Regering för att främja pärlodling i stamområden

0
41

Som en del av avtalet kommer Purty Agrotech-pärlor att säljas via 141 Tribes India-butiker, förutom olika e-handelsplattformar. (Representationsbild/Thinkstock)

The Trifed (Tribal Co-operative Marketing Development Federation of India) skrev på måndagen ett avtal med den Jharkhand-baserade Purty Agrotech för främjande av pärlodling i stamområden. Trifed verkar under unionens ministerium för stamfrågor.

Som en del av avtalet kommer Purty Agrotech-pärlor att säljas via 141 Tribes India-butiker, förutom olika e-handelsplattformar.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Purty Agrotechs centrum kommer att utvecklas till ett Van Dhan Vikas Kendra Cluster (VDVKC). Dessutom finns det en plan för att utveckla 25 sådana VDVKC för pärlodling i Jharkhand. Uppfödning av ostron och utveckling av pärlor var ett hållbart affärssätt och kan enkelt utövas av stammar som har tillgång till närliggande vattenmassor, sa Trifed -tjänstemän vid tillfället.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Fackföreningsministern för stamfrågor, Arjun Munda, sa: ”Regeringen tar upp ambitiösa omvandlingsprogram som kommer att visa sig vara förändrade för stammens försörjning i framtiden.”

The Trifed har också tecknat ett avtal med e-dagligvaruplattformen Big Basket för att marknadsföra och sälja naturliga “Van Dhan” -produkter. Pravir Krishna, VD för Trifed, sa att de arbetade för att hitta nya och bättre marknadsföringsmöjligheter, både på den inhemska och internationella marknaden, för unika stamprodukter och mindre skogsprodukter. Han tillade att båda de nya satsningarna på Trifed kommer att träda i kraft från och med 2 oktober, Mahatma Gandhis födelsedag.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.