Wat is AQI op Google Nest?

0
67
Justin Duino

< p>Google Nest Hubs zijn handige kleine weerstations. U kunt eenvoudig de huidige temperatuur zien en de voorspelling bekijken. Ze kunnen u ook informatie tonen over de luchtkwaliteit (AQI). Op sommige plaatsen is dat belangrijk om te weten.

Eind 2021 introduceerde Google enkele luchtkwaliteitsfuncties voor slimme Google Assistent-schermen. De AQI wordt weergegeven met het weer op het omgevingsscherm, en je kunt de huidige omstandigheden opvragen en waarschuwingen krijgen wanneer het ongezonde niveau bereikt.

GERELATEERD: De luchtkwaliteit bij u in de buurt (of waar dan ook) controleren

Wat is AQI?

“ AQI” staat voor “Air Quality Index.” Het is gewoon een maateenheid voor de kwaliteit van de lucht. Hoe hoger het getal, hoe slechter de luchtkwaliteit. Wanneer er veel rook, pollen of vervuiling in de lucht is, is het AQI-getal hoog.

Er zijn verschillende diensten die de luchtkwaliteit registreren en AQI-nummers publiceren. Google gebruikt AirNow, dat wordt beheerd door de EPA. De index is specifiek voor de Verenigde Staten, waar deze Nest Hub-functie op het moment van schrijven in september 2021 beschikbaar is.

Kleur Luchtkwaliteit Index (AQI) Niveau van zorgwekkendheid Groen 0 tot 50 Goed Geel 51 tot 100 Matig Oranje 101 tot 150 Ongezond voor gevoelige groepen Rood 151 tot 200 Ongezond Paars 201 tot 300 Zeer ongezond Kastanjebruin 301 tot 500 Gevaarlijk

De luchtkwaliteitsindex loopt van 0-500 met zes verschillende kleurgecodeerde niveaus van ernst. 0-100 is het bereik waarin je wilt zijn, alles daarboven begint ongezond te worden. Het doel van de AQI is om op elk moment een eenvoudige manier te bieden om de luchtkwaliteit te zien.

Natuurlijk heb je geen Nest Hub nodig om de AQI te controleren. U kunt het ook eenvoudig controleren op uw iPhone, iPad of Android-apparaat.

GERELATEERD: Hoe u uw lokale luchtkwaliteitsindex op Android kunt controleren

Je lokale luchtkwaliteitsindex controleren op de Nest Hub

De AQI-functies op de Nest Hub zijn niet overal beschikbaar. Als de AQI niet automatisch op het display verschijnt, kunt u de instellingen controleren om deze handmatig in te schakelen. Het is echter mogelijk dat u nog steeds niets ziet als uw regio niet wordt ondersteund.

Open eerst de Google Home-app op uw iPhone, iPad of Android-smartphone of -tablet en zoek uw smartdisplay in de lijst aantal apparaten.

Tik nu op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek om de instellingen te openen.

< /p>

Ga vervolgens naar de “Fotolijst” instellingen.

Scroll naar beneden naar “Luchtkwaliteit& #8221; en selecteer “Toon.”

Als dat de AQI niet op het omgevingsdisplay plaatst, heb je geen pech. Je kunt de Google Assistent nog steeds vragen “Wat is de luchtkwaliteit bij mij in de buurt?” om soortgelijke informatie on-demand te zien, maar deze zal niet altijd op het scherm aanwezig zijn.

Dat is alles! De AQI is niet iets waar iedereen aan denkt, maar als je in een gebied woont met frequente bosbranden of ernstige vervuiling, maakt het deel uit van je leven. Met de slimme displayfuncties van de Nest Hub is het een beetje makkelijker om alles in de gaten te houden.

GERELATEERD: Hoe u uw lokale luchtkwaliteitsindex op iPhone of iPad kunt controleren

LEES VOLGENDE

  • › Belichting aanpassen met bereikmaskers in Lightroom
  • › Meerdere bestanden selecteren op Mac
  • › Hoe u uw opgeslagen creditcardnummers in Chrome kunt bekijken
  • › Tekst kopiëren van een afbeelding op iPhone
  • › Een dia verwijderen in Google Presentaties