Heta känslor när Rögle vann Skånederbyt i SHL

0
137

Under lördagskvällen tog Rögle emot Malmö i ett kokande derby i SHL. Matchen var Rögles första på hemmaplan för säsongen och då vann de inför en fullsatt arena. Detta efter att Rögles Anton Bengtsson inledde målskyttet i den första perioden genom ett handledsskott i krysset. – Det var ett sånt jäkla glädjerus och ett sånt jäkla tryck där inne. Det var fantastiskt, säger Bengtsson till Expressen efter matchen. I den andra halvleken kvitterade Malmö och efter den sista periodvilan stod det 1–1. Då klev Malmö-sonen Ludvig Larsson fram och sköt in det avgörande målet för Rögle som vann matchen. Efter slutsignalen var det starka känslor på isen och matchen avlutades med ett stort slagsmål. Djurgården-Frölunda: 2–4 Timrå-Leksand: 3–8 Brynäs-Färjestad: 2–5 Luleå–Växjö: 3–2 Oskarhamn–Linköping: 2–1 Skellefteå–Örebro: 2–1 Rögle–Malmö: 2-1