Fra Facebook-problemer til Biden-Xi-samtaler: 5 utviklinger over natten fra hele verden

0
41

Med klokken fra øverst til venstre: Filbilde av Joe Biden med Xi Jinping, Facebook-varsleren Frances Haugen, Taliban i Kabul i Afghanistan, og et filbilde av en Covid 19-test som administreres. (Bilder via byråer)

Her er en oversikt over de beste utviklingene rundt om i verden i dag.

1. Facebook ‘ opererer i skyggene ’ sier varsleren mens amerikanske lovgivere krever undersøkelser

Amerikanske lovgivere banket Facebook på tirsdag og beskyldte administrerende direktør Mark Zuckerberg for å ha presset på for høyere fortjeneste mens de var kavalerer om brukersikkerhet, og de krevde at regulatorer undersøker beskyldninger fra varslere om at det sosiale medieselskapet skader barns psykiske helse og skaper splittelse. Zuckerberg, timer senere i et offentlig Facebook -innlegg, forsvarte selskapet og sa at anklagene var i strid med Facebooks mål.

Under en senatshøring oppfordret varsleren Frances Haugen til åpenhet om hvordan Facebook lokker brukerne til å fortsette å rulle, noe som skaper gode muligheter for annonsører å nå dem. “ Så lenge Facebook opererer i skyggene og skjuler forskningen for offentlig granskning, er det ikke til å ta ansvar for, ” sa Haugen, en tidligere produktsjef på Facebooks sivile feilinformasjonsteam. Hun forlot det nesten 1 billion dollar selskapet med titusenvis av konfidensielle dokumenter. “ Selskapets ledelse vet hvordan de skal gjøre Facebook og Instagram sikrere, men vil ikke gjøre de nødvendige endringene fordi de har lagt sitt astronomiske overskudd foran folk. Kongresshandling er nødvendig, ” Haugen sa.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

2. Biden sier at han og Kinas Xi er enige om å følge Taiwan -avtalen

USAs president Joe Biden sa tirsdag at han har snakket med Kinas president Xi Jinping om Taiwan, og de ble enige om å følge Taiwan -avtalen, ettersom spenningene har vokst mellom Taipei og Beijing. “ Jeg har snakket med Xi om Taiwan. Vi er enige … vi vil følge Taiwan -avtalen, ” han sa. “ Vi gjorde det klart at jeg ikke tror han skal gjøre noe annet enn å følge avtalen. ”

Biden så ut til å referere til Washingtons mangeårige “ politikk i Kina ” der den offisielt anerkjenner Beijing snarere enn Taipei, og Taiwan Relations Act, som tydeliggjør at USAs beslutning om å etablere diplomatiske bånd med Beijing i stedet for Taiwan hviler på forventningen om at Taiwans fremtid vil bli bestemt med fredelige midler. Kommentarene til journalister i Det hvite hus kommer midt i eskaleringene i forholdet mellom Taiwan og Kina.

3. Taliban møter delegasjoner fra Storbritannia og Iran blant økonomiske problemer

Afghanistans Taliban-ledere møtte tirsdag med britiske tjenestemenn for første gang siden de tok makten, et trekk gruppen håper vil bane vei for at landet kan fylle på igjen sultne kasser når det står på randen av økonomisk kollaps.

Talibans møte med britiske diplomater i hovedstaden Kabul kom en dag etter at de møtte en iransk delegasjon for å diskutere handelsforbindelser, en sentral pådriver for Afghanistans økonomi. Møtet markerte Storbritannias første diplomatiske besøk i landet siden Taliban grep Kabul 15. august og tok kontroll over Afghanistan etter USAs exit.

4. Pandora Papers: Hvordan vil avsløringene påvirke Pakistans politikk?

Flere personer rundt Pakistans statsminister Imran Khan, inkludert ministre og familiemedlemmer, har blitt navngitt i Pandora Papers -lekkasjene. Papirene, som ble delt av International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), avslører at mange av landets mektige militære generaler, forretningsmenn og medieeiere har overført millioner av dollar gjennom offshoreselskaper.

Viktige medlemmer av Imran Khans indre krets har blitt navngitt i Pandora Papers -avsløringen.

Mer enn 700 fremtredende pakistanere ble navngitt i etterforskningen, løslatt søndag. Khan selv ble imidlertid ikke navngitt i avisene. Statsministeren kom til makten i 2018 etter å ha lovet å avslutte den utbredte korrupsjonen, og hadde tidligere lansert en nådeløs valgkamp basert på retorikk mot korrupsjon.

5. Australia vil ikke ønske utenlandske turister velkommen før minst 2022

Utenlandske turister vil ikke bli ønsket velkommen tilbake til Australia før minst neste år, sa statsministeren tirsdag da han skisserte planer om å løfte noen av de tøffeste og lengste Covid-19 reisebegrensninger pålagt av ethvert demokrati.

Landet vil i stedet prioritere retur av dyktige migranter og studenter etter at det har nådd statsminister Scott Morrisons målestokk for å gjenåpne sine ytre grenser: full vaksinasjon av 80% av befolkningen i alderen 16 år og eldre. Det forventes å nå det punktet tirsdag.

& nbsp;

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.