Så här stänger du av “Firefox Suggest” i adressfältet

0
55

Från och med Firefox version 93 ger Mozillas webbläsare ytterligare sökning förslag i adressfältet i en “ Firefox Suggest ” sektion. Det kan också innehålla sponsrade förslag och skicka dina sökningar till Mozilla. Lyckligtvis är det enkelt att inaktivera — så här.

Som standard visas Firefox Suggest-funktionen längst ner i listan med popup-adressfält under ett avsnitt med titeln “ Firefox Suggest. ” Med Firefox Suggest ’ s “ Contextual Suggestions ” aktiverat, samlar Mozilla in det du skriver i adressfältet (tillsammans med annan information, till exempel din platsdata) och använder det för att mata förslag som är skräddarsydda för dig personligen. Den använder också informationen för att visa annonser i resultaten.

Om du vill inaktivera Firefox Suggest öppnar du först Firefox -appen på din Windows-, Mac- eller Linux -enhet. I det övre högra hörnet av alla Firefox-fönster klickar du på knappen med tre rader. I menyn som dyker upp väljer du “ Inställningar. ”

En flik Inställningar öppnas. Klicka på “ Sekretess & amp; i sidofältet Säkerhet. ”

I sekretess & amp; Säkerhetsavsnitt, leta reda på “ Adressfältet — Firefox Föreslå ” avsnitt.

Annonsering

Under “ Välj den typ av förslag som visas i adressfältet, ” avmarkera alla alternativ, som inkluderar “ Webbläsarhistorik, ” “ Bokmärken, ” “ Öppna flikar, ” “ Genvägar, “ Sökmotorer, ” “ Kontextuella förslag, ” och “ Inkludera enstaka sponsrade förslag. ”

Stäng sedan fliken Inställningar efter det. Nästa gång du använder Firefox adressfält, föreslår “ Firefox ” avsnitt kommer inte längre att visas. Trevlig surfning!

RELATERAT: Firefox får annonser i sökfältet

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Hur du gör ditt Facebook -inlägg delbart
  • & rsaquo; Vad betyder plattformsoberoende för spel och andra appar?
  • & rsaquo; Så här infogar du en handskriven signatur i Google Dokument
  • & rsaquo; Hur man laddar ner och installerar Steam på Linux
  • & rsaquo; Hur man gör och skannar Spotify -koder