Vad betyder “LMAO” och hur använder du det?

0
40
stockfour/Shutterstock.com

Har du nyligen fått ett meddelande som hade ordet “ LMAO ” i det? Eller kanske du hörde någon säga det personligen? Ta reda på vad denna akronym betyder och hur du använder den.

Skrattar mitt A ** Av

LMAO betyder “ skrattar åt mig. ” Det används när du vill visa att du skrattar mycket åt något, till exempel ett humoristiskt meddelande eller meme. Om du till exempel får en rolig video kan du svara “ LMAO ” eller koppla ihop det med en fras som “ That ’ s hilarious lmao. ”

Det är nära besläktat med två andra akronymer, LOL och ROFL, vilket betyder “ skrattar högt ” och “ rullar på golvet och skrattar, ” respektive. Många upplever ROFL som mer intensiv och högljudd än LOL och ungefär lika uttrycksfull som ROFL.

A History of LMAO

LMAO kan spåras tillbaka till början av 1990 -talet, som sammanfaller med ökningen av internettjänster som IRC eller anslagstavlor. Den första definitionen för LMAO på Urban Dictionary gjordes i juni 2002, mycket tidigare än andra initialiseringar som vi har täckt. Å andra sidan är den första posten för LMFAO från 2003.

Akronymen blev så småningom vanlig i alla delar av internet, särskilt när snabbmeddelanden och sms växte i popularitet. Numera är lmao en del av en genomsnittlig internetanvändares ordförråd.

LMAO-varianter

LMFAO är lika populärt för LMAO, vilket betyder att jag skrattar åt min jävla röv ” eller “ skrattar åt min jävla röv. ” De två akronymerna används omväxlande och är ungefär lika med avseende på popularitet. Å andra sidan använder vissa människor, särskilt yngre internetanvändare, uttrycket “ skrattar åt mig ” för att undvika det pejorativa i den ursprungliga initialismen.

Annonsering

En annan variant är när den kombineras med sin andra internet -slang -term ROFL för att bilda ROFLMAO, vilket betyder att “ rulla på golvet och skratta åt mig. ” Du skulle använda det när något är otroligt roligt och motiverar ansträngningen att skriva alla dessa bokstäver.

Liksom andra akronymer som uttrycker skratt varierar versalerna med versaler och gemener av LMAO något i betydelse. LMAO tenderar att uttrycka mer upprörande, hysteriskt skratt, medan lmao uttrycker ett skratt eller ett litet skratt. Du kan också hitta många människor som använder gemener “ lmao ” i textning som ett fyllnadsord som kommer före eller efter meningar och fraser.

LMAO in Culture

På grund av dess popularitet finns det är många memes och popkulturtrender som använder LMAO och dess varianter.

Den mest populära av dessa är en meme från 2016 som heter “ Ayy LMAO. ” Detta bildmakro skildrade en bild av en utomjording med texten “ ayy lmao ” under den för humoristisk effekt. På grund av memeens popularitet gick själva frasen in i vanlig användning. Till denna dag säger många människor “ ayy lmao ” högt för att förmedla spänning eller intresse för något.

För ett tag döpte en viral musikalisk handling sig efter förkortningen. LMFAO var en elektronisk dansduo som var aktiv från 2006 till 2012, ungefär sammanfallande med termens inträde i popkulturen. Gruppen släppte “ Party Rock Anthem, ” som har blivit en av de mest sålda låtarna genom tiderna.

Annonsering

LMAO har också gått in i det talade språket, med många som säger “ lmao ” när de hittar något roligt istället för att skratta. Ordet uttalas vanligen som “ la mao ” eller något liknande.

Så här använder du LMAO

Om du vill använda LMAO eller LMFAO själv, använd det när du vill uttrycka skratt. Den kan stå ensam eller kopplas ihop med andra uttryck för skratt som gifs eller emojis. Eftersom akronymen är relativt informell, undvik att använda den i professionell kommunikation eller e-post. Håll det till personliga konversationer, till exempel samtal med dina vänner.

Här är några sätt du kan använda LMAO:

  • “ LMAO såg du killen snubblar på ett bananskal? ”
  • “ Detta är en av de roligaste sakerna jag någonsin har sett lmao. ”
  • &# 8220; LMFAO, inget sätt! ”
  • “ Dude, din skjorta är bakåt lmfao. ”

Nyfiken på betydelsen av andra internetakronymer? Kolla in våra delar om TBH, FTFY och ITT.

RELATERAT: Vad betyder “TBH” och hur använder du det? < /p> LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Hur man justerar exponeringen med avståndsmasker i Lightroom
  • & rsaquo; Så här väljer du flera filer på Mac
  • & rsaquo; Så här visar du dina sparade kreditkortsnummer i Chrome
  • & rsaquo; Hur man kopierar text från en bild på iPhone
  • & rsaquo; Så här tar du bort en bild i Google Presentationer