Bolund hade fel om elbilarna: ”Missat skillnaden”

0
65

Gårdagens debatt om den svenska elbilsförsäljningen innehöll flera felaktiga påståenden, rapporterar Expressen. När L-ledaren Nyamko Sabuni sa att det är svårt att öka takten i elektrifieringen eftersom det saknas el, svarade miljöminister Per Bolund (MP) att Sverige har 300 000 elbilar och att de ökar snabbt. Men det stämmer inte enligt Expressens motorexpert Jan-Erik Berggren. – Det Per Bolund har missat är skillnaden mellan elbilar och laddbara bilar, det finns laddhybrider som man kan ladda. Uppenbarligen menar han laddbara bilar, säger han Även Nyamko Sabuni hade fel i sitt påstående om elbrist. – Det är inte elbrist i Sverige, snarare effektbrist på olika ställen i landet. Det är en större fråga än bara elbilar. Att ladda sin elbil är inget problem just nu, även om det behöver byggas ut laddpunkter, säger Berggren.