Hoppas Amarinder Singh inte kommer att göra något som kommer att skada kongressen: Ashok Gehlot

0
52

Kapten Amarinder Singh och Ashok Gehlot på Ber Sahib Gurudwara i Sultanpur Lodhi i Kapurthala 2019 (Express Photo/Gurmeet Singh)

En dag efter att kapten Amarinder Singh lämnade sin avgång som Punjabs chefsminister, Rajasthans Ashok Gehlot sa att han hoppas att Singh inte tar något steg som kan skada kongresspartiet.

Gehlot, som själv har varit inblandad i en < stark> bitter maktkamp med sin tidigare ställföreträdare Sachin Pilot under de senaste två och ett halvt åren, twittrade ett uttalande på hindi på söndagsmorgonen och sa att man borde tänka bortom sig själv till förmån för partiet och landet.

”Jag hoppas att kapten Amarinder Singh ji inte tar något sådant steg som kan skada kongresspartiet. Kapten Sahab har själv sagt att partiet hade gjort honom till chefsminister i nio och ett halvt år. Han har arbetat till sin maximala kapacitet och tjänat allmänheten i Punjab, twittrade Rajasthans chefsminister.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Gehlot tillade att överkommandon ibland måste fatta beslut för att förbättra partiet på grundval av feedback från MLA och allmänheten. ”Jag känner personligen att kongressens president väljer en chefsminister efter att ha tvingats möta ilskan från flera ledare som också är en del av chefsministernas lopp. Men samtidigt som han ändrar just denna chef, av ilska, antas överkommandoens beslut vara felaktigt. Man bör lyssna på hans inre själ vid dessa tillfällen, säger Gehlot.

Gehlot tillade att Singh är en hedervärd kongressledare och han hoppas att han i framtiden kommer att arbeta med tanke på partiets välfärd.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

”Jag känner att den riktning som vårt land går just nu på grund av fascistiska krafter borde vara en fråga för alla landsmän. Det är därför ansvaret för oss kongressledamöter ökar till förmån för landet. Vi bör resa oss över oss själva och tänka till förmån för partiet och landet, ”twittrade Gehlot.

Tidigare på söndagen, timmar efter Singhs avlägsnande som Punjab -chef, Lokesh Sharma , OSD till Gehlot hade lämnat sin avgång efter kontroverser om en av hans tweets, som kopplades till händelserna i Punjab.

Sharma hade twittrat på söndagen:“ Mazboot ko majboor , mamuli ko maghroor kiya jaye … badh hi khet ko khaye, us fasal ko kaun bachaye !! (När de starka tvingas blir de vanliga arroganta … när staketet äter åkern, vem kan rädda en sådan gröda). ”

I sitt avskedsbrev sa Sharma att hans tweet var felaktigt tolkad, fick politisk färg och kopplades till händelserna i Punjab. Sharma sa också att han ber om ursäkt om hans tweet hade skadat partiets, regeringens och överkommandoens känslor eftersom det inte var hans avsikt att skada någons känslor.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.