Bopriserna steg i augusti – följde säsongsmönstret

0
45

Priserna på bostadsrätter i Sverige steg med 1 procent i augusti, visar färska siffror från Valueguard. Ännu bättre gick det för villapriserna som steg 2 procent. Uppgången i augusti går i linje med säsongsmönstret. ”Det är vanligt att index stiger i augusti. När vi justerar för säsongseffekter stiger HOXSWE med mer måttliga 0,2 procent. Bostadsrättspriserna gick upp med 0,8 procent medan villapriserna steg med 0,2 procent efter säsongsjustering”, skriver produktchefen Stefan Thunberg i ett utskick. Riket: Stockholm: Göteborg: Malmö: (Förändringarna är på månadsbasis, mellan juli och augusti) Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.