Journalister arrangerer protest i Delhi og krever løslatelse av Siddique Kappan

0
40

Medlemmer av Kerala Union of Working Journalists, Press Club of India og Delhi Union of Journalists arrangerer en demonstrasjon utenfor Press Club of India, som krever umiddelbar løslatelse av Kerala-journalisten Siddique Kappan, i New Delhi, tirsdag , 5. oktober 2021. (PTI)

Medlemmer av forskjellige journalistforeninger arrangerte en demonstrasjon utenfor Press Club of India (PCI) her på tirsdag med krav om umiddelbar løslatelse av Kerala -journalisten Siddique Kappan som har sittet i fengsel i et år og siktet av Uttar Pradesh -politiet for terrorbrudd.

“ I dag har vi organisert dette programmet for å markere at ett år med Kappan satt i fengsel. Han ble arrestert allerede før han dro til stedet. Til dags dato er han bak lås og slå. Vi kjemper for et gratis medie. Det bør ikke være noen kantstein på media hvis noen skal til et sted å rapportere, ” sa PCI -president Umakant Lakhera.

“ Spot og etterforskningsrapportering dør dag for dag. Vi appellerer til landets høyeste rettsvesen om å løslate Kappan og oppheve anklagene mot ham, ” la han til.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Medlemmer av Kerala Union of Working Journalists (KUWJ), PCI og Delhi Union of Journalists (DUJ) ble med i protesten.

Les også | Siddique Kappan oppfordrer muslimer, maler dem som ofre, sier UP STF i saksblad

Generalsekretær i DUJ Sujata Madhok sa: “Vi har samlet oss her i dag fordi det har gått ett år siden fengselet til Kappan og andre som fulgte med ham og ikke var journalister.” Rettsvesenet må iverksette tiltak. Du kan ikke fengsle mennesker på ubestemt tid. ”

Kappan og tre andre ble arrestert av Mathura-politiet i Uttar Pradesh 5. oktober i fjor da de var på vei til en landsby i Hathras for å møte familiemedlemmene til en Dalit-jente som hadde dødd etter å ha blitt gjengvoldtatt.

De fire ble arrestert i frykt for å ha forårsaket brudd på freden, men ble senere slått med strenge anklager om opprør og for å være involvert i forskjellige terrorbrudd.

I mellomtiden talte familiemedlemmer og venner til Atiqur Rahman fra Campus Front of India, som ble arrestert sammen med Kappan, til media på PCI og krevde løslatelse av alle fire.

Delhi University professor Apoorvanand påsto at anklager mot de fire siktede er oppdiktet.

“ Jeg har kommet i solidaritet med disse menneskene som ble arrestert mens de dro til Hathras og (under) fullstendig fabrikerte anklager på en veldig urettferdig måte. De siver i fengsel i ett år. De må gis kausjon fordi vi ikke ser at rettssaken snart finner sted …, ” hevdet han.

Rahmans kone Sanjeeda Rahman sa at mannen hennes trenger øyeblikkelig medisinsk hjelp.

“ Tilstanden hans er ikke bra. Han må gå til AIIMS for medisinsk hjelp. Barna mine spør meg hvor er faren vår? Hva kan jeg si til dem? Hjelp meg med å få rettferdighet og løslat ham fra fengselet, ” sa hun.

Rajya Sabha -parlamentsmedlem L Hanumanthaiah sa: “ Jeg har kommet hit fra Bengaluru for å tale på pressekonferansen til støtte for menneskene som blir arrestert i sedisjonssaker og har sittet i fengsel uten rettssak selv etter ett år &#8230 ;. Jeg vil at alle mennesker skal få kausjon. ”

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.