Vad vi tittar på: 'iZombie' bevisar att zombies kan ha hjärnor och äta dem också

0
42
CW

< p> Vi är alla ganska stora zombie -fans här på Review Geek. Men medan några av oss gillar zombies i sin ursprungliga skakande form, gillar jag min med lite mer hjärna än bett. Lyckligtvis erbjuder iZombie just en sådan unik uppfattning om den ikoniska skräckgenrevarelsen.

Jag snubblade på iZombie för några år sedan på Netflix och blev genast kär i det. Jag satt vid kanten av mitt säte och skrattade och grät mig igenom varje avsnitt och njöt av blandningen av kriminalitet och skräck med gripande drama och magkänsla.

I iZombie , Seattle läkarstudent Liv tar en ledig natt från sitt fullt upptagna liv för att gå på en båtefest. Men hela helvetet lossnar när hon blir repad av människor som gör ett nytt designerläkemedel som heter Utopium och vaknar odöda i en kroppsväska nästa morgon och längtar efter (du gissade det) hjärnor.

Uppenbarligen inser Liv att hon måste hålla henne som zombie hemlig tills hon kan ta reda på vad som händer och förhindra den oundvikliga masshysterin som zombieuppror tenderar att orsaka. Så hon slutar bryta sitt förlovning och ger upp sitt prestigefyllda medicinska uppehållstillstånd för att bli en heltidsanställd läkare i bårhuset så att hon lätt kan få tillgång till hjärnor. Hon (och vi) lär sig snabbt att, för att behålla sin mänsklighet och inte gå in i “ full-on zombie mode ” (aka stereotypiskt dumt zombie -läge), hon måste regelbundet äta hjärnor.

Och okej, medan det är något vi redan visste om zombies, iZombie ger det en rolig twist: Zombies tar tillfälligt på sig personligheten hos den person vars hjärna de åt. Ibland har de också visioner “ från den personens liv. Liv äter hjärnan hos ett mordoffer, påstår sig vara “ psykisk-ish, ” använder sedan visionerna för att lösa den personens mordärende, samtidigt som hon arbetar tillsammans med en detektiv och hennes läkare (aka den enda andra personen som känner till hennes sanna identitet).

Allteftersom säsongerna fortskrider lär Liv sig så småningom att det finns andra zombier (ingen bra zombie är trots allt horderlig). Men inte alla är lika välvilliga som Liv — vissa vill använda lidandet för att samla in miljoner som säljer hjärnor till nyligen (och med våld) vända zombies. Spänning uppstår mellan människor och zombies, förståeligt nog, och vi får se Liv och resten av rollistan navigera i viruset, krigslagar och andra intensiva strider.

Även om det är roligt att titta på de roliga hjärnaveckorna som gör de första säsongerna så bra, så är det som i slutändan gör serien så bra hur den väver tragedi, frustration, familj, kärlek och så så mycket mer in i den övergripande handlingen. Ja, det är hjärtvärmande när Liv förvandlas till en frat bro, en galen gubbe, en riktig hemmafru, en D & D -spelare, en rappare och till och med en sugen hockeyspelare med något att bevisa. Men det är lika hjärtskärande när vi ser de otaliga sätten att bli en zombie som påverkar Livs liv så starkt, även om hon alltid finner det i henne att fortsätta med nåd, styrka och beslutsamhet.

Karaktärerna och tittarna testas och belönas ständigt med iZombie , men när du upplever de olika bågarna och ser hur det går till slut blir du till slut lycklig. Även om du hatar zombies, är den här föreställningens enastående författarskap, från sin snarkade dialog till den livliga handlingen, något att uppleva i och för sig. Det är en del polisförfaranden, en del skräck, en del övernaturlig, en del romantik och en del spänning, så med en så bred nätverkskonst är jag ganska säker på att du och alla andra i din familj kommer att hitta något att tycka om showen direkt.

CW

Jag kom så småningom på att iZombie är baserad på en serietidning med samma namn & skapad av Chris Roberson och Mike Allred — efter att ha tagit en ledtråd från seriens intro i serietidning. Jag har läst flera nummer men tror fortfarande att showen är den överlägsna iterationen (inget kränk mot Chris och Mike). Missförstå mig inte, serietidningen är gedigen, men den här serien blomstrar på grund av de spännande bilder som den kan dra ut på den stora skärmen (eller, ja, i ditt vardagsrum).

TV -programmet blir mycket rätt, som casting, skrivning och bitande humor. Plus, med sina smarta namn, som Liv Moore och Filmore Graves ' och inte exakt subtila sociopolitiska kommentarer om mänskligheten i stort, varje detalj i iZombie är genomtänkt. Heck, showen har till och med ett tillfredsställande slut. Det gör den i stort sett till en enhörning i sig.

iZombie är bara en fröjd, en rolig, smart och underhållande glädje. Jag kan inte säga tillräckligt bra saker om det! Jag älskar att den upprätthåller hjärnätande trope av klassisk zombielore samtidigt som den lägger till en ny snurr på saker. Ärligt talat, det är ett trevligt sätt att njuta av den lättare sidan av zombies för oss som inte kan ta den överdrivna våldsamheten och våldet som tenderar att följa med program i andra änden av zombiespektret.

Det är svårt att prata om iZombie mer i detalj utan att ge för mycket bort, så det är bara att sätta sig i soffan och börja titta. Åh! — men innan du gör det, glöm inte att göra dig själv till en stor skål med hjärnor popcorn!

Vad vi tittar på

iZombie

Se den här smarta, lättsamma och riktigt roliga zombie-teman nu på Netflix.

Titta nu

& nbsp;