Geruchten over Amazon-warenhuizen zullen je niet dwingen om kleding mee te nemen

0
139
Shutterstock

Eerder dit jaar vernamen we dat Amazon van plan is mini-warenhuizen te openen vol met kleding, huishoudelijke artikelen en elektronica, en een eenvoudiger retour- en vervangingssysteem voor zijn klanten te vergemakkelijken. Bovendien zouden deze winkels een eigen kledinglijn van Amazon, hightech kleedkamers en andere gemakken kunnen hebben, volgens een Wall Street Journal-rapport.

Het idee hier is dat Amazon zou de hele warenhuiservaring opnieuw kunnen uitvinden. Van hulp bij het winkelen en vinden van kleding met app-suggesties, QR-codes en zelfs hightech kleedkamers voor gebruiksgemak en efficiëntie.

Stel je voor dat je door een winkel loopt en QR-codes scant voor alles wat je wilt passen en ze vervolgens door een medewerker (of eventueel een robot) naar uw kamer laten brengen. Vanaf hier kun je ze uitproberen of een touchscreen in je kamer gebruiken om nieuwe maten of een kleurverandering voor te stellen.

Vervolgens, op typische Amazon-manier, op basis van wat je kiest, zal de app andere soortgelijke voorstellen opties van wat anderen kochten. Deze informatie kan worden gewijzigd en zijn voorlopig slechts geruchten. Dat gezegd hebbende, het bedrijf is niet nieuw in het uitproberen van verschillende benaderingen. Een paar jaar geleden verkocht het de Echo Look-camera, ontworpen om in een kast te passen en je mode-advies en dergelijke te geven.

De eerste geruchten over Amazon-warenhuizen deden eerder dit jaar de ronde. Suggereren dat de online gigant 'mini-warenhuizen' wilde openen ongeveer 30.000 vierkante voet groot, of ongeveer dezelfde voetafdruk als een Whole Foods of Kohls.

Amazon heeft nog steeds niets bevestigd over zijn aspiraties voor warenhuizen, maar hoe snel het is’ Als we kleine winkels en andere winkels openen, zou het ons niet verbazen als dit uiteindelijk gebeurt.

via Engadget