De Microsoft Surface Duo 2 voegt een derde scherm toe waar je het het minst verwacht

0
63
Microsoft

Vorig jaar lanceerde Microsoft de Surace Duo-telefoon, een unieke kijk op de opvouwbare telefoon die voelde alsof je een laptop in je zak stopte. Maar er was werk nodig om ontbrekende functies in te vullen en de duurzaamheid te verbeteren. De nieuwe Surface Duo 2 belooft dat allemaal, soms met oplossingen die je niet zou verwachten.

Opmerking: Zorg ervoor dat je alle onthulde producten bekijkt op het Surface-evenement van vandaag, inclusief de nieuwe Surface Pro 8, de verbeterde Go 3, de meer betaalbare Pro X-tablet en de waanzinnige Surface Laptop Studio. Microsoft heeft ook een aantal coole nieuwe accessoires aangekondigd die echt het bekijken waard zijn.

In de kern is de Surface Duo 2 nog steeds hetzelfde concept als het origineel: een quasi opvouwbaar apparaat met twee schermen die zijn verbonden door een stevig scharnier. In theorie zou dat het duurzamer moeten maken dan echte opvouwbare apparaten die afhankelijk zijn van plastic en halfglazen schermen. "In theorie" omdat de Surface Duo van vorig jaar op andere onverwachte manieren kapot ging.

Het nieuwe model gaat verder waar het origineel was gebleven en streeft ernaar onze grootste klachten aan te pakken. De eerste Surface Duo had vreselijke camera's, geen NFC, geen 5G, slechts zes GB RAM, een oudere processor en geen manier om meldingen in de gesloten positie te controleren. Afgezien van de uitstekende multitasking-mogelijkheden, is dat een heleboel missers voor een telefoon van $ 1.400.

De Surface Duo 2 belooft dat het dat allemaal zal oplossen. Het wordt geleverd met 5G, NFC, 8 GB RAM en een Snapdragon 888-processor. En terwijl het origineel beloofde een Android 11-upgrade te krijgen, maar dat nog steeds niet is, wordt de Surface Duo 2 gelanceerd met Android 11.

Maar dat is niet alles. De nieuwe Surface Duo 2 zet een grote stap voorwaarts op het gebied van camera's. Terwijl het origineel een enkelvoudige 11 MP camera had, heeft de nieuwe Duo 2 een systeem met drie lenzen. Dat klopt, aan de achterkant (buitenkant? Niet-weergavezijde) is er een groothoeklens van 12 MP, f/1.7 diafragma met OIS, een telelens van 12 MP met OIS en 2x optische zoom, en een ultragroothoeklens 16 MP, f/2.2 diafragma, lens met vervormingscorrectie. En deze keer heeft de Duo 2 ook een 12 MP-lens. Op papier is dat een enorme verbetering, maar we zullen het moeten proberen om het zeker te weten.

Microsoft

De schermen krijgen een formaat-upgrade, van 8,1 inch wanneer volledig geopend tot 8,3 inch. De schermen zijn AMOLED en hebben een verversingssnelheid van 90 Hz. Aan de connectiviteitskant kan de Surface Duo 2 verbinding maken via 5G, Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.1. Dat is veel meer toekomstbestendig dan het origineel.

Over het algemeen is de Surface Duo 2 dikker dan het origineel, maar dat betekent dat Microsoft erin geslaagd is een grotere batterij in te voeren, wat de levensduur van de batterij zou verlengen. Helaas krijg je nog steeds geen draadloos opladen, maar de Surface Duo 2 ondersteunt snel opladen. Helaas wordt de Surface 23 W USB-C-voeding apart verkocht. Je krijgt gewoon een USB-C-kabel in de doos. Hetzelfde geldt voor de nieuw aangekondigde Slim Pen 2; daar zul je voor moeten springen. En hij heeft nog steeds een vingerafdruksensor, net als het origineel.

Met de originele Surface Duo klaagde ik dat de enige goede manier om meldingen te controleren was om de telefoon volledig te openen. Je zou het een beetje kunnen openen om “peek” meldingen, maar waarom zou u het op dat moment niet volledig openen? De peek-meldingen zijn ook niet zo handig. En je kon de tijd helemaal niet controleren zonder de telefoon te openen. Maar Microsoft loste dat probleem op met een subtiele verandering: een derde scherm.

Microsoft

Maar in plaats van het op de ene “achterkanten,” Microsoft liet het in plaats daarvan langs de ruggengraat van het scharnier lopen. Als het gesloten is, kun je de ruggengraat bekijken en de “Glance Bar” toont pictogrammen voor e-mail, sms, telefoontjes, volume, opladen en meer. En ja, je kunt ook de tijd zien. En voor alle duidelijkheid: het is niet echt een derde scherm. Microsoft boog de binnenschermen en rangschikte het scharnier zo dat de notificaties daar vandaan komen, maar dat is mooi meegenomen. Een derde scherm zou waarschijnlijk een grotere impact hebben op de levensduur van de batterij.

Dat alles gaat gepaard met een lichte prijsverhoging. De Surface Duo 2 wordt geleverd met opslagopties van 128 GB, 256 GB en 512 GB en de prijs begint bij $ 1.599, wat $ 100 meer is dan het origineel. Je kunt het vanaf vandaag bij Microsoft bestellen in twee kleuren, Glacier en Obsidian. Eenheden worden op 21 oktober verzonden.

Het vervolg

Surface Duo 2

Nu met NFC, 5G, betere camera's, een degelijke processor en snel opladen.

Nu vooraf bestellen