Evergrandes ordförande lovar att komma ur krisen

0
55

Evergrande kommer att gå ur ”sin mörkaste stund” och leverera utlovade fastighetsprojekt. Det skriver bolagets grundare och styrelseordförande Hui Ka Yan till sina anställda på tisdagen, rapporterar Reuters. ”Vi kommer att fullfölja våra skyldigheter mot fastighetsköpare, investerare, partners och finansiella institut”, skrev han. Analytiker ställer sig dock tveksamma till om den kinesiska fastighetsjätten klarar sig undan en kollaps. –Jag tror att Evergrandes eget kapital kommer att utplånas och den kinesiska regeringen styckar upp företaget, säger Andrew Left på Citron Research till nyhetsbyrån. Däremot kommer inte krisen att knäcka världsekonomin, lägger han till. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.