De 10 bästa platserna för att testa din skrivhastighet

0
76

Att testa din skrivhastighet och noggrannhet kan först tyckas som slöseri med tid. I verkligheten påverkar det hur snabbt du kan slutföra dina uppgifter och hur effektiv du är när du surfar eller letar upp något online.

Vet inte om du skriver tillräckligt snabbt eller om du behöver förbättra dina tangentbordskunskaper? Kolla in följande webbplatser som låter dig testa din skrivhastighet på olika sätt, samt förbättra den.

Innehållsförteckning

WPM Typing Speed ​​Test Sites

WPM står för ord per minut, och WPM-baserade tester berättar hur många ord du skriver på en minut. Några av dem testar också noggrannheten i din skrivning, men huvudmålet här är hastighet. & Nbsp;

1. TypingTest.com

TypingTest är en av de bästa plattformarna för att testa din WPM -skrivhastighet gratis. Den levereras med ett modernt nybörjarvänligt gränssnitt och en mycket tydlig uppsättning tester som du kan ta. Du kan välja hur länge testet kommer att vara, från 1 till 10 minuter långt, liksom svårighetsgraden och ett tema för texten du kommer att skriva. & Nbsp;

> bild> här> , och det markerar inte några stavfel du gör. Men i slutändan dras skrivfel från ditt slutresultat, så det är bättre att vara uppmärksam på vad du skriver. När du har avslutat testet kan du också välja att spela ett skrivspel eller starta en skrivkurs för att förbättra din hastighet eller noggrannhet.

2. Typing.com

Typing.com är en annan bra plattform för att testa dina WPM -skrivfärdigheter. Du kan välja att ta ett 1, 3 eller 5 minuter långt test, samt välja längden på ditt test – från 1 till 3 sidor. & nbsp;

När du väl valt ditt läge tar webbplatsen dig till skrivskärmen. Texten är lätt att följa och är nybörjarvänlig. Medan du skriver, är dina stavfel markerade med rött så att du kan gå tillbaka och korrigera dem. Även om det inte är nödvändigt. När du gör testet, se till att slå på ljudet på din dator så att du inte går miste om de vackra gamla skolmaskinens ljudeffekter. & Nbsp;

3. 10 snabba fingrar < p>Om du letar efter något lite mer utmanande, prova att ta ett test på 10FastFingers. Till skillnad från andra webbplatser som ger dig en fullständig text, eller åtminstone stycken som är vettiga, ger 10FastFingers dig en rad oberoende ord, alla helt slumpmässiga. Samtidigt finns det ingen skiljetecken så att du bara kan fokusera på dina ord. & Nbsp;

Du kan ta ett test med 200 ord eller 1000 ord (högst avancerat & ett gratis användarkonto krävs). När du har avslutat testet kan du se dina WPM -resultat, liksom noggrannheten i din skrivning. & Nbsp;

4. Speed ​​Typing Online

Om du letar för att testa dig själv med mer krävande texter med okända ord och massor av skiljetecken, ta en titt på SpeedTypingOnline -testerna. Den största skillnaden på denna plattform är att den erbjuder utdrag ur litteratur för att testa dina skrivfärdigheter.

också från 30 sekunder till hela 20 minuter. När du får din poäng kan du också se vår WPM, noggrannhet, hur många ord du skrev totalt och antalet felaktiga ord som du skrev.

5. Typrx

Om du föredrar ett mer interaktivt format för dina tester, eller bara gillar lite tävling, är Typrx rätt plattform för dig. Denna webbplats förvandlar din skrivhastighetstestning till ett lopp. Du kan tävla slumpmässiga användare, bjuda in någon du känner att gå med i ett privatlopp eller ta testet solo.

Under loppet kan du se din nuvarande WPM, tillsammans med dina konkurrenters. Du får också underbar grafik till ditt test och rasliknande ljudeffekter. Den enda nackdelen med Typrx är att du alltid behöver gå tillbaka och rätta dina stavfel, annars låter webbplatsen dig inte gå vidare. I slutändan får du se din sista WPM, noggrannhet och hur lång tid det tog dig att avsluta loppet.

6. LiveChat

Om du är en svuren minimalist kommer du att älska skrivhastighetstestet på LiveChat. Det är enkelt, enkelt och direkt. Detta test tar dig genom en sträng slumpmässiga ord, alla på en enda rad, med minsta distraktion på skärmen. Efter 60 sekunder får du se ditt resultat, både WPM och noggrannhet. Om du vill ändra orden och börja om igen, uppdatera sidan.

Ljud till texttranskriptionstest

Alla typningstester är inte WPM-baserade. Du kan också ta tester för att träna dina transkriptionskunskaper. Den här gången får du lyssna på ljudet i din text istället för att ha det framför dig och förvandla ljudet till en maskinskriven text. Även om dessa test ibland också kontrollerar din hastighet, är de mestadels anpassade för att förbättra noggrannheten i din skrivning.

7. Go Transcript

GoTranscript är en plattform som erbjuder transkriptionstjänster, och den har ett enkelt men effektivt test för att öva på att transkribera ljud till text i realtid. Detta test är ett bra sätt att se hur bra du är på att transkribera om du aldrig har gjort det förut.

Testet varar i tre minuter och du kommer att höra en enda talare tala om transkription och de tjänster som webbplatsen erbjuder. Det är inte den mest interaktiva webbplatsen, men den gör ett bra jobb med att introducera användare i transkriptionens värld. När du har avslutat testet får du se hur många ord du har rätt eller fel, samt vilka misstag som räknas och inte räknas för transkriberare. & Nbsp;

8. Verktyg för noggrannhetsbedömning av TCI

Verktyg för noggrannhetsbedömning av Transcription Certification Institute (TCI) är en utmärkt plattform för någon som seriöst överväger att bli en professionell transkriberare. De har över ett dussin tester som utvärderar dina transkriptionskunskaper och din skrivhastighet. De flesta av dem måste du dock betala för (varje test kostar $ 1,99).

Om du är en nybörjare och bara vill testa dig själv kan du använda ett av de två gratis testerna som erbjuds på plattformen. De varar drygt 1 och 2 minuter, och när du är klar kan du jämföra dina resultat med själva textutskriften samt se din skrivhastighet.

Läs & amp; Kopiera typtest

Ytterligare en typ av skrivningstest läses & amp; kopiera, och är ganska självförklarande. Istället för att få din text ord för ord kommer du att se hela texten framför dig. Målet här är att läsa och kopiera det korrekt på så kort tid som möjligt. & Nbsp;

9. Ta noteringstest

Notera har både en ljudskrivning (eller transkribering) och ett kopieringstest som du kan ta gratis. & Nbsp;

Kopieringstestet är en liten text som du måste läsa och kopiera på under 1,5 minuter. När du är klar får du se din poäng, din WPM, skrivhastighet och noggrannhet. Ljudtestet ger dig en inspelning på 3 minuter som du behöver transkribera på mindre än 30 minuter. När du är klar får du också se din poäng med samma parametrar. & Nbsp;

10. Key Hero

Key Hero är ett gratis onlineverktyg som kan hjälpa dig att testa din skrivhastighet med läsning & amp; kopieringsmetod. Webbplatsen är nybörjarvänlig och har många språk förutom engelska som du också kan öva. & Nbsp;

kopiera test, ser du din skrivhastighet i WPM, liksom din noggrannhet. För att starta ett nytt test, uppdatera sidan eller välj Nästa test . Om du väljer namnet på testet överst ser du sidan med de bästa poängen från andra användare. & Nbsp;

Behöver du arbeta med din skrivhastighet? & Nbsp ;

Eftersom alla tester i listan är olika rekommenderar vi att du gör dem alla (eller åtminstone så många du kan) för att få en tillräcklig förståelse för hur bra din skrivhastighet är . Om du upptäcker att dina tangentbordskunskaper inte är så bra som du hade hoppats, använd en av våra rekommenderade metoder för att förbättra din skrivhastighet.

Har du någonsin testat att skriva din skrivhastighet? Var det så bra som du hade förväntat dig? Dela din upplevelse med att skriva test i kommentarfältet nedan. & Nbsp;