Ekonom om höga bopriserna: ”Svårt få ihop kalkylen”

0
60

Att priserna på bostadsrätter och villor steg med ytterligare 1 respektive 2 procent i augusti gör att det är ännu svårare för förstagångsköpare. Det säger SBAB:s boendeekonom Claudia Wörmann i en kommentar till morgonens nya siffror från Valueguard. – Priserna är nu uppe på så höga nivåer att det kan vara svårt att få ihop kalkylen, speciellt för om man är intresserad av att flytta till något större, säger hon. Erik Olsson Fastighetsförmedling skriver i sin tur att de fortfarande säljer ovanligt många bostäder: ”Så länge räntan är så låg som nu är marknaden rätt obekymrad med en efterfrågan som absorberar utbudet.” Riket: Stockholm: Göteborg: Malmö: (Förändringarna är på månadsbasis, mellan juli och augusti) Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.