

Bäst Gaming Router

Asus GT-AX11000 Tri-Band Router

Ett monster av en router för spelare och alla andra som vill ha den snabbaste hastigheten och fler bländande funktioner.

Amazon

$ 428,88
$ 449,99 spara 5%

Best Mesh Router : Asus ZenWiFi AX6600 (XT8)

ASUS

Fördelar

 • ✓ Wi-Fi 6
 • ✓ 5500 kvadratmeter täckning
 • ✓ QoS för trafikprioritering

Nackdelar

 • ✗ Dyrare än mesh-system utan Wi-Fi 6
 • ✗ Inte så enkelt att konfigurera som Google Nest Wifi

Ett trådlöst Wi-Fi-system kombinerar en router med en eller flera förlängare. Du placerar dessa enheter i ett område, till exempel i olika rum i ditt hem och får en starkare signal i ett mycket större område än vad en enda routerenhet kan täcka. De är en utmärkt lösning för täckning i stora hem, skjuter din signal ut på gården eller ökar täckningen var du än har en svag signal eller döda zoner.

Jämfört med en traditionell trådlös räckviddsförlängare är ett nätverkssystem mycket mer sömlöst. Räckviddsförlängare skapar i allmänhet sitt eget separata nätverk med sitt eget namn, vilket tvingar din enhet att ansluta till huvudroutern eller det utökade nätverket. Ett nätverkssystem har ett enda Wi-Fi-nätverksnamn, och alla enheter är medvetna om varandra och kan arbeta intelligent och sömlöst. Det är enklare att konfigurera än att konfigurera en traditionell intervallförlängare också.

Vi gillar Asus ZenWiFi AX6600 (XT8) eftersom den, till skillnad från många andra mesh-Wi-Fi-system, stöder Wi-Fi 6. Den levereras med två enheter och lovar täckning för en total yta på upp till 5500 kvadratfot. Detta är den bästa Wi-Fi 6-mesh-routern tack vare funktioner som QoS (service kvalitet) stöd för prioritering av trafik och valfria anti-malware och föräldrakontroll.

Netgears Orbi 6 är också en stark utmanare, men det är ännu dyrare än den Asus ZenWiFi -hårdvara vi rekommenderar, och den saknar några av ZenWifis funktioner.

Vill du ha mer täckning? Du kan köpa ytterligare satelliter separat och lägga till dem i ditt AiMesh -nätverk. Den bästa routern för ett stort hus är ett masksystem med hur många satelliter du än behöver.

Om du letar efter den bästa långdistansroutern väljer du ett trådlöst Wi-Fi-system. Det ger dig robust och konsekvent täckning i hela ditt hem (eller företag). Om du vill förlänga ditt Wi-Fi-nätverk ut på gården, överväg att placera en av satelliterna i utkanten av ditt hem.

Bästa Mesh Wi-Fi

ASUS ZenWiFi AX6600 (XT8) (2 Pack)

Ett kraftfullt mesh-Wi-Fi-system med Wi-Fi 6 och kvalitetskontroll (QoS) trafikprioritering.

Amazon

$ 441,83

Bästa Mesh-router för budget: Google Nest Wifi

Google

Fördelar

 • ✓ Mesh Wi-Fi på en budget
 • ✓ Enkel konfiguration

Nackdelar

 • ✗ Inget Wi-Fi 6

Googles Nest Wifi är ett användarvänligt mesh-Wi-Fi-system som har fått utmärkta recensioner över hela webben. Det är inte bara ett budgetmasksystem: Det är många människors bästa val för ett enkelt, enkelt att konfigurera Wi-Fi-nätverk med en elegant design.

< p> Där andra routrar erbjuder ett komplicerat webbgränssnitt erbjuder Google enkel konfiguration via Google Home -appen. Du kan också styra ditt trådlösa nätverk genom att prata med Google Assistant & till exempel, du kan säga till den att starta om routern eller stänga av Wi-Fi till specifika enheter. Nest Wifi-punkter har till och med inbyggda smarta högtalare med Google Assistant.

Vi kan inte rekommendera Nest Wifi som vårt bästa val av en stor anledning: Google erbjuder ännu inte Wi-Fi 6-stöd, och det är en alltför viktig funktion när du uppgraderar din router 2021. Du & #8217; får 802.11ac, även känt som Wi-Fi 5.

Som sagt, om Wi-Fi 6 inte är nödvändigt för dig eller om du vill spara lite pengar på ett solid mesh-system är det svårt att gå fel med Google Nest Wifi. Ett tvåpaket är billigare än Asus ZenWiFi AX (XT8), och Google lovar 4400 kvadratmeter täckning. Eller välj en tre-pack för att täcka upp till 6600 kvadratfot.

Du kan till och med köpa en enda Nest Wifi-enhet om bekvämligheten med Googles programvara tilltalar dig, om 2200 kvadratmeter är tillräckligt bra, och du behöver inte täcka ett stort område.

Mesh on a Budget

Google Nest Wifi (2-pack)

Ett billigt trådlöst Wi-Fi-system med en enkel installationsprocess.

Amazon

$ 294,00

Bästa modemrouterkombination: NETGEAR Nighthawk CAX80

NETGEAR

Fördelar

 • ✓ Wi-Fi 6
 • ✓ Gigabit-kompatibelt DOCSIS 3.1-modem

Nackdelar

 • ✗ Färre funktioner
 • ✗ En kombinationsenhet är ett sämre värde

Låt oss vara tydliga: Du behöver inte en kombinerad kombinationsenhet för modemrouter. Du kan köpa vilken som helst av routrarna här och ansluta den till din ISP: s modem, eller så kan du köpa ditt eget modem (som Motorola MB8600, som är redo för gigabit -internet) och anslut någon av routrarna i den här listan till den där. Du har många fler alternativ när du väljer en router och ett modem separat.

Men vissa människor vill ha den kombinationsenheten. När allt kommer omkring är det bara en enhet istället för två — det är en snygg enkelhet i det. (Om det inte låter viktigt för dig är en modemrouterkombination nästan inte något för dig!)

Om du letar efter en modemrouterkombination som fungerar med Cox, Spectrum , Xfinity, vi gillar NETGEAR Nighthawk CAX80 här. Det är en av få kombinationsenheter för modemrouter som stöder Wi-Fi 6. Det har också ett inbyggt DOCSIS 3.1-modem, vilket betyder att det kan fungera med gigabit-internetanslutningar.

Utöver modemet har du en solid avancerad Netgear Nighthawk dual-band Wi-Fi 6-router med högsta hastigheter på 6000 Mbps och OFDMA för långväga Wi-Fi 6-anslutningar.

Tyvärr kan den &# 8217 matchar inte alla funktioner i våra toppval: Den här routern stöder inte WPA3 -säkerhet. Det finns inget QoS -stöd (kvalitet på tjänsten) för att prioritera trafik. Du kan inte konfigurera routern som en VPN -klient för att dirigera all din internettrafik genom VPN, precis som du kan med vår övergripande övergripande router och bästa spelrouterplock från Asus.

Medan Asus och TP-Link erbjuder gratis livstidsabonnemang till deras routers säkerhetstjänster, erbjuder NETGEAR bara en gratis 30-dagars provperiod, varefter du måste betala för ytterligare tid om du vill använda den.

Sammantaget tycker vi att det är vettigt att få både en router och ett modem separat. Men om du vill ha en enda enhet är det här du ska köpa.

Bästa modemrouterkombination < h3> NETGEAR Nighthawk CAX80

En kombinationsenhet med en Wi-Fi 6-router och ett gigabit-kompatibelt DOCSIS 3.1-modem.

Amazon

$ 421,46

Bästa VPN Router: Linksys WRT3200ACM

Linksys

Fördelar

 • ✓ Använd en VPN för hela ditt nätverk
 • ✓ Anpassad router -firmware från ExpressVPN för enkel konfiguration

Nackdelar

 • ✗ Ingen Wi-Fi 6
 • ✗ 2600 Mbps hastigheter

Vissa routrar har inbyggt VPN-stöd. Routern ansluter ditt VPN och alla enheter i nätverket som ansluter via routern kommer automatiskt att ansluta till VPN. Detta är användbart om du måste ansluta till ett företagsnätverk eller om du vill dirigera all din onlinetrafik genom ett VPN för sekretess.

Om du letar efter en router med en VPN -klient, överväga att titta på Asus AX6000 (RT-AX88U), vårt bästa routerval totalt sett. Den innehåller inbyggt stöd för anslutning till VPN-enheter samt modern Wi-Fi 6-teknik. Du kan ladda ner OpenVPN -konfigurationsfiler och ladda upp dem till routerns gränssnitt för att konfigurera VPN -klienten.

För ännu mer kontroll, ta en titt på Asus GT-AX11000, vårt val för bästa spelrouter, som har en “ VPN Fusion ” funktion som låter dig konfigurera ditt nätverk för att bara skicka trafik från specifika enheter via VPN.

Typiska routrar erbjuder dock inte den mest användarvänliga metoden att ansluta till en VPN, särskilt om du vill ändra inställningar. Vårt val för den bästa VPN -routern fungerar mycket bra med ExpressVPN, som är vår favorit VPN. ExpressVPN erbjuder en anpassad router-firmware som du kan installera på denna router, vilket ger dig ett användarvänligt gränssnitt för att ansluta till ExpressVPN och anpassa VPN-inställningarna på din router.

Det finns bara en nackdel : Du kan ännu inte få en router som stöder ExpressVPN: s anpassade routerns fasta programvara (eller firmware som OpenWrt och DD-WRT) och Wi-Fi 6. Men vi tror att om VPN-stöd är ditt största bekymmer, det kan vara värt att vänta på Wi-Fi 6 för tillfället.

Vi rekommenderar Linksys WRT3200ACM-router med öppen källkod, som är ExpressVPN: s rekommendation för den kraftfullaste router som företagets programvara stöder. Ja, det är bara en 802.11ac (Wi-Fi 5) router, men den stöder hastigheter på upp till 2600 Mbps, och dess MU-MIMO-teknik ger bättre prestanda med flera enheter än de alternativa modellerna som stöds av ExpressVPN. För en billigare modell som ExpressVPN också stöder, prova Netgear R6700, som erbjuder hastigheter upp till 1750 Mbps.

Efter att ha köpt routern kan du snabbt och enkelt uppgradera den med anpassad firmware. Du kan också när som helst återställa routern till den ursprungliga fasta programvaran.

Anpassad VPN -firmware

Linksys WRT3200ACM

Med en anpassad router firmware skapad av ExpressVPN kan du enkelt konfigurera ett VPN för hela ditt nätverk.

Amazon

$ 199,99
$ 249,99 spara 20%

Bästa Billiga Router Under $ 100: TP-Link Archer AC1750 (A7)

TP-Link

Fördelar

 • ✓ En solid router till ett lågt pris

Nackdelar

 • ✗ Ingen Wi-Fi 6
 • ✗ 1750 Mbps hastigheter

Om du letar efter en ännu billigare hemrouter än vår bästa budgetval, prova TP-Link Archer AC1750, även känd som Archer A7. Den är äldre och har inte Wi-Fi 6 — bara Wi-Fi 5. Vi rekommenderar att du förstärker den och skaffar en Wi-Fi 6-router om du har råd. Om du väljer en router utan Wi-Fi 6 kan du känna dig tvingad att uppgradera snart igen.

Men om du har ett litet område att täcka och inte har för många enheter, kan du & #8217; kommer troligen att vara ganska nöjd med den här hårdvaran.

Denna router levererar hastigheter på upp till 1750 Mbps, jämfört med 3000 Mbps för vårt bästa budgetval och 6000 Mbps för vår övergripande topprouter. Du kan fortfarande ansluta Wi-Fi 6-enheter, men de körs med långsammare Wi-Fi 5-hastigheter. Trådlös prestanda kommer att lida på längre avstånd och med fler enheter. Men för ett litet hus eller en lägenhet med bara några enheter kan du vara nöjd med den här hårdvaran.

Vi rekommenderar inte att spendera mindre än detta för en router eller att försöka skaffa Wi-Fi 6 till den här prisklassen. Till exempel erbjuder TP-Link själv en router med samma pris med Wi-Fi 6, TP-Link AX1500. Trots det Wi-Fi 6-löftet är routern långsammare än den här Wi-Fi 5-routern och toppar 1500 Mbps. För närvarande, om det här är din prisklass, rekommenderar vi att du använder en pålitlig Wi-Fi 5-router.

Utmärkt värde

TP-Link Archer AC1750 (A7)

En stensäker router till ett lågt pris. Det går dock långsammare och du får inte Wi-Fi 6.

Amazon

$ 59,49
$ 79.99 Spara 26%

Bästa erbjudandena Router : TP-Link AC750

TP-Link

Fördelar

 • ✓ Förvandla valfri Ethernet-port till en Wi-Fi-hotspot
 • ✓ Bättre än hotellets Wi-Fi
 • ✓ Billiga

Nackdelar

 • ✗ Långsammare än hemroutrar (men snabbare än hotell-Wi-Fi)

En reserouter är ett måste för alla som är trötta på att hantera hotell-Wi-Fi. Mer än så är det ett måste för att skapa ett eget solidt litet Wi-Fi-nätverk var du än har tillgång till en trådbunden Ethernet-anslutning.

Hotell Wi-Fi är grovt. Hastigheterna är ofta mycket långsamma, och du kanske bara kan ansluta några enheter. Du måste manuellt ansluta till nätverket och skriva ett lösenord på varje enhet du använder. Men i allmänhet finns det en Ethernet -port i ditt rum.

En reserouter är en liten, bärbar enhet som du kan ansluta till Ethernet -portar så här. Det skapar snabbt din egen personliga Wi-Fi-bubbla med det trådbundna nätverket. Du kan ansluta alla dina enheter utan att skriva ett nytt lösenord — de kommer att komma ihåg dina resennätverksuppgifter — och du kommer inte att vara beroende av hotellets långsamma Wi-Fi.

TP-Link AC750 är en utmärkt reserouter. Det har inte Wi-Fi 6, men låt oss vara ärliga: det gör inte heller de flesta hotell Wi-Fi-nätverk. Det är en trådlös AC (Wi-Fi 5) -router som kan leverera hastigheter på upp till 733 Mbps mycket snabbare än vad vanligt hotell Wi-Fi kommer att ge — och det är mycket billigt och kompakt.

Denna enhet är också skapad av TP-Link, en pålitlig tillverkare med ett utmärkt rykte som gör vår toppbudget och billiga routerplock.

Bättre än hotell Wi-Fi

TP-Link AC750

Ett billigt sätt att få bättre Wi-Fi på hotell (och någon annanstans) när du reser .

Amazon

$ 39,99

Bästa Wi-Fi 6E Router: Asus ROG Rapture GT -AXE11000

ASUS

Fördelar

 • ✓ Blödande Wi-Fi 6E
 • ✓ Vår bästa spelrouter, uppgraderad

Nackdelar

 • ✗ Få enheter har Wi-Fi 6E
 • ✗ Det är dyrt

Nu när Wi-Fi 6 är standard på nya enheter har branschen redan gått vidare till att hypa upp Wi-Fi 6E. Wi-Fi 6E är Wi-Fi 6, men det kan också köras på 6 GHz-bandet istället för bara 2,4 GHz- och 5 GHz-banden som Wi-Fi 6 och tidigare versioner av Wi-Fi använder. Det kan minska trådlös trängsel och påskynda saker i områden där många enheter kommunicerar trådlöst.

Wi-Fi 6E är det hetaste nya som routerföretag driver på, men du behöver det inte riktigt. Mycket få enheter stöder det rätt. Samsung släppte världens första smartphone med Wi-Fi 6E, Samsung Galaxy S21 Ultra, i januari 2021.

Ändå, om du har en av de sällsynta Wi-Fi 6E enheter eller om du vill vara framtidssäker med den mest kraftfulla tekniken som möjligt, kanske du vill skaffa en router som stöder Wi-FI 6E. Det här är en ny, bländande teknik, så routrar som stöder den blir ännu dyrare än våra andra toppval.

Om Wi-FI 6E är viktigt för dig, kolla in Asus ROG Rapture GT-AXE11000. Detta är samma router som vår bästa spelrouter med en uppdaterad design och Wi-Fi 6E-stöd. Du får alla dess kraftfulla, blödande funktioner — plus Wi-Fi 6E.

Betrakta det som ett steg för dem som vill ha den bästa, mest framtidssäkra hårdvaran de kan få tag på. .

Bästa Wi-Fi 6E-router

Asus ROG Rapture GT-AXE11000

< p class = "product-features"> Alla de kraftfulla funktionerna i vårt bästa spelrouterval, plus Wi-Fi 6E.

Handla nu

& nbsp;

LÄS NÄSTA

 • & rsaquo; Hur du gör ditt Facebook -inlägg delbart
 • & rsaquo; Vad betyder plattformsoberoende för spel och andra appar?
 • & rsaquo; Så här infogar du en handskriven signatur i Google Dokument
 • & rsaquo; Hur man laddar ner och installerar Steam på Linux
 • & rsaquo; Hur man gör och skannar Spotify -koder