Vad betyder “OOC” och hur använder du det?

0
39
Vann Vicente

< p> Kanske har du stött på initialismen “ OOC ” i en debatt eller en IMDb -recension. OOC kan betyda många olika saker online, men om du är besatt av filmer eller tv-program kan en av dem sticka ut.

Av Tecken (eller kontext)

OOC kan betyda några saker, men oftast betyder det “ out of character. ” I mindre utsträckning kan det också betyda “ ur sitt sammanhang. ” Beroende på vilken del av internet du surfar på är det mer troligt att en av dem används än den andra.

OOC som “ out of character ” beskriver ofta en fiktiv karaktär som beter sig på ett ovanligt sätt som är motsägelsefullt mot det sätt de har skrivits på. Denna användning är vanlig i styrelser och samhällen som diskuterar böcker, filmer, tv och videospel. Till exempel, om någon från din favoritshow plötsligt förvandlas till en skurk när de har förblivit en hjälte under större delen av serien kan du säga, “ Hennes sista handlingar var helt OOC. ”

Å andra sidan, OOC som “ ur sitt sammanhang ” avser ett inlägg eller en information som tas ur sitt ursprungliga sammanhang. Om du till exempel ser en skärmdump där det står: “Få inte pizza”, ” du kanske störs av den kontroversiella tanken. Men om sammanhanget är att den här personen pratade om potentiella idéer på första dejten, är meningen lite mer vettig. Du skulle sedan beskriva skärmdumpen som “ OOC. ”

OOC

CiEll/Shuttertstock.com

< p>OOC har funnits länge. Dess första post i Urban Dictionary från 2003 antyder en av de tidigaste användningsområdena – som ett sätt att tappa karaktären i rollspel som Dungeons and Dragons. I dessa spel förblir spelarna i karaktär som sina roller, så de kan säga, “ Jag går OOC, måste bara gå på toaletten, ” att berätta för andra att de vill tala utanför spelets sammanhang.

Annonsering

Sedan dess har OOC blivit en häftklammer i internetsamtal med fokus på fiktiva medier. Mängden diskurs och dedikerade samhällen kring varje bokfranchise och tv -spelserie har ökat exponentiellt. Många fans är mycket angelägna om att se till att karaktärsutvecklingen av en seriefavorit är vettig. Därför, när en karaktär agerar OOC, blir den omedelbart en diskussionspunkt bland fans.

Andra OOC

Förutom &# 8220; out of character ” och “ ur sitt sammanhang, ” det finns några andra, mindre vanliga definitioner för OOC.

En av dem är “ av nyfikenhet. ” Detta används för att fråga någon om ett visst ämne som du skulle vilja veta mer om. Du kan till exempel säga, “ OOC, var har du köpt din duk? ” Medan frasen förekommer på talad och skriven engelska, är den mindre vanlig som en förkortning.

En annan är “ out of control, ” som beskriver någon eller något som har gått ur hand. Du kan till exempel ringa någon “ OOC ” om de har varit på en galen shoppingtur på nätet.

Slutligen finns det inga kontanter. ” Det här är en bokföringsrelaterad term som beskriver ett företag utan det nödvändiga kassaflödet för att driva.

Crazy Characters

Sedan populariteten av “ out of character ” sammanfaller med en ökad diskussion om fiktiva universum, en av de mest populära användningsområdena för OOC är i fanfiction -gemenskapen. Fanfiction är en skrivform som involverar författare som använder befintliga karaktärer, inställningar och intellektuella egenskaper för att skapa sina egna berättelser.

Till exempel kan någon skriva en fanfiction av Harry Potter där alla karaktärer är i deras tidiga 30 -talet, eller fanfiction of the Avengers i ett alternativt universum där alla hjältar lever på en annan planet. Populära fanfiction -webbplatser som Wattpad och Archive Of Our Own har miljontals berättelser och läsare.

Annonsering

I fanfiction, “ OOC ” används ofta för att varna potentiella läsare om att karaktärer inte kommer att agera som de i allmänhet har skrivits eller enligt “ canon ” av berättelsen. Till exempel kommer en filmkaraktär som är känd för att vara snäll och vänlig att vara en kallhjärtad skurk i just den här berättelsen. Ibland är karaktärer som OOC också en kritik från fanfictionförfattare för att de har kommit för långt från källmaterialet.

Hur man använder OOC

< p>Om du använder OOC för att beskriva någon som inte är karaktäristisk, ” se till att förklara vad det handlar om hur de agerar som verkar ovanligt. Det kan referera till både fiktiva karaktärer och riktiga människor. Här är några exempel på akronymen i aktion:

  • “ Hon agerar helt OOC i det här nya avsnittet. ”
  • & #8220; Är det bara jag, eller agerar Jeremy lite OOC? ”
  • “ Jag störde inte att köpa den nyaste boken. Jag hörde att skurken är super OOC i den. ”

Är du intresserad av att lära dig mer om internettermer? Kolla in våra artiklar om ELI5, BTW och IMO.

RELATERAT: Vad betyder “IMO” och “IMHO” och hur använder du dem? < /strong>

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Hur man justerar exponeringen med avståndsmasker i Lightroom
  • & rsaquo; Så här väljer du flera filer på Mac
  • & rsaquo; Så här visar du dina sparade kreditkortsnummer i Chrome
  • & rsaquo; Hur man kopierar text från en bild på iPhone
  • & rsaquo; Så här tar du bort en bild i Google Presentationer