Malmöbor kan få tillbaka bötespengar för 17 miljoner

0
65

Över 21 000 bilister i Malmö har rätt att få tillbaka p-bötespengar till ett samlat värde av omkring 17 miljoner kronor, skriver Sydsvenskan. Detta på grund av ett korrekturfel i trafikförordningen som har gjort många böter ogiltiga. Tidningen, som rapporterat om felet tidigare, skriver att det under perioden december 2020-maj 2021 stod ”från” på ett ställe i förordningen där det inte skulle finnas, och att många anmärkningar därför saknar stöd i lagen. – Det blev fel. Ett ord för mycket gav paragrafen en helt annan innebörd, har ett kansliråd på infrastrukturdepartementet tidigare sagt. Det företag som står för övervakningen i staden säger att 21 741 bilister i Malmö kan få pengarna tillbaka. 428 av dessa har bestridit sina böter efter att tidningen uppmärksammat felet.