Starta en onlinejournal med dessa 6 bästa webbplatser och appar

0
67

Enligt forskning är journalföring ett bra sätt att hantera stress, öka din hälsa och öka kreativiteten och produktiviteten. Problemet är att det kräver engagemang. Att hitta en utmärkt journaling -app eller webbplats kan hjälpa dig att skapa en rutin och fullt ut engagera dig för journalföring.

Om du har undrat hur du börjar onlinejournaler har vi täckt dig. Vi har tittat på tjugo alternativ och valt de sex bästa journalapparna och webbplatserna som du kan använda för att komma igång med din journalresa. & Nbsp;

Innehållsförteckning

1. Dag ett

Dag ett släpptes första gången 2011 och har funnits på Apple Editor's Choice -listan flera gånger. Dag ett är tillgängligt i Play Store, Apple Store och Mac App Store och har en fantastisk, minimalistisk UI -design. & Nbsp;

Funktioner : & nbsp;

< ul>

 • Flera mallar för olika journalföringsstilar. & nbsp;
 • Lägg till metadata som plats och tid automatiskt. & nbsp;
 • Infoga foton och videor i din journal. & nbsp;
 • Ställ in flera påminnelser för att börja journalföra. & nbsp;
 • Biometriska säkerhetsåtgärder och end-to-end-kryptering för att hålla din information privat. & nbsp;
 • Automatiska säkerhetskopior och enkel export. & Nbsp;
 • Betalda funktioner:

  • Molnsynkronisering. & nbsp;
  • < li> Obegränsade foton och tidskrifter. & nbsp;

  • Röst-till-text-transkription. & nbsp;

  Det finns inte många nackdelar. För det första erbjuder dag ett inte uppmaningar, så du måste komma med ämnen på egen hand för dem som föredrar den typen av journalföring. Ett annat negativt är att för att få dina poster automatiskt säkerhetskopierade till en annan enhet måste du köpa premiumversionen av appen. & Nbsp;

  övergripande dag där ute. & nbsp;

  Vårt betyg: 4,5 av 5 stjärnor. & Nbsp;

  Kostnad : Gratisversion tillgänglig med de flesta nödvändiga funktioner. Premiumversion för 2,92 dollar per månad. & Nbsp;

  2. Grid Diary

  Grid Diary finns i Play Store, Apple Store och Mac App Store. Grid Diary är en mycket nybörjarvänlig journalföringsapp som innehåller många bra funktioner. Det ger dig ett rutnät med uppmaningar, inklusive saker som “Vad är jag tacksam för?” och “Hur kan jag göra morgondagen bättre?”. Anvisningarna är helt anpassningsbara och kan ge en bra översikt över ditt dagliga liv. & Nbsp;

  Funktioner: & nbsp;

  • Flera anpassningsbara tidskrifter med många uppmaningar och mallar.
  • Rutnätlayout med lättanvänd funktionalitet. & nbsp;
  • Lägg till taggar och bilagor, inklusive foton. & Nbsp;
  • PDF -exportalternativ. & Nbsp;

  Betalda funktioner:

  • Lösenordslås för sekretess. & nbsp;
  • Synkronisera mellan enheter. & nbsp;
  • Anpassningsbara påminnelser. & nbsp;
  Den kostnadsfria versionen av Grid Diary levereras med nästan allt du någonsin kan behöva i en journalföringstjänst, förutom synkronisering mellan enheter och ett lösenordslås. En nackdel är att den inte tillhandahåller en separat, friformad journalsektion. Men det är relativt enkelt att lägga till en ny anpassad prompt enligt dessa linjer och helt enkelt använda det rutnätet som din freeform -post.

  Sammantaget rekommenderar vi starkt Grid Diary.

  Vår Betyg: 4 av 5 stjärnor. & Nbsp;

  Kostnad: Gratisversion tillgänglig eller premium till 2,99 dollar per månad eller 25,99 dollar per år. & Nbsp;

  < h2>3. Penzu

  Penzu är en annan populär journalföringsapp med över 2 miljoner användare. Dess friformsdesign liknar dag ett. Penzu finns i Play Store, App Store och som en webbläsarbaserad journal. & Nbsp;

  Funktioner : & nbsp;

  • Posterna sparas som en fil som lagras online. & Nbsp;
  • Anpassade e-postpåminnelser.
  • Lås din journal för total sekretess. & nbsp;
  • 128-bitars kryptering.
  • Liknande användargränssnitt som en WordPress-blogg. & nbsp ;

  Betalda funktioner:

  • Märkning.
  • PDF -export.
  • Anpassningsbara påminnelser.
  • 256-bitars kryptering av militär kvalitet.

  En av de betydande nackdelarna med Penzu är att om du vill ha några av de nödvändiga funktionerna som är nödvändiga för digital journalföring, har du att köpa den betalda versionen. Detta inkluderar att ändra datum för journalposter. Om du också vill importera journalposter från en annan app kan du inte förinställa posterna. & Nbsp;

  Penzu är ett utmärkt val om du gillar att skriva din dagbok som en privat blogg. Den har en enkel, lättanvänd design och är överlag ett bra val. & Nbsp;

  Vårt betyg: 3,5 av 5 stjärnor. & Nbsp;

  < p> Kostnad: Gratis version tillgänglig. Betald version från $ 4,99 per månad eller $ 19,99 per år. & Nbsp;

  4. Fem minuters journal

  Five Minute Journal ger instruktioner för att göra journalupplevelsen mycket enklare. Appen skickar påminnelser till dig i början och slutet av dagen och frågar dig sedan med frågor som “Vad ska jag göra för att göra dagen bra?” och “3 fantastiska saker som hände idag var …”. Appen använder positiv psykologi för att hjälpa användaren att känna tacksamhet och en känsla av syfte. & Nbsp;

  Funktioner:

  • Prompts based on positive psykologi för att väcka tacksamhet och positiv mental hälsa.
  • Med den betalda versionen kan du lägga till foton i ditt inlägg och få en daglig offert.
  • PDF -exportalternativ.
  • Molnsynkronisera din journal.

  Betalda funktioner:

  • Anpassa dina uppmaningar och mål.
  • Stämningsspårning och minnesfunktioner. & nbsp;
  • Lägg till bilder och videoklipp till dina uppmaningar. & nbsp;
  • Frisskrivningsavsnitt. & nbsp;

  <>Five Minute Journal är utformad som mer en stämningsförbättringsjournal än som en traditionell tidskrift. Den betalda versionen innehåller en sektion för gratisskrivning, men med den obetalda versionen finns det inget sätt att helt enkelt lägga till journalposter. & Nbsp;

  Five Minute Journal-appen är perfekt för journalförare eller nybörjare som uppskattar den minimalistiska , positiv psykologi. Men om du vill ha en traditionell journaltjänst, leta någon annanstans. & Nbsp;

  Vårt betyg: 4 av 5 stjärnor. & Nbsp;

  Kostnad: 2,92 dollar per månad faktureras årligen till 34,99 dollar. & Nbsp;

  5. Daylio

  Daylio är tillgängligt i Play Store och Apple Store och är en intressant syn på journalföring. Till skillnad från de andra alternativen på den här listan kan du inte skriva i Daylio om du inte vill lägga till kompletterande anteckningar. I stället visar Daylio uppmaningar som hur du känner och vad du gjorde under dagen. Du väljer helt enkelt alternativ från en lista och Daylio ger dig en övergripande bild av din dag. & Nbsp;

  För en annan uppfattning om journalföring utför Daylio sitt jobb utmärkt och har fått fantastiska recensioner. Men om du letar efter en traditionell tidskrift är Daylio förmodligen inte det bästa valet. Det kan vara fascinerande att se ditt humör och dina aktiviteter under några dagar eller en månad, men eftersom du inte kan lägga till textposter utöver korta anteckningar erbjuder det inte hela journalupplevelsen. & Nbsp;

  Vårt betyg: 4 av 5 stjärnor. & Nbsp;

  Kostnad: Gratis version tillgänglig. Premieplanen är 2,99 dollar per månad som faktureras årligen eller 4,49 dollar per månad faktureras varje månad. & Nbsp; & nbsp;

  6. Dabble.me

  Dabble.me är en e-postbaserad journalföringstjänst. De skickar dig vanliga e -postmeddelanden och ditt svar blir journalposten. På grund av detta är den tekniskt tillgänglig på alla enheter som du kan skicka e -post från. & Nbsp;

  Funktioner : & nbsp;

  • Svara bara på en e -post för att skriva din journalpost. & nbsp;
  • Få tidigare journalposter slumpmässigt. & nbsp;
  • Märkning. & nbsp;

  Betalda funktioner:

  • Bifoga foton och bädda in låtar från Spotify.
  • Ställ in anpassade e -postpåminnelser.
  • Importera poster från andra tjänster.
  • Fler textformateringsalternativ.
  • Kalendervy och funktionen ”Year in Review”.

  Med gratisversionen skickas en e -postmeddelande bara varannan söndag. Att skriva en journal en gång var fjortonde dag upphäver nästan hela punkten i en journal. Att behöva köpa den betalda versionen för att skriva journalposter när du vill känns genialt. & Nbsp;

  Dabble är ett bra val med låg engagemang för dem som inte har tid att dagboka dagligen. Men den betalda versionen krävs för att göra Dabble värt det. För priset stämmer det inte överens med några av funktionerna från andra appar på den här listan. & Nbsp;

  Vårt betyg : 3 av 5 stjärnor. & Nbsp;

  Kostnad : Gratisversion tillgänglig. PRO -versionen är $ 3,00 per månad eller $ 30,00 per år. & Nbsp;

  Dags att komma igång! & Nbsp;

  Journaling är ett utmärkt tidsfördriv som kan öka ditt humör och hjälpa dig att ansluta mer med ditt dagliga liv. Men alla gillar att journalisera annorlunda. Vissa människor föredrar en friformstjänst medan andra föredrar att följa anvisningar. Vi hoppas att den här listan har gett ett alternativ för alla att börja journalisera sitt föredragna sätt! & Nbsp;