GATE 2022: Søknadsfristen forlenget, vet alle nye endringer som ble introdusert i år

0
50

Leh har blitt introdusert som det nye eksamenssenteret

Indian Institute of Technology (IIT) Kharagpur har forlenget registreringsfristen for GATE 2022 til 28. september. Kandidater som ennå ikke har søkt kan gjøre det ved å besøke det offisielle nettstedet – gate.iitkgp.ac.in uten å betale for sent gebyr.

Gebyrbeløpet er Rs 1500. For kandidatene som tilhører kategorien SC/ST/PwD/kvinne, er søknadsavgiften Rs 750. Kandidater som vil gjelde for mer enn ett kurs, må betale dobbelt gebyr. Kandidater kan betale et gebyrbeløp online, via nettbank, kredittkort, debetkort, etc. Kandidater som skal betale gebyret og sende inn skjemaet vil bli utstedt et GATE 2022 innrømmelseskort 3. januar 2022.

Les | IIT Madras samarbeider med Taylor & amp; Francis Group for å forsterke forskning

Kandidater bør merke seg at de kan søke om maksimalt 2 artikler av GATE. Imidlertid trenger kandidater bare å sende inn ett søknadsskjema for begge emnene. Hvis flere kandidater mottas av en kandidat, vil IIT KGP bare godta en søknad og avvise den andre. Ingen refusjon vil bli gitt mot det avviste søknadsskjemaet.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Mange nye endringer har blitt introdusert i GATE 2022 -eksamen i år. Fra tilleggskurs til nye eksamenssentre, her er hva alle nye IIT Kharagpur introduserte i opptaksprøven.

Nye artikler introdusert: I år har Geomatics Engineering og Naval Architecture and Marine Engineering (NM) papirer blitt introdusert. Faget geomatikk, uformelt kjent som undersøkelsesteknikk eller landmåling som disiplin, var en del av sivilingeniørdisiplinen.

“De to nye papirene (GE og NM) vil gi direkte fordeler til nyutdannede på disse to områdene, spesielt når landet trenger menneskelige ressurser med avanserte evner innen Ship Building Industries og Geo-informatics,” heter det på GATE-nettstedet.

Les | IITs undersøker muligheten for å sette opp ingeniørhøyskole i Kargil

Nytt eksamensmønster for arkitektur- og planleggingsoppgave: Denne oppgaven består av to deler som dekker pensum: Del A (60 karakterer) og del B (25 merker). Del A er obligatorisk for alle kandidatene.

Del B inneholder to valgfrie seksjoner: Del B1 (arkitektur) og del B2 (planlegging). Kandidatene må velge en av seksjonene fra del B under eksamen. Det vil ikke bli gitt noen egen poengsum og rangering basert på utvalg av seksjoner.

Nytt eksamenssenter i Leh: Å innvie en to-dagers workshop om kapasitetsbygging for Ladakh-tjenestemenn i Leh, Fagforeningsminister Jitendra Singh hadde kunngjort at Ladakh vil ha sentre for å gjennomføre de vanlige kvalifiseringstestene for å gjøre det lettere for aspiranter.

I henhold til det samme har Leh blitt introdusert som det nye eksamenssenteret i Ladakh -regionen for at aspiranter skal dukke opp i GATE 2022.

Sett en kombinasjon av to papirer: Kandidater velger å vises i to emnepapirer må ha et hovedvalg av papir som standardvalg. Det andre papirvalget må velges blant de tillatte kombinasjonene i tabellen som er tilgjengelig på GATE 2022 -nettstedet. Andre kombinasjoner enn de listede er ikke tillatt.

Les også | IIT-Madras inviterer til søknader om Executive MBA-studieprogram for yrkesutøvere

Avslappede kvalifikasjonskriterier: IIT har lempet kvalifikasjonskriteriene for å vises for GATE-2022 fra minimum 10+2+4 (pågående) til minimum 10+2+3 (pågående), slik at selv de som er i tredje året av bachelorgraden, kan komme til eksamen.

GATE 2022 vil bli holdt på nasjonalt nivå for opptak av kvalifiserte kandidater i ME/MTech/MArch/PhD -kurs. I år gjennomfører IIT Kharagpur eksamen 4., 5., 11., 12. og 13. februar 2022. Resultatet av opptaksprøven blir kunngjort innen 17. mars 2022. Basert på den vil forskjellige institutter gi opptak. Bortsett fra det vil forskjellige PSUer også rekruttere kandidater.

& nbsp;

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste utdanningsnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.