Detaljerna efter mordet i Uppsala

0
84

Publicerad 10 oktober 2021 kl 10.06

Inrikes. Polisen vill nu ha hjälp från allmänheten att lösa mord i Uppsala. Nu går polisen ut med ytterligare bilder för att försöka lösa fallet.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Närbild på cyklisten.

© Polisen

Mörk kombi på Bruno Liljeforsgatan som svänger in efter cyklisten.

Den 11 maj 2021 får polisen in en anmälan om en försvunnen person gällande en 21-årig man bosatt i Storvreta utanför Uppsala.

Sista iakttagelsen av honom var i centrala Uppsala på kvällen den 9 maj, då han kan ha varit på väg till Gränby i Uppsala.

Den 22 juli anträffas mannen död i ett skogsområde vid Fjällnora Friluftsområde strax utanför Uppsala varvid en förundersökning om mord inleds.

Polisen misstänker att mannen fördes bort mot sin vilja under natten den 10 maj och att han kort därefter blev dödad.

Mordnatten
Det finns uppgifter i utredningen som visar att mannen har befunnit sig i centrala Uppsala under kvällen den 9 maj. Uppgifterna säger att han färdats på cykel, och att han skulle till Gränby. Då övervakningskameror granskats i området finns en sekvens som enligt polisen kan antas visa en del av händelseförloppet kring mannens bortförande och det stämmer överens i tid med andra utredningsuppgifter.

Platsen där övervakningskamera har fångat en händelse är korsningen Bruno Liljeforsgatan/ Levertinsgatan i Uppsala den 10 maj klockan 00:36. Det man ser på filmen är en person som cyklar på Levertinsgatan och korsar Bruno Liljeforsgatan i riktning mot Råbyvägen. Två bilar som är intressanta i utredningen ser ut att följa efter cyklisten.

Ett par minuter senare, cirka klockan 00:40, står en mörk bil av kombimodell parkerad på en gångväg vid Bellmansparken. Från platsen hörs höga röster och skrik från fler personer än en, varefter bildörrar smälls igen. Därefter lämnar den mörka kombin på gångvägen i riktning mot Stagneliusgatan. Kvar på platsen ligger en cykel. När den mörka kombin svänger ut på Stagneliusgatan möter den ytterligare en bil och dessa ser ut att följas åt från platsen. Dessa två händelser sätter polisen i samband med mannens försvinnande.

Lägesbild utredningen
Utredningen går framåt och det finns en god tillförsikt kring att brottet kommer att klaras upp. Polisen behöver dock hjälp med ytterligare några pusselbitar.

En bil som är aktuell på båda platserna är en mörk kombi. Det finns uppgifter om ytterligare en bil som är ljusare i färgen, som möter den mörka kombin då den svänger ut från gångvägen vid Bellmansparken på Stagneliusgatan efter händelsen.

* Polisen önskar få in iakttagelser från kvällen den 9 maj-10 maj i Gränby. Men även alla iakttagelser av mannen tidigare under dagen den 9 maj kan vara intressanta.

* Polisen är särskilt intresserad av den mörka kombi som syns på övervakningsfilm den 10 maj klockan 00:36, vilken följer efter cyklisten på Levertinsgatan. Alla iakttagelser av denna bil, både före och efter tidpunkten är högintressanta.

* Polisen önskar få in iakttagelser av cyklisten och bilarna i området kring Levertinsgatan/Råbyvägen samt Bellmansgatan klockan 00:36-01:00 den 10 maj fram till platsen där den mörka kombin stod parkerad på gångvägen i Bellmansparken.

* Polisen önskar komma i kontakt med personen som går med paraply längs med Bruno Liljeforsgatan klockan 00:36 den 10 maj, vilket syns på övervakningsfilmen.

* Polisen önskar komma i kontakt med den person som tagit hand om cykeln som låg kvar på platsen för det misstänkta bortförandet.

* Polisen önskar komma i kontakt med personer som sett eller hört något vid Bellmansparken/Löten, se karta, under natten den 9-10 maj. Platsen där mannen misstänks ha förts bort av ett antal personer.

Signalement
Man, 176 cm lång, smärt/normal kroppsbyggnad

Lätt mörkhyad, mörkt hår, rakat på sidorna

Iklädd svarta byxor, svart huvtröja

Alla iakttagelser kan vara av intresse för polisen.