CWC møtes neste uke, ledelsesspørsmål vil trolig bli diskutert

0
58

Sonia Gandhi, Kapil Sibal og Ghulam Nabi Azad. (Arkivbilder)

Partiledelsen har besluttet å innkalle til et møte i kongressens arbeidsutvalg (CWC) neste uke blant fersk uro og sparring av ledere i Punjab og Chhattisgarh. Møtet forventes å drøfte det irriterende spørsmålet om valg av stillingen som kongresspresident som erstatter midlertidig president Sonia Gandhi.

Kongressen hadde utsatt spørsmålet om valg av kongresspresident med henvisning til pandemien. Og en del ledere, spesielt de fra G-23, hadde fått stadig større kritikk av ledelsen for forsinkelsen med å utnevne en heltidspresident. For en drøy uke siden hadde senior kongressleder Kapil Sibal offentlig kritisert ledelsen for den fortsatte driften i partiet.

Les også | Prashant Kishors tweet hint om brudd med Gandhis, åpner ordkrig

Faktisk hadde seniorkongressleder Ghulam Nabi Azad – et av de fremtredende medlemmene i gruppen som skrev til Sonia Gandhi i fjor og krevde omfattende endringer i partistrukturen – skrevet til Sonia i forrige måned og krevde et CWC -møte i bakgrunnen av uro i Punjab . Mange av medlemmene i G-23 er misfornøyde med måten Amarinder Singh ble kastet som sjefsminister.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Forklaret

Motargument

Spenningen i partiets Punjab -enhet har ikke avtatt selv etter avslutningen av Singh. Det har gått 10 dager siden Navjot Singh Sidhu kunngjorde at han trakk seg som president i Punjab -kongressen, men det er fortsatt ingen klarhet om statusen hans. Signalet er at hans fratredelse ikke har blitt akseptert. Selv om Singh har signalisert at han forlater kongressen, kan saken komme til å stå fremtredende på CWC -møtet.

Mening | Kongressen må jobbe med sin manglende evne til å ramme spørsmål i sammenheng med en sterk nasjon Top News Right Now

Klikk her for mer

Det er fortsatt usikkerhet i Chhattisgarh også, selv om sjefsminister Bhupesh Baghel nylig ble utnevnt til seniorobservatør for det kommende forsamlingsvalget i Uttar Pradesh var et signal om at ledelsen ikke ser på vaktskifte i Chhattisgarh snart.

Indikasjonene er at CWC -møtet kan bli stormfullt. Mens Sibals utbrudd har gjort flere CWC-medlemmer sinte, hadde protestene utenfor hans bolig ikke gått bra med G-23-lederne.

G-23 medlemmer Azad, Anand Sharma og Mukul Wasnik er medlemmer av CWC.

Ikke bare medlemmer av G-23, også ledere som P Chidambaram hadde fordømt protestene fra kongressarbeidere utenfor Sibals bolig. – Jeg føler meg hjelpeløs når vi ikke kan starte meningsfulle samtaler i partiforum. Jeg føler meg også såret og hjelpeløs når jeg ser bilder av kongressarbeidere som tar opp slagord utenfor boligen til en kollega og parlamentsmedlem. Den trygge havnen man kan trekke seg tilbake til synes å være stillhet, »hadde Chidambaram lagt ut på Twitter.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.