Hoe u winkelproblemen kunt vermijden tijdens de feestdagen?

0
60
Ipsy/Nesting with Grace/Coffee en een klassieker

Met toeleveringsketens en productiefaciliteiten over de hele wereld die nog steeds worstelen met het herstel van de pandemie, wat betekent dit voor de feestdagen? Nou, het betekent dat het waarschijnlijk tijd is om creatief te zijn met je cadeaus, en we hebben genoeg suggesties om je te helpen met zo min mogelijk stress door het kerstinkopenseizoen te navigeren.

De productie in veel industrieën is getroffen door materiaaltekorten, vertragingen bij verzending en andere problemen met de toeleveringsketen. Van chiptekorten in de technische sector tot papier- en verzendproblemen waardoor uitgevers van boeken achterblijven, het wordt een lastiger dan normaal jaar om de items op die verlanglijstjes voor de feestdagen te krijgen.

Gelukkig is er nog genoeg tijd en alternatieven om doordachte cadeaus te krijgen voor al je vrienden en familie! Laten we eens kijken naar enkele manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat deze feestdagen net zo vrolijk worden als altijd.

Inhoudsopgave

Pre-order indien mogelijk
Maak een reserveplan voor technische cadeaus
Ga zelf aan de slag
Geef een ervaring cadeau
Geef een abonnement
Koop lokaal en onafhankelijk
Winkel tweedehands

Pre-order indien mogelijk

Pre-order is een goed idee, vooral als je al een bepaald item in gedachten hebt. Dit jaar is het slimmer dan ooit om vooraf te bestellen, vooral als het artikel afkomstig is uit een branche waarvan bekend is dat er leveringsproblemen zijn. Of er nu een boek uitkomt waarvan je weet dat je beste vriend het leuk zou vinden, of een nieuwe gadget die perfect is voor je partner, bestel het vooraf!

Het is een manier om een ​​artikel te reserveren en (hopelijk) ervoor te zorgen dat je er een krijgt, vooral als de eerste productierun kleiner is dan normaal. Voorbestellen is een slimme manier om je weddenschappen af ​​te dekken en zoveel mogelijk tijd te geven om je item te ontvangen.

Heb een back-upplan voor technische geschenken

Technische geschenken, van telefoons en computers tot meer niche-gadgets, zijn altijd populair voor de feestdagen. Vanwege het gebrek aan halfgeleiders is er dit jaar echter een tekort aan op technologie gebaseerde artikelen, van auto's tot computers.

GERELATEERDDe beste technologie onder $ 75

Dit betekent niet dat het tijd is om de mogelijkheid om dit jaar technische cadeaus te geven volledig te negeren. Voor de zekerheid is het echter de moeite waard om rekening te houden met de mogelijkheid van nabestellingen en trage productie. Misschien wilt u een back-upplan hebben dat niet zo uitdagend is om te krijgen.

In het ergste geval krijg je een extra cadeau, maar dat is beter dan geen cadeau als die langverwachte nieuwe gadget het niet op tijd haalt.

Ga zelfgemaakt

Nesten met Grace/The Pioneer Woman

Zelfgemaakte cadeaus zijn niet alleen een activiteit voor kinderen. U kunt veel gedoe met winkelen (en verzenden) besparen door uw eigen cadeaus voor uw dierbaren te maken. Je hoeft geen ervaren knutselaar te zijn om iets speciaals te maken. Richt je gewoon op het maken van iets waarvan je weet dat je ontvanger het leuk zal vinden en zal gebruiken.

Meer leunen op verbruiksgeschenken dan op de super sluwheid is een goed idee, tenzij je een bepaalde vaardigheid hebt waarin je ontvanger duidelijk interesse heeft getoond. Verbruiksartikelen zorgen meestal voor een meer bevredigende ervaring.

Denk er eens over na: heb je liever een doos met je favoriete koekjes of een handgemaakte keramische pot die je elke keer dat je vriend langskomt moet tonen?

Een steeds populairdere trend is het schenken van zelfgemaakte ingrediënten of goederen, zoals een potje fudgesaus of een fles zelfgebrouwen vanille-extract. Het is een geweldige manier om een ​​duurzaam maar bruikbaar cadeau te geven.

Zoiets als de hete toffeessaus van The Pioneer Woman is misschien ideaal. Het is decadent en gemakkelijk te koken en in een pot te doen als cadeau voor alle chocoladeliefhebbers in je leven!

Voor het recept: The Pioneer Woman

Als je de voorkeur geeft aan een meer “interactieve” cadeau, een recept “jar” waarin je ingrediënten in lagen legt is een idee. Of wat dacht je van een koekjesset met een recept, een pakket ingrediënten, uitsteekvormpjes en wat glazuur plus toppings? Dit zijn perfecte familiegeschenken, omdat ze uw ontvangers in staat stellen om samen het recept aan te passen en samen te maken.

Als je deze route volgt, begin dan met een eenvoudig, maar heerlijk recept, zoals dit recept voor suikerkoekjes. Het geheim is het extract: pure vanille of amandel. Het is wat de koekjes die zoete, klassieke smaak geeft in plaats van alleen een flauwe zoetheid. Voeg een heerlijke roomkaasglazuur toe (of je glazuur naar keuze) voor het perfecte kerstcadeau en traktatie!

Lees het recept: Nesting with Grace

Geef het cadeau van een Ervaring

Gorodenkoff/Shutterstock.com

Een andere optie is om de “producten&#8221 over te slaan ; categorie helemaal en kies in plaats daarvan op ervaring gebaseerde geschenken. Tickets voor een evenement, zoals een basketbalwedstrijd, het theater, een concert of een kerstverlichting zijn bijvoorbeeld allemaal fantastische opties.

In plaats van dat er weer een item in hun schappen staat, kunnen ze genieten van een ervaring en herinneringen creëren. Je zou zelfs kunnen besluiten om genoeg kaartjes te kopen om je hele vriendengroep of familie (en jezelf) te trakteren op een leuke tijd om samen iets te doen waar jullie allemaal van houden.

Je kunt ook niet fout gaan met service geschenken. Het hele idee van het geven van een cadeau gaat tenslotte over het kiezen van iets dat de ontvanger het liefst zou willen en het leukst vindt. En soms is het geen fysiek item.

Het klinkt misschien cheesy, maar af en toe is het geven van jezelf en je tijd echt het beste cadeau! U kunt bijvoorbeeld een “voucher” om iemand een luxe diner te koken wanneer ze maar willen, of oppasservice te bieden aan de drukke ouders in je leven.

Als het in je stuurhut is, kun je ook aanbieden om een ​​familielid te helpen met het huishouden repareren, opknappen of schoonmaken. Het is misschien niet zo glamoureus als het uitpakken van een glanzend cadeau, maar in veel gevallen worden dienstgeschenken nog meer op prijs gesteld.

Geef een abonnement

Ipsy/Coffee en een klassieker

Vergelijkbaar met een “ervaring” geschenk, een abonnement op iets waar ze van houden, is letterlijk het geschenk dat blijft geven. Je kunt de twee zelfs combineren en een belevingsabonnement cadeau doen, zoals een lidmaatschap van een museum, park of tuin, theater of iets dergelijks. Een abonnement is iets dat je ontvanger het hele jaar door zal gebruiken, wat zorgt voor een echt duurzaam cadeau.

GERELATEERDDe 6 beste abonnementsboxen voor chocoladeliefhebbers

Jij zou ook een abonnementsbox kunnen overwegen. Op dit moment is de abonnementsbox-industrie enorm gegroeid. Er zijn abonnementen voor vrijwel elke interesse, leeftijdsgroep of hobby die je maar kunt bedenken, waaronder Boek van de maand, thee van de maand, plant van de maand, spel van de maand … je snapt het idee.

Voor boekenliefhebbers is Koffie en een Klassieker een gaaf cadeau. Je kunt fictie, non-fictie of kinderliteratuur kiezen. Elke maandelijkse box bevat een warme drank (koffie, thee of warme chocolademelk) waar je geliefde van kan genieten met zijn of haar nieuwe boek. De boxen bevatten ook leuke bonussen, of het nu gaat om een ​​paar lekkernijen (het Starterspakket) of meerdere items (het Standaardabonnement).

Abonneer je op Koffie en een Klassiek

Als je een beautyfanaat in je leven hebt, kan zoiets als een Ipsy-abonnement een perfect cadeau zijn. Met deze geliefde beautybox kunnen ontvangers een breed scala aan schoonheidsproducten krijgen, aangepast aan hun behoeften en voorkeuren. Met drie verschillende abonnementsniveaus kun je gemakkelijk de juiste optie kiezen voor iedereen op je cadeaulijst.

Abonneer je op Ipsy

Koop lokaal en onafhankelijk

In plaats van sterk te vertrouwen op bekende merken, grote winkels en internationale bedrijven, waarom zou u dit jaar niet van de gelegenheid gebruik maken om lokaal te winkelen? Kleine, onafhankelijke retailers hebben vaak unieke items die je nergens anders kunt krijgen tegen zeer redelijke prijzen.

GERELATEERD10 plaatsen om online te winkelen voor unieke handgemaakte goederen

Er zit meestal een zekere mate van creativiteit en originaliteit in dit soort geschenken die in de grote merkartikelen erg ontbreken. Het zal je ontvanger ook een speciaal gevoel geven, want hij of zij zal dit jaar niet zomaar een van de miljoen zijn die hetzelfde trendy item ontvangt.

Als je het niet kunt vinden wat u zoekt in een fysieke winkel in de buurt, kunt u ook online controleren. Veel indie-retailers hebben hun online bestelspel opgevoerd tijdens de pandemie, wat geweldig nieuws is als je op zoek bent naar iets unieks. Je kunt ook sites zoals Etsy bezoeken, waar je kunt zoeken naar zeer specifieke cadeaus van onafhankelijke retailers.

Second kopen

Rishiken/Shutterstock.com

Omarm je innerlijke zuiniger dit jaar. Tweedehands hoeft geen goedkope rommel te betekenen. Je zou zelfs verbaasd zijn wat je kunt vinden in kringloopwinkels, wederverkoopwinkels, antiekwinkels, ambachtelijke beurzen, vlooienmarkten en soortgelijke plaatsen. Het kan heel goed zijn dat je iets unieks en sentimenteels tegenkomt.

Wees niet bang om vintage items te zoeken, vooral als je weet dat iemand iets verzamelt. Kringloopwinkelen is een geweldige kans om iets zinvols cadeau te doen, zoals een vintage exemplaar van iemands favoriete boek, album of iets dergelijks.

Hopelijk hebben deze tips je genoeg ideeën gegeven over waar om dit jaar op zoek te gaan naar cadeaus, ondanks alle tekorten en bevoorradingsproblemen. En hey, als je het sluwe type bent, kun je nu absoluut aan de slag en kerst in het blikje hebben voor Halloween!