Wat is een Apple ProMotion-display?

0
50

Apple heeft “ProMotion” wordt al een paar jaar op verschillende apparaten weergegeven. Het label is een marketingterm voor technologie die niet uniek is voor Apple-hardware, maar het biedt toch enkele tastbare voordelen ten opzichte van kleinere schermen.

ProMotion Beeldschermen vernieuwen bij 120 Hz

Om een ​​beeldscherm het ProMotion-label te laten dragen, moet het een maximale vernieuwingsfrequentie van 120 Hz hebben. De vernieuwingsfrequentie van een beeldscherm verwijst naar hoe vaak het beeldscherm in één seconde wordt bijgewerkt. De meeste schermen, inclusief standaard niet-ProMotion iPhones en iPads, gebruiken een 60Hz-scherm.

ProMotion-schermen zijn ook adaptief, wat betekent dat ze hun verversingsfrequenties kunnen aanpassen aan wat je ook doet. Tijdens het spelen van een game zou je de volledige verversingssnelheid van 120Hz kunnen gebruiken voor een soepele gameplay, maar als je gewoon naar een statisch scherm staart, kan de tablet of smartphone de verversingssnelheid naar wens verlagen.

Apple

Dit is de reden waarom het ProMotion-display op de iPhone 13-familie wordt geadverteerd met een bereik van 10 Hz tot 120 Hz. Bij de laagste verversingssnelheid zal de iPhone 13 zijn scherm slechts 10 keer per seconde updaten.

Voordelen van een ProMotion-display

Het voor de hand liggende voordeel van een hogere verversingssnelheid is vloeiendere bewegingen op het scherm, of je nu gewoon door sociale media scrolt, op internet surft of een game speelt. Wanneer u de vernieuwingsfrequentie verdubbelt, verdubbelt u effectief de hoeveelheid feedback die uw tikken en vegen genereren.

Advertentie

Dit leidt tot een aangenamere gebruikerservaring waarbij het uitvoeren van verschillende taken vloeiender en responsiever aanvoelt. Bij gaming kan het je zelfs een voorsprong geven, aangezien je twee keer de theoretische frame-output hebt in vergelijking met een 60Hz-scherm. Dit is alleen het geval als de tablet of smartphone een GPU heeft die krachtig genoeg is om de hogere verversingssnelheid aan te kunnen.

Tekenen met een Apple Pencil profiteert ook van een hogere verversingssnelheid, omdat er een lagere latentie is (slechts 20 ms op de nieuwste modellen) voordat de digitale inkt op het scherm verschijnt. Dit leidt tot een schrijf- en tekenervaring die natuurlijker aanvoelt.

Apple

Omdat het scherm de verversingssnelheid aanpast aan wat je doet, kunnen ProMotion-apparaten de levensduur van de batterij verlengen door onnodige verfrissingen. De iPhone verlaagt bijvoorbeeld de verversingssnelheid terwijl u naar een statische foto kijkt, en brengt deze vervolgens dynamisch terug naar 'vloeiend'. niveaus wanneer u naar de volgende veegt.

Dit is vergelijkbaar met de variabele verversingssnelheidstechnologie die nu gemeengoed is op de meeste gamemonitoren en de nieuwste consoles. Het grote verschil is dat gamers deze technologie gebruiken om schermscheuren te elimineren in plaats van om de batterij te sparen.

Beschikbaar in iPhone Pro en iPad Pro (voor Nu)

Je kunt ProMotion-schermen vinden in beide modellen iPad Pro en iPhone 13 Pro. De gewone iPhone 13 heeft geen ProMotion-display.

Het is duidelijk dat Apple dol is op branding-functies zoals displays met een hogere verversingssnelheid met zijn eigen terminologie, zoals het geval was met de AirPods en Adaptive EQ.

LEES VOLGENDE

  • › Belichting aanpassen met bereikmaskers in Lightroom
  • › Meerdere bestanden selecteren op Mac
  • › Hoe u uw opgeslagen creditcardnummers in Chrome kunt bekijken
  • › Tekst kopiëren van een afbeelding op iPhone
  • › Een dia verwijderen in Google Presentaties