UPSC CDS 2020: IIT-Mandi alumnus oppnår AIR 2 i femte forsøk, har som mål å bli med i luftfartsavdelingen

0
68

25 år gamle Neha Grewal har oppnådd AIR 2 i CDS 2020. (Grafikk: Angshuman Maity)

Kommer fra landsbyen Pavera i Haryanas Mahendragarh-distrikt, har 25 år gamle Neha Grewal endelig økte farten mot drømmen om å nå himmelen. Etter fem forsøk sikret hun seg hele India Rang (AIR) 2 i Combined Defense Services (CDS) 2020, hvis resultater ble offentliggjort denne måneden. Neha trakk seg nylig fra “en behagelig godt betalt bedriftsjobb” ettersom hennes sanne kall var å slutte seg til de væpnede styrkene.

Siden barndommen ønsket hun å bli pilot, men under forberedelsen til felles opptaksprøve (JEE) i klasse 12 svekket hun synet og klarte ikke å delta i Air Force Common Admission Test (AFCAT) i henhold til fysisk og medisinske standarder. Hun gikk deretter til det nest beste valget hun hadde i tankene-ingeniørfag.

Les | BPSC 65. siste eksamensresultat 2021 erklært, Gourav Singh fremstår som toppleder

“Da vi var på skolen, lærte min far meg og søsknene mine. Vi var alle tre gode i matte. Etter at min eldre bror begynte på ingeniørfag, var jeg tilbøyelig til å følge samme vei. Jeg likte å løse problemer fra emner knyttet til den elektriske delen. Derfor valgte jeg å forfølge BTech i elektroteknikk, sier Neha.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Faren hennes, Ramchandra Grewal, ble pensjonist for noen år siden som finansiell rådgiver og regnskapsfører fra Indian Railways. Moren hennes, Premlata Grewal, har vært husmor hele livet, men hun startet nylig sin egen meierivirksomhet. Nehas familie flyttet til Jaipur for lenge siden, og de har bosatt seg i den rosa byen.

Les også | SSC utgir 2022 kalender; sjekk CGL, CHSL eksamensdatoer Neha med foreldrene. (Foto: Neha Grewal)

Etter å ha ryddet JEE Advanced, sto Neha overfor to valg – et godt institutt, men en uønsket filial eller ønsket gren ved nyere IIT -er. Hun gikk med sistnevnte og begynte i IIT Mandi for å forfølge elektroteknikk.

“Da jeg var det første året av ingeniørfag, hadde en av våre eldre sprukket AFCAT. Det forynget gnisten i meg og antente min begravde lidenskap for å være pilot. Men jeg tok opptaksprøven for å bli med i luftvåpenet, men klarte ikke å komme igjennom. Deretter lærte jeg om den indiske hærens luftfartsfløy og begynte å forberede meg på CDS, sier Neha.

Les også | En gang en vugge av regjeringsjobbsaspiranter, savner Sasaram jernbanestasjon nå studieøktene

Da hun ble uteksaminert i 2018, var faren i ferd med å trekke seg, eldre bror ble ikke plassert og den yngre var for ung til å tjene. Deretter bestemte hun seg for å ta en jobb i stedet for dedikert å forberede seg på CDS -eksamen. Hun begynte i II-VI innlemmet (som tidligere var kjent som Finisar Technology India Pvt Ltd) som ingeniør og fortsatte å forberede seg i bakgrunnen.

“Jeg kunne ikke ta opp vanlig coaching av mange grunner. Familieårsakene var åpenbare, men jobben min på heltid ga meg ikke nok tid til å holde meg til et trenersenter. Prosessen med CDS krever fem dager, og derfor planla jeg bladene mine deretter. Jeg fulgte ingen betalt coaching (online/offline). Noen ganger pleide jeg å se gratis forberedende videoer på YouTube mens jeg lagde mat, sier hun.

Boken – Pathfinder for CDS – ble hennes bibel, og hun fulgte YouTube -kanalen til generalmajor Yash Mor (Retd) for å holde forberedelsene på sporet. Hun møtte ham en gang i Delhi og fikk også veiledning fra ham. “Han har vært en konstant støtte,” legger Neha til.

Les også | AIR 10 Satyam Gandhi tømmer UPSC Civil Service-eksamen i første forsøk, sier 'prelims is unpredable stage'

Grewal fikk 214 karakterer i UPSC CDS -eksamen. Mens hun klarte forberedelsene sine sammen med en heltid, krediterer hun det for enkelheten i rutinen og klarheten.

“Jeg hadde aldri som mål å oppnå prosent prosent merker; Jeg siktet bare til avskjæringen. Jeg identifiserte til og med emner i hvert emne som jeg måtte lære grundig og la også mange emner som ikke hadde nok merkevekt. Jeg var veldig klar på hvor jeg måtte legge energien min, sier hun og råder aspiranter til ikke å prøve spørsmål som de ikke er så sikre på, da det kan slå tilbake med negativ markering.

Den siste testen av hennes reise er ennå ikke kommet, da hun må prestere godt på Officer's Training Academy (OTA) for å komme seg inn i luftfartsavdelingen. Neha venter på oppringningsbrevet sitt og håper å bli medlem av akademiet innen desember 2021.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste jobbnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.