Ray-Ban Stories Review: Ta bort dessa från mitt ansikte

0
69

Betyg: 3/10 ?

 • 1-Absolute Hot Garbage
 • 2 – Sorta Lukewarm Garbage
 • 3 – starkt felaktig design
 • 4 – några fördelar, många nackdelar
 • 5 – acceptabelt ofullkomligt
 • 6 – Bra nog att köpa till försäljning
 • 7 – Fantastiskt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolute Design Nirvana

Pris: $ 299 Köp på Amazon

Cameron Summerson

Ray-Ban Stories, eller “ Facebook-glasögon, ” som många kommer att lära känna dem, är en intressant produkt: ett par glasögon som kan spela upp ljud, ta bilder och spela in videor. Det låter coolt i teorin, men de är tveksamma till nytta, och Facebooks engagemang med dem ler vattnet ännu mer.

Här är vad vi gillar

 • Mångsidig användning
 • Bra ljud

Och vad vi inte gör < /h3>

 • Fruktansvärd batteritid
 • Kameror är inte bra
 • Tight fit
 • Ljud är inte alls diskret
 • Fallet är stort och skrymmande
 • Facebookkrav

Om du letar efter köttet och potatisen om du ska köpa dessa eller inte, här är det: förmodligen inte. De är inte en hemsk produkt, men de är också meningslösa i de flesta fall. Batteritiden är ganska dålig, laddningssituationen är tveksam och det är svårt att ta bra bilder eller videor. De är också riktigt täta på mitt helt vanliga huvud, men de tenderar fortfarande att glida ner i min näsa. åh! Och de är inte vattenbeständiga på något sätt.

Kort sagt: Det finns mycket att ogilla med dessa glasögon och väldigt lite att uppskatta.

Låt &#8217 ; s prata om det.

Innehållsförteckning

Vad är Ray-Ban-berättelser?
Kamerorna är inte bra och inramningen är ännu svårare
Ljudet är bra, men det har det Dess nackdelar
Men de är åtminstone bra solglasögon, eller hur?
Slutsats: Inte värt pengarna

Vad är Ray-Ban-berättelser?

Lysdioden lyser när ett foto tas eller videoinspelning Cameron Summerson

På ytan ser berättelser mestadels ut som vanliga solglasögon. Det finns tre stilar tillgängliga: Round, Meteor och Ray-Ban ’ s mest populära design, Wayfarer. Du kan också få varje par i tre olika färger (olivolja, svart och blått), med tydliga eller mörka linser.

Det finns ett par 5MP -kameror som flankerar varje sida, som kan ta 2592 × 1944 bilder och 1184 × 1184 30fps video. Videon beskärs inte bara till en ruta (utan möjlighet att ändra) utan begränsas också till 30 sekunder åt gången.

Ray-Ban anger inte uttryckligen hur mycket lagringsutrymme berättelserna har, bara att det räcker för upp till 30 videor och 500 foton. ” Men med tanke på den tråkiga batterilivslängden kommer du förmodligen aldrig att kunna träffa det på en enda session i alla fall. Men jag går före mig själv.

Det finns en liten knapp på höger arm för att aktivera kamerorna. Ett enda tryck startar en videoinspelning, medan en långtryckning på tre sekunder tar en bild. Det finns också möjlighet att ställa in röstkontroller på Stories i den medföljande smartphone -appen. När den är aktiverad kan du säga “ Hej Facebook, ta en bild ” eller “ Hej Facebook, ta en video, ” och de kommer att göra det du sa.

En liten lysdiod bredvid den högra kameran tänds under båda omständigheterna som en visuell indikator för människor i närheten, vilket är ett försök till “ integritet. ” Det är skrattretande hur lätt det här skulle vara att täcka upp, så det är i bästa fall ett halvt försök i mina ögon.

Det finns nedfällbara högtalare på undersidan av varje arm, så att du kan strömma musik från din telefon. Jag blev chockad över hur bra dessa låter, även om det också är konstigt eftersom alla i din omgivning också kan höra dina låtar. Trots hur bra de låter (med tanke på vad de är, förstås), tror jag att benledningsteknik skulle ha varit ett bättre val här eftersom det är mycket mer diskret.

Att styra musik , det finns en pekskärm på höger arm. Du kan spela/pausa, styra spår och justera volymen med hjälp av tryckningar, beröringar och svepningar. Som du kanske förväntar dig är det jobbigt och jobbigt att använda. Tänk dig det.

Glasögonen ansluts till din telefon via Bluetooth och hanteras med appen Facebook View (för Android och iOS). Appen är ganska begränsad, men den tjänar sitt syfte. Det är här du kan se bilder och videor som tagits med Stories, importera dem till telefonens galleri och konfigurera röstigenkänning. Om det inte är klart krävs ett Facebook -konto för att använda Stories. De är värdelösa utan det.

Vänster: Berättelser ’ fall; Till höger: ett vanligt glasögonfodral Cameron Summerson

För att ladda glasögonen, ställ upp pogo -stiften under högra armen och släpp dem i fodralet. Ray-Ban hävdar att glasögonen får cirka åtta timmars batteritid med blandad foto-/videoanvändning och tre timmar med musikuppspelning. Fallet kommer att ge hela berättelsen tre avgifter. På grund av det är den också enorm — mycket större än de flesta “ normala ” glasögonfodral.

Även om allt verkar ganska enkelt är det helt annorlunda att använda Stories helt och hållet.

Kamerorna är inte bra, och inramningen är ännu svårare

Cameron Summerson

Att slå ett par kameror i ansiktet verkar vara en cool idé att ta bilder och videor utan att använda händerna, eller hur? I teorin, ja. I praktiken … nä. Eftersom kamerorna inte ser exakt vad dina ögon gör, är det nästan omöjligt att ta ett bra skott med Stories utan att någon sökare är kopplad till kamerorna, du har ingen möjlighet att verkligen vet vad kamerorna ser.

Jag är säker på att du mentalt skulle kunna anpassa dig med tillräckligt med tid och motivation, men vem vill hantera det? Inte den här killen.

Du hamnar med bilder och videor som är utanför centrum, snedställda, för låga eller höga eller någon kombination av ovanstående. Med andra ord kan dessa vara okej för att ta tag i bilder och videor för tillfället, men förvänta dig inte att få något som du skulle tycka är bra “ från dessa.

1 av 12
Notera spöket runt telefonstolparna och träden
I den här bilden var min synpunkt dödpunkt.
Prestanda vid svagt ljus lämnar mycket att önska

Även om du kunde få inramningen rätt, lämnar bildkvaliteten också mycket att önska. Kamerorna är bara 5MP, så du bör inte förvänta dig högkvalitativa bilder i första hand, men ibland är resultaten helt enkelt dåliga. Ray-Ban och Facebook annonserar att detta är mycket aktiva miljöer, skateboard, cykling och motorcykel, backflips och alla andra typer av rörelser finns överallt i annonserna — men om du inte är helt stilla när du tar en bild kommer du att hamna med alla möjliga spökbilder och andra artefakter. Det är tråkigt.

Jag förstår inte heller beskärningsvalet här. Bilder använder en typisk liggande beskärning, medan videor är begränsade till en fyrkantig beskärning. Med tanke på att berättelserna är bokstavligen uppkallade efter en funktion som finns på Facebook och Instagram som är utformad för att visas i stående läge, förstår jag inte landskapsgrödan för bilder. Att ha båda begränsat till en kvadratisk gröda skulle ha varit mer meningsfullt för mig, men vad som helst.

På tal om videor, det är mer av samma fråga här. Kvaliteten är anständig, men återigen är det svårt att få bra inramning. Ta den här videon, till exempel. Jag var på min cykel och körde i dropparna. Med mina magnifika mänskliga ögonbollar kunde jag se vägen, landskapet framåt och horisonten. Jag trodde att det skulle göra ett bra videoklipp … och det här är vad Stories fångade:

Det är bara hett skräp. Det finns en chans att det kunde ha varit på grund av min ridposition, men detta förstärker bara poängen: The Stories ser inte vad dina ögon ser, vilket leder till en mental koppling när du tar bilder och videor .

Ljudet är bra, men det har sina nackdelar

En av de saker jag såg mest fram emot med Stories var en isolerad ljudupplevelse. Jag bär benledande hörlurar och solglasögon nästan överallt där jag går, så tanken på att överbrygga klyftan till en produkt är spännande för mig.

Högtalarna är precis ovanför öronkroken på undersidan. Cameron Summerson

Tyvärr var den spänningen kortvarig efter att jag slog Stories på huvudet. Ljudet är bra — mycket bättre än jag förväntade mig — men om du inte håller det vände väldigt låg, alla nära dig kan höra det. Det är bara obehagligt. Jag älskar musiken jag lyssnar på, men jag förväntar mig inte att killen bredvid mig på Old Navy vill lyssna på Lorna Shore medan han handlar nya byxor.

Men de & #8217; förmodligen bra på cykeln, eller hur? Ungefär. De påminner mig mycket om mina benledande hörlurar som används, och eftersom jag sitter på cykeln spelar det ingen roll hur högt jag vrider dem eftersom oddsen för att någon annan ska behöva höra min musik är låg obefintlig.

Jag tog nyligen ut dem på en 40 mil lång resa, vilket jag förväntade mig att ta lite mer än två timmars flyttid. Ray-Ban säger att Stories ska få tre timmars musikuppspelning, så jag förväntade mig att ha gott om saft. De dog en timme och fyrtiofem minuter efter resan. Jag är glad att jag också hade mina benledande hörlurar — du vet, för säkerhets skull.

Men de är bra solglasögon åtminstone, eller hur?

Ray-Ban tillverkar några av de mest populära solglasögonen på marknaden, så det är ingen tvekan om att företaget vet vad det gör. Koppla ihop det med att Wayfarers är ikoniska, och åtminstone du borde förvänta dig bra solglasögon, eller hur?

Typ. Eftersom de är fulla av teknik använder de en annan design än vanliga solglasögon. En sak som jag tyckte var intressant är dock att de bara är 5 gram tyngre än vanliga Wayfarers. Jag föreställer mig att hålla viktminskningen till ett minimum var av största vikt här, så tack till Ray-Ban för att leverera det.

them arms beefy bois Cameron Summerson < /figure>

Som sagt, de är inte alls lika bekväma som andra solglasögon som använder den här stilen. För att vara helt tydlig här har jag aldrig ägt eller ens haft vanliga Wayfarers. Jag har dock ungefär åtta par liknande solglasögon (tillverkade av Tifosi och Goodr), så jag har åtminstone något att jämföra med.

Och jämfört med mina Tifosi Swank- och Goodr -glasögon är Stories dramatiskt mindre bekväma. Armarna på Stories är tjocka och mycket styva, så de är ganska täta på mitt huvud. Jag har inte ett stort huvud vid någon mätning, men efter ungefär en timme måste jag ta av Stories för att ge huvudet och öronen en “ paus. ” Med tanke på att jag ibland bär solglasögon i fyra (eller fler) timmar i taget är det inte bra.

Trots att de sitter hårt i huvudet så stannar de inte på plats särskilt bra, särskilt om jag svettas. De ständigt glider ner, och det gör mig galen. Återigen, det här är inte ett problem jag hanterar från någon av mina andra solglasögon.

På tal om svettning, det är en annan enorm kissa jag har med Stories: De är inte vattentäta. Vanligtvis bär människor inte solglasögon i regnet, vilket jag får, men överklagandet här är ljud och bilder, som du kanske vill ha om du fastnar i regnet. Om jag till exempel är ute på cykeln tar jag inte av mig solglasögonen i regnet, de fungerar som ett avgörande ögonskydd. Men om jag fastnar i regnet med Stories på, riskerar jag att förstöra dem.

Bara en sådan stor försummelse, enligt mig.

Slutsats: Inte värt pengarna

Cameron Summerson

Jag ville hitta några förlösande egenskaper med Stories, men ärligt talat kämpar jag. Kamerorna är inte bra, och det är svårt att få ett bra inramat skott. Jag skulle hellre dra ut min telefon för att fånga exakt vad jag vill. Detsamma gäller video.

Ljudupplevelsen är okej, men det är inte tillräckligt diskret och det krossar batteriet. Touchkontrollerna suger också. Glasögonen är alltför täta men på något sätt stannar de fortfarande inte på plats.

Och det går utan att ens ta hänsyn till Facebook-kopplingen. När jag först fick de här glasögonen och började använda dem, insåg jag: Jag förstod inte hur mycket jag inte litar på Facebook förrän jag lät den sätta en kamera och mikrofon i ansiktet. Med de senaste nyheterna betonade hur dåligt Facebook egentligen är, är det ännu mer oroande.

Mitt råd? Undvik berättelserna. För mindre pengar kan du få några vanliga Wayfarers och en uppsättning benledande hörlurar. Visst, du kommer inte att ha kameror fastspända i ansiktet, men de är gränslösa värdelösa ändå, så betrakta det som en bonus. Använd bara telefonen, du blir gladare.

Betyg: 3/10 Pris: $ 299 Köp på Amazon

Här är vad vi gillar < /h3>

 • Mångsidig användning
 • Bra ljud

Och vad vi inte gör

 • Fruktansvärd batteritid
 • Kameror är inte bra
 • Tight fit
 • Ljud är inte alls diskret
 • < li> Fallet är stort och skrymmande

 • Facebookkrav