Djurgården ny tabelletta – vann hemma mot Degerfors

0
43

Djurgården tog tre viktiga poäng i den allsvenska guldjakten genom vinst hemma mot Degerfors, men Stockholmslaget var länge illa ute trots 2–0-ledning efter en spelad halvlek. Stockholmarna tog ledningen genom Hjalmar Ekdal innan Magnus Eriksson utökade till 2–0, men i den andra halvleken kom bortalaget igen när Nikola Djurdjic först reducerade till 2–1 för att sedan kvittera till 2–2 i den 71:a minuten. Djurgården skulle dock dra det längsta strået i en jämn match. Haris Radetinac satte avgörande 3–2 kort efter kvitteringen och hemmalaget lyckades sedan hålla ut. Detta trots att Degerfors, som ansåg sig bli berövade på en straff, tryckte på. Resultatet innebär att Djurgården nu leder allsvenskan, framför rivalen AIK som har en match mindre spelad. Elfsborg-Malmö 0–1 Örebro-Östersund 2–0 Sirius-Norrköping 2–4