Prashant Kishors tweet antyder rift med Gandhis, åpner ordkrig

0
55

Politisk strateg Prashant Kishor (Ekspressfilfoto)

Undersøkelsesstrateg Prashant Kishor, som ble sagt å være i forhandlinger med kongressen, skapte fredag ​​en overraskelse ved å ta potshots på partiledelsen , som signaliserer at hans inntreden i det store gamle partiet har truffet ferske sperringer.

Kishor sa at de som håper på en gjenoppliving av kongressen basert på Lakhimpur Kheri -intervensjonen, setter seg til rette for en stor skuffelse.

Ettersom Kishor ble sett på som en av strategene i Trinamool -kongressens seier i det nylige valget i Vest -Bengal i forsamlingen, og senere i nærheten av å bli medlem av kongressen, utløste kommentarene hans en ordkrig mellom de to partiene.

https : //images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

“Folk som leter etter en rask, spontan gjenoppliving av GOP -ledet opposisjon basert på #LakhimpurKheri -hendelsen, setter seg opp for en stor skuffelse. Dessverre er det ingen quick fix-løsninger på de dype forankrede problemene og strukturelle svakhetene til GOP, »twitret Kishor.

Les også | CWC møtes neste uke, ledelsesspørsmål vil trolig bli diskutert

I det som ble sett på som en teller, twitret Chhattisgarhs sjefsminister og senior kongressleder Bhupesh Baghel senere på ettermiddagen, “ Folk på jakt etter en “nasjonal ”Alternativet basert på krypskyting fra INC -funksjonærer som ikke kan vinne sine egne seter, kommer til å bli en stor skuffelse. Dessverre, for å bli et nasjonalt alternativ er det nødvendig med dype forankrede og samordnede anstrengelser, og det finnes ingen hurtigreparasjonsløsninger. ”

Sent på kvelden uttalte en tweet fra TMCs offisielle Twitter-håndtak: “Rike ord kommer fra en første gang CM. Å slå over vekten din gir deg ingen ære, Mr. @bhupeshbaghel. For et slitsomt forsøk på å glede overkommandoen! Forresten, kommer @INCIndia til å prøve å slette det historiske nederlaget ved Amethi gjennom enda en Twitter -trend? ”

Kishors bemerkninger, sett på som rettet mot Gandhi -søsknene, kommer i en tid da den aggressive politiske holdningen til Rahul Gandhi og Priyanka Gandhi Vadra om dødsfallene i Lakhimpur Kheri hadde begeistret en del av kongresslederne, som tror Gandhis endelig er får til handling. Kongressen, mener disse lederne, trengte å vise aggresjon, spesielt siden partier som TMC prøver å projisere sine nasjonale ambisjoner.

Aggresjonen fra Gandhi -søsknene ble også sett i sammenheng med nylige potshots tatt av ledelsen av noen av ‘ G 23 ’ ledere. Etter Lakhimpur Kheri -hendelsen ledet Rahul og Priyanka fra fronten, samlet partiledere, inkludert sjefsministrene, og kilder sa at de jobber med en plan for å holde saken politisk levende.

Kishor var i samtaler med Gandhier for å ha gjort en formell inngang til kongressen, og lederne antas å ha vært behagelige også. Kilder nær Rahul hadde sagt at han hadde rådet Kishor til å melde seg inn i partiet i stedet for å håpe å spille en rolle i valg- og kampanjeledelse av partiet.

Det er faktisk kjent at kongressledelsen hadde diskutert en “handlingsplan” foreslått av Kishor for å gjenopplive og forynge partiet og gjøre det kampklar for valget i Lok Sabha i 2024. I juli hadde The Indian Express rapportert at medlemmer av Congress Committee Working Committee møtes i grupper for å diskutere det som sies å være en “ reform og vekkelse ” agenda for partiet.

Kilder i partiet hadde da sagt at planen i diskusjonen ble sendt av Kishor under hans møte med Gandhis i juli – han hadde møtt Rahul og Priyanka 13. juli, og hadde hatt minst ett møte med kongresspresident Sonia Gandhi tidligere. < /p>

På denne bakgrunn kom Kishors tweet på fredag ​​som en overraskelse for mange i partiet.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

En del av kongresslederne sa at hans inntreden har truffet hardt vær, gitt hans fortsatte tilknytning til TMC, som i økende grad kritiserer Kongressen i sin søken etter å finne et rom i nasjonal politikk.

“På et eller annet nivå viser kommentarene hans også frustrasjon og kanskje desperasjon,” sa en senior kongressleder. “Hans vekt på” dype forankrede problemer og strukturell svakhet “er interessant, ettersom han ble sagt å gi rådene til gandhiene om å ta opp de samme problemene. Kanskje ting ikke beveger seg slik han hadde sett for seg. ”

En annen leder, som alltid har vært kritisk til Kishor, hevdet at han slår for TMC.

En leder ansett som nær Rahul sa at hvert ord i Kishor “ikke skal analyseres og dissekeres”.

– Han opererer på forskjellige nivåer. Våre ledere er kanskje naive når de tar kontakt med ham. Gandhiene har ikke latt noen stein stå for å bygge Lakhimpur -hendelsen til et kraftig våpen mot BJP. Og han prøver å dempe det. Så hvem slår han for, »sa lederen.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.