Vad är en Apple ProMotion -skärm?

0
59

Apple har lagt “ ProMotion ” visas på olika enheter i några år nu. Etiketten är ett marknadsföringsuttryck för teknik som inte är unik för Apples hårdvara, men det ger fortfarande några konkreta fördelar jämfört med mindre skärmar.

ProMotion Visar Uppdatera vid 120Hz

För att en bildskärm ska bära ProMotion -etiketten måste den ha en maximal uppdateringshastighet på 120Hz. En bildskärms uppdateringsfrekvens avser hur många gånger skärmen uppdateras på en enda sekund. De flesta skärmar inklusive vanliga iPhones och iPads som inte är ProMotion använder en 60Hz-skärm.

ProMotion -skärmar är också anpassningsbara, vilket innebär att de kan ändra uppdateringsfrekvensen så att de passar vad du än gör. När du spelar ett spel kan du använda hela uppdateringsfrekvensen på 120Hz för ett smidigt spel, men om du bara stirrar på en statisk skärm kan surfplattan eller smarttelefonen minska uppdateringsfrekvensen för att passa.

Apple

Det är därför ProMotion -skärmen på iPhone 13 -familjen annonseras med ett intervall på 10Hz till 120Hz. Med sin lägsta uppdateringshastighet uppdaterar iPhone 13 skärmen bara tio gånger per sekund.

Fördelar med en ProMotion-skärm

Den uppenbara fördelen med en högre uppdateringsfrekvens är mjukare rörelser på skärmen, oavsett om du helt enkelt rullar genom sociala medier, surfar på webben eller spelar ett spel. När du fördubblar uppdateringsfrekvensen fördubblar du effektivt mängden feedback som dina kranar och svep genererar.

Annonsering

Detta leder till en trevligare användarupplevelse där olika uppgifter känns mer flytande och lyhörda. I spel kan det till och med ge dig ett försprång, eftersom du har dubbelt så stor teoretisk ramutgång jämfört med en 60Hz -skärm. Detta är bara fallet om surfplattan eller smarttelefonen har en tillräckligt kraftfull GPU för att matcha den högre uppdateringsfrekvensen.

Ritning med en Apple Pencil drar också nytta av en högre uppdateringshastighet, eftersom det är en lägre latens (bara 20 ms på de senaste modellerna) innan det digitala bläcket visas på skärmen. Detta leder till en skriv- och ritupplevelse som känns mer naturlig.

Apple

Eftersom displayen anpassar uppdateringsfrekvensen beroende på vad du gör kan ProMotion -enheter spara batterilivslängd genom att undvika onödiga uppdateringar. Till exempel kommer iPhone att sänka uppdateringsfrekvensen medan du tittar på ett statiskt foto och sedan dynamiskt återställa det till “ smidig ” nivåer när du sveper till nästa.

Detta liknar den teknik med variabel uppdateringsfrekvens som nu är vanlig på de flesta spelmonitorer och de senaste konsolerna. Den stora skillnaden är att spelare använder den här tekniken för att eliminera skärmavbrott snarare än för att spara batterilivslängd.

Finns i iPhone Pro och iPad Pro (för Nu)

Du kan hitta ProMotion -skärmar i båda modellerna av iPad Pro och iPhone 13 Pro. Den vanliga iPhone 13 innehåller ingen ProMotion -skärm.

Det är uppenbart att Apple älskar varumärkesfunktioner som högre uppdateringsfrekvensdisplayer med sin egen terminologi, vilket var fallet med AirPods och Adaptive EQ.

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Hur man justerar exponeringen med avståndsmasker i Lightroom
  • & rsaquo; Så här väljer du flera filer på Mac
  • & rsaquo; Så här visar du dina sparade kreditkortsnummer i Chrome
  • & rsaquo; Hur man kopierar text från en bild på iPhone
  • & rsaquo; Så här tar du bort en bild i Google Presentationer