Rajnath, USAs forsvarssekretær, diskuterer situasjonen i Afghanistan

0
53

Rajnath Singh

Forsvarsminister Rajnath Singh snakket mandag med sin amerikanske motpart, Lloyd Austin, på telefon om situasjonen i Afghanistan-fortsetter en serie samtaler som New Delhi har holdt med flere nasjoner siden Kabul falt til Taliban 15. august.

Like etter samtalen twitret Singh at han hadde en “varm telefonsamtale” med USAs forsvarssekretær Lloyd Austin.

“Vi diskuterte spørsmål knyttet til bilateralt forsvarssamarbeid & amp; regionale spørsmål, inkludert situasjonen i Afghanistan. Vi ble enige om å fortsette den nyttige dialogen & amp; se frem til å styrke partnerskapet ytterligere. ”Forsvarsdepartementet sa i en uttalelse at Austin hadde ringt Singh mandag kveld.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Topp Nyheter akkurat nå

Klikk her for mer

“Begge lederne diskuterte bilaterale og regionale spørsmål, inkludert utviklingen i Afghanistan. De diskuterte forsvarssamarbeid og gledet seg til å jobbe tett. ”

De to lederne snakket også om evakuering av mennesker fra Kabul. I de nærmeste dagene etter at Taliban tok kontroll over Kabul, hadde India slitt med å hente ambassadestaben og andre borgere hjem. Det var etter å ha snakket med tjenestemenn i USA, som hadde overtatt kontrollen over flyplassen i Kabul, at India var i stand til å kjøre sine spesielle evakueringsfly.

Departementet sa mandag at Singh og Austin ” utvekslet oppfatninger om bekjempelse av terrorisme i regionen “og begge sider” satte pris på det gjensidige samarbeidet i de siste evakueringsoperasjonene i Afghanistan og ble enige om å forbli i jevnlig kontakt med tanke på den utviklende situasjonen “.

< /p>

Tidligere denne måneden var CIA -sjef William Burns og russisk sekretær i sikkerhetsrådets general Nikolay Patrushev i Delhi for å diskutere situasjonen i Afghanistan.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.