Wat wordt met u gedeeld op iPhone en iPad?

0
59
Khamosh Pathak

< p>Wat was die nieuwe podcast waar je vriend je over vertelde? Vanaf iOS 15 en iPadOS 15 maakt Apple's Shared with You-functie het gemakkelijk om muziek, foto's en andere media te vinden die door vrienden en familie zijn gedeeld.

Al jaren maken Apple-apparaten het goed gemakkelijk om bijna alles te delen. Websitelinks, video's, foto's, noem maar op, de kans is groot dat u deze gemakkelijk kunt delen via Berichten, vooral als u deze deelt met andere Apple-gebruikers. Het vinden van de media en links die anderen met u delen, was tot nu toe niet altijd zo eenvoudig.

Introductie van Shared with You

Shared with You is een functie die in meerdere apps op zowel iPhone als iPad is ingebouwd en die automatisch alle inhoud verzamelt die je contacten je hebben gestuurd. Het werkt in Berichten, maar is ook ingebouwd in Apple Music, Apple TV, Podcasts, Foto's en Safari.

Deze functie werkt op twee manieren. Ten eerste kun je eenvoudig alle verschillende media bekijken die een contact met je heeft gedeeld in Berichten. Ten tweede kun je bijvoorbeeld alle Apple TV-programma's die al je contacten met je hebben gedeeld, rechtstreeks in die app bekijken.

Shared with You is een nieuwe functie vanaf iOS 15 en iPadOS 15, maar het werkt met inhoud die is verzonden vanaf oudere iOS- en iPadOS-versies. Het werkt zelfs automatisch met bepaalde inhoud die vanaf andere apparaten is verzonden.

Advertentie

Deze functie werkt met je eerdere berichten, zelfs als je een oudere iOS- of iPadOS-versie had toen je ze ontving. Dat betekent dat zodra je Shared with You kunt gebruiken, je waarschijnlijk wat gedeelde inhoud tot je beschikking hebt.

Hoe Shared with You te gebruiken in Berichten

De gemakkelijkste manier om Shared with You te gebruiken is niet zo heel anders dan hoe je eerder de aanbevelingen van een vriend zou vinden. Open de Berichten-app en zoek een gesprek met de persoon wiens inhoud je wilt zien.

Tik op het gesprek om het te openen en tik vervolgens op het contactpictogram van de persoon bovenaan het scherm .

Op dit scherm ziet u enkele contactgegevens van de contactpersoon zoals u die voorheen zou hebben. Onder aan het scherm ziet u nu een nieuwe sectie met media die contact met u heeft gedeeld.

Hier ziet u verschillende muziek, foto's, links en andere media die contact met u heeft gedeeld. Als deze persoon Android of een ander apparaat gebruikt, ziet u waarschijnlijk alleen links die hij/zij met u heeft gedeeld.

Met u gedeeld in andere apps

Hoewel de Berichten-app de gemakkelijkste manier biedt om alles te zien wat een bepaald contact heeft gedeeld, is het niet de enige manier om Gedeeld met u te gebruiken. Je kunt ook content zien die door je contacten wordt gedeeld in elke ondersteunde app.

Advertentie

Op het moment van schrijven in september 2021 zijn dit Apple TV, Berichten, Foto's, Podcasts en Muziek. Hieronder vindt u instructies voor het bekijken van Shared With You-media in elke app.

Hoe te gebruiken Shared with You in Apple TV

Elke tv programma's of films die contacten via de Apple TV-app hebben verzonden, worden zowel in die app als in Berichten weergegeven. Als je het moeilijk vindt om te bepalen wat je moet kijken, kan het gedeelte 'Gedeeld met jou' je misschien een paar ideeën geven.

Open de tv-app en scrol omlaag totdat je het gedeelte 'Gedeeld met jou' ziet. Tik op een tv-programma of film om er meer informatie over te zien of begin met kijken.

Hoe te gebruiken Shared with You in Apple Music

Heb je meerdere vrienden die constant nieuwe muziek aanbevelen om naar te luisteren? Als dat zo is, is bladeren door het gedeelte 'Gedeeld met jou' in Apple Music misschien makkelijker dan hun aanbevelingen een voor een door te nemen.

Open de Muziek-app en selecteer de “Nu luisteren” tabblad onderaan het scherm. Blader nu naar beneden totdat u het gedeelte Gedeeld met u ziet. Tik hier op een nummer of album voor meer informatie of om te beginnen met luisteren.

Hoe te gebruiken Shared with You in Photos

Gezien het aantal manieren waarop u foto's met andere mensen kunt delen, kan het verwarrend zijn om ze op te sporen. Als je problemen hebt met het vinden van een foto waarvan je weet dat een contactpersoon deze heeft gestuurd, probeer dan het gedeelte 'Gedeeld met jou' in Foto's.

Advertentie

Open de Foto's-app en selecteer vervolgens de 'For You'-app. tabblad onderaan het scherm. Scroll naar beneden totdat je het gedeelte Gedeeld met jou ziet. Tik op een van de foto's hier om ze schermvullend te bekijken of sla ze op in je fotobibliotheek.

Hoe te gebruiken Shared with You in Podcasts

Gedeeld met Je kan in de toekomst uitbreiden met podcast-apps van derden, maar voorlopig werkt het alleen met Apple's Podcasts-app.

Open de Podcasts-app en selecteer de optie 'Nu luisteren'. tabblad onderaan. Scroll nu naar beneden totdat je het gedeelte Gedeeld met jou ziet. Tik op een podcast in de lijst om te beginnen met luisteren of om meer informatie over de show te zien.

Hoe te gebruiken Shared with You in Safari

Gedeeld met jou maakt het gemakkelijk om alle links naar verschillende websites en artikelen te zien die contacten je hebben gestuurd.

< p>Open Safari en open vervolgens een nieuw tabblad om naar de startpagina te gaan. Blader nu naar beneden totdat u het gedeelte Gedeeld met u ziet. Tik op een van de links hier om ze in een nieuw tabblad te openen.

Als je het gedeelte 'Gedeeld met jou' niet ziet, is dit mogelijk niet ingeschakeld op de startpagina.

Advertentie

Als u het gedeelte Gedeeld met u wilt inschakelen, scrolt u eerst naar de onderkant van de startpagina en tikt u op “Bewerken”.

Zoek en activeer nu de optie 'Gedeeld met jou'.

Te veel delen voor jou?

Natuurlijk kennen we allemaal mensen die alles lijken te delen wat ze tegenkomen op sociale media. Als je meer dan één van dat soort personen kent, kunnen ze je snel overstelpen met meldingen en inhoud.

Het goede nieuws is dat als je niet geïnteresseerd bent in het zien van sommige of alle met jou gedeelde inhoud, je dit kunt uitschakelen. Je kunt Gedeeld met jou helemaal uitschakelen of de functie eenvoudig per app uitschakelen.

Als je de functies Gedeeld met jou wilt uitschakelen, open je de app Instellingen. Ga nu naar Berichten > Gedeeld met jou.

Hier kun je aanpassen of je wilt om Shared with You helemaal of alleen in bepaalde apps te gebruiken.

Voor meer details en instructies voor het opnieuw inschakelen van Shared with You, raadpleegt u onze handleiding voor het uitschakelen van Shared with You op iPhone en iPad.

LEES VOLGENDE

  • › Sjabloondia's maken met Theme Builder in Google Presentaties
  • › Live gaan op Instagram
  • › Hoe u Photoshop-acties kunt downloaden, installeren en uitvoeren
  • › De prullenbak legen in Gmail
  • › UFC 266 Volkanovski vs. Ortega live online bekijken