Nätmäklare: Kunddata stulen och publicerad på darknet

0
64

Nätmäklaren Aktieinvest bekräftar att data från en del av deras omkring 60 000 småspararkunder läckte i samband med förra veckans hackerattack och att informationen nu har publicerats på darknet. ”Med anledning av den attack som vi utsatts för måste vi tyvärr meddela att en brottslig aktör valt att publicera en liten del av Aktieinvests och våra kunders data”, står det på bolagets hemsida. Hackergruppen Lockbit.2.0 ligger bakom dataintrånget, som skedde den 27 september. Enligt Dagens industri krävde gruppen en lösesumma som Aktieinvest vägrat betala. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.