Gitamini is een robotkoffer die je overal zal volgen

0
147
Piaggio

Piaggio, het bedrijf achter de Vespa, heeft onlangs zijn nieuwste product aangekondigd, de Gitamini Robot. Dit kleine apparaat is in wezen een robotachtig vrachtapparaat. Het fungeert als een rugzak of een koffer, die al je spullen kan bevatten en je kan volgen voor extra gemak.

In 2019 bracht het bedrijf een apparaat uit genaamd de Gita, de eerste geautomatiseerde vrachtvervoerder. Nu zijn ze echter terug met een kleinere en meer betaalbare optie.

De Gitamini is qua grootte vergelijkbaar met een middelgrote hond, weegt ongeveer 28 lbs en vervoert veilig 20 lbs aan spullen in het luik. Er zijn ingebouwde handgrepen zodat eigenaren het over een trap of een stoeprand kunnen oppakken, omdat trappen moeilijk zijn voor robots, en het heeft een batterij die groot genoeg is om je gedurende 21 mijl of ongeveer 6 uur te volgen. Dat is een behoorlijk lange wandeling en meer dan genoeg batterij om je door een luchthaventerminal te loodsen.

Hier is een snelle blik voor een beter idee van wat je kunt verwachten.

Net als een iRobot-stofzuiger heeft de Gitamini een hele reeks sensoren en camera's aan de voorkant voor navigatie en machinevisie. Beter nog, hij heeft geen GPS, Wi-Fi of een Bluetooth-verbinding nodig om te weten wie hij moet volgen.

Met een druk op de knop scant deze kleine robot de persoon die staat ervoor, volg dan de leider waar je ook gaat. Het is bijna als een puppy die bij elke bocht vlak achter je staat. Dankzij die sensoren en camera's kan de robot gemakkelijk visuele en radarinformatie gebruiken om te volgen waar hij heen moet.

De Gitamini heeft twee grote onafhankelijk aangedreven wielen, wat betekent dat hij als een professional scherpe bochten en bochten kan nemen, waardoor hij in en uit obstakels en andere voetgangers kan weven. Het bedrijf heeft het ook uitgerust met wat het 'voetgangersetiquette-software' noemt. Deze software heeft de robot in wezen getraind om u op een veilige afstand en snelheid te volgen, zodat hij kan anticiperen op plotselinge stops, bewegingen en omgevingen.

Over het algemeen ziet dit eruit als een mooie rugzak, en u betaalt een mooie prijs om dit soort gemak in je leven te hebben. De Gitamini gaat op 15 oktober in de verkoop en kost $ 1.850. Pak de jouwe via de onderstaande link. De grotere originele Gita kan tot 40 pond dragen en krijgt een korting van $2.950.

GITAmini Cargo Robot

Het Gitamini-robotlaadapparaat is als een koffer die je volgt. Maak luxe wandelingen met uw eigen voor $ 1.850.

Nu winkelen

 

via The Verge